Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak dnes jsem s úžasem pozoroval jak se to chová. Ráno (kolem 6:30) vyjedu a vše OK. Vnější teplota asi 8 stupňů. Zaparkuji v práci kolem 07:30, vnější teplota 11. Potud perfekt. Ale sednu do auta asi ve 12 že pojedu na oběd a vnější teplota 11,5. Naprostý nesmysl, byť auto bylo ve stínu, tou dobou bylo venku už asi 22. Jedu asi 3km na oběd a za tu dobu stoupne teplota na 13. Nechám během oběda auto na slunci (!) a po asi 30 minutách jdu k autu a vnější teplota 15 (!!!). Totální blbost. Jedu zpět 3km a stoupne na 15,5, Jsem v práci, jdu do auta zase kolem 14 a vnější stále 15,5. Nicméně jedu pryč, už i kolem 90 km/hod a během pouhých tak 5 minut začíná ukazovat naprosto normálně. Co z toho pro mě vyplývá?

Pokud vyloučím poruchu, tak že čidlo je velmi dobře izolované a schované, takže ho sluneční svit neovlivní. Ale pokud jedete rychleji, tak na něj začne asi dost táhnout vnější vzduch a reaguje rychleji. Potud mé domněnky.

Víte někdo kde je to čidlo schované a jak je "zabalené"? Případně to má nějaké softwarové ovlivňování?

Vloženo

Dík. To by to asi vysvětlovalo, protože v době toho oběda byl předek vozu směrem na sever, takže na něj slunce nesvítilo. A po rozjetí větší rychlostí začne pořádný ofuk.

Vloženo

Je uloženo ve výstuze pro upevnění předního nárazníku.

attachicon.gifčidlo.JPG

jj jen Felicie, O I a možná ještě něhá další Š měla čidlo téměř vykukující ze spodní mřížky nárazníku, dnes je to s schované....

Vloženo

No tak Vás musím poopravit čidlo je jak vložil Pawouk, ale je volně na malém držáku za spodní mřížkou vlevo na straně řidiče!!! Stačí se ohnout a uvidíte ho!!! Je to taková tyčka asi 3cm dlouhá. Není níčím obalená ani schovaná!!! Přibližně v místě šipky! :kol-47:

post-1971-0-82946400-1400605947_thumb.jp

Vloženo

Ničím obalené snad ani nemůže být, protože by nefungovalo. :kol-28:  Jinak Kačer má smozřejmě pravdu, přičemž jeho příspěvek mě donutil zvětšit si ten obrázek v Etce a voilà, úchyt je na světě.

post-32075-0-39265300-1400607518_thumb.j

Vloženo (editace)

Ale pokud je volně a není nijak schované proč se mi to chovalo jak popisuji?

reklamovat, alespoň já jsem nikdy takové rozdíly nezaznamenal....

Editováno: , autor: Hravec

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...