Publikováno Duben 14, 201411 r Dnes jsem byl v servisu domlouvat výměnu rozvodového řetězu a technik (s velmi dobrými vazbami na MB) mi řekl, ať ještě měsíc počkám, že do té doby Škodovka uvolní úplně nový typ. Je širší a mění se obě kola. Prý to visí jen na výrobě montážních přípravků pro servisy. Už o tom také někdo něco víte?
Duben 14, 201411 r Tak se ho zeptej, jak se mění kolo na klikovém hřídeli. To totiž údajně nejde, neboť je součástí klikového hřídele. To by mě tedy hodně zajímalo. Jinak o řetězích se dovíš hodně i v příslušné motorové sekci FII, kde se to probírá horem dolem.
Duben 14, 201411 r nejjednoduší je se smířit s tím, že se u 1,2 TSi mění rozvody po 60 tis km...alespoň mají lidé co vyrábějí náhradní díly a servisy práci :-), já jen doufám, že ta moje rachtačka vydrží do podzimu a do 75 tis km, pak to celý plánuju zgenerálkovat....jako osel za vlastní Upraveno Duben 14, 201411 r od hadak11
Duben 14, 201411 r Autor Tak jsem mu volal, kolo není součástí klikového hřídele, dá se sundat. V současnosti se vyrábí 5000 sad přípravků na tuto výměnu a v nejbližší době proběhne školení techniků. Jak slyším, tak dávám dál.....
Duben 14, 201411 r jediné čo je pravda je to že sa meria predlženie reťaze prípravkom , s iného zrejme nič pravdivé nebude ... hlavne nejak tie nové reťaze opakované problémy nemajú , teda väčšina
Duben 15, 201411 r neviem , celkove opakované opravy neboli , ale tento motor nie je celkom môj obor a tých revízií tam bolo už dosť a nepamätám si všetko Upraveno Duben 15, 201411 r od suri.
Duben 15, 201411 r A co ty motory, kde nový typ řetězu nejde dát? toto nejako nechápem ...ako to myslíš Pavle?
Duben 15, 201411 r Od nějakého data je už z výroby přece inovovaný řetěz (údajně je mimo jiné i širší), který ovšem nemá jít namontovat na starší motory 1.2 TSI (alespoň tak se to tady někde psalo). A tyto motory jsem myslel. Nějak se v těch informacích a řetězech přestávám orientovat.
Duben 16, 201411 r motor 1,2 TSI od ŠA = pokus / omyl = výsledek - uvidíme co to udělá....takže nikdo neví koho a čeho se to týka a zda se to dá odstranit nebo opravit
Září 4, 201410 r Autor Tak konečně skončí rádoby odborné debaty na téma nový typ rozvodového řetězu. Před chvílí jsem se byl v servisu objednat na jeho výměnu a zároveň mi ukázali novou sadu, kterou mi tam budou dávat. Řetěz je podstatně silnější a MĚNÍ SE I SPODNÍ KOLO NA KLICE!!!
Říjen 7, 201410 r Autor Jak proběhla výměna rozv. řetězu za nový typ? Dávali tam nová rozvodová kola (spodní se sundává stahovákem, natahuje zpět šroubem), podstatně širší rozvodový řetěz, vodítka řetězu,šroub řemenice, těsnění , olej a filtr, přehráli soft. Auto bylo v servisu devět hodin, jak dlouho trvala vlastní oprava nevím. Zdá se mi, že motor bere víc od spodu, ale to bude asi o psychice.. Zajímavé je, že se výměna oleje nesmí psát do servisky. Jak by to řešili, kdybych dělal řetěz při garančce ?
Říjen 7, 201410 r "Pokud je závada reklamována v rámci servisní prohlídky, nelze výměnu motorového oleje + filtru provést na záruku. Motorový olej a filtr je již měněn právě v rámci servisní prohlídky." Tak si to z toho můžeš odvodit. Tak konečně skončí rádoby odborné debaty na téma nový typ rozvodového řetězu. Před chvílí jsem se byl v servisu objednat na jeho výměnu a zároveň mi ukázali novou sadu, kterou mi tam budou dávat. Řetěz je podstatně silnější a MĚNÍ SE I SPODNÍ KOLO NA KLICE!!! Nebyly to rádoby odborné debaty - poslední verze TPI (již dvanáctá revize!) s výměnou ozubeného rozvodového kola na klice je totiž ze začátku června 2014, předtím nic takového neexistovalo a nebyl pro to (výměna rozvodového kola na klice) stanoven žádný postup. Nehledě k tomu, že toto kolo neexistovalo jako náhradní díl. A ty lidi, co o tom tady tehdy psali (nemyslím tím sebe), moc dobře věděli o čem píší.
Prosinec 12, 20159 r Ahoj, na yetim 2010 jsem si retez nechal pri 120tkm vymenit, jen pro info - stalo to 5500 + olej 800 - v autorizovanem servisu, bylo to hotove za 4 hodky...doufam, ze to je uz naposled.
Listopad 30, 20186 r Kdyby někdo zjišťoval stejně jako já, jak se mění to ozubený kolečko na klikový hřídeli tak přidávám video.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.