Publikováno Květen 20, 201411 r Tak dnes jsem s úžasem pozoroval jak se to chová. Ráno (kolem 6:30) vyjedu a vše OK. Vnější teplota asi 8 stupňů. Zaparkuji v práci kolem 07:30, vnější teplota 11. Potud perfekt. Ale sednu do auta asi ve 12 že pojedu na oběd a vnější teplota 11,5. Naprostý nesmysl, byť auto bylo ve stínu, tou dobou bylo venku už asi 22. Jedu asi 3km na oběd a za tu dobu stoupne teplota na 13. Nechám během oběda auto na slunci (!) a po asi 30 minutách jdu k autu a vnější teplota 15 (!!!). Totální blbost. Jedu zpět 3km a stoupne na 15,5, Jsem v práci, jdu do auta zase kolem 14 a vnější stále 15,5. Nicméně jedu pryč, už i kolem 90 km/hod a během pouhých tak 5 minut začíná ukazovat naprosto normálně. Co z toho pro mě vyplývá? Pokud vyloučím poruchu, tak že čidlo je velmi dobře izolované a schované, takže ho sluneční svit neovlivní. Ale pokud jedete rychleji, tak na něj začne asi dost táhnout vnější vzduch a reaguje rychleji. Potud mé domněnky. Víte někdo kde je to čidlo schované a jak je "zabalené"? Případně to má nějaké softwarové ovlivňování?
Květen 20, 201411 r Autor Dík. To by to asi vysvětlovalo, protože v době toho oběda byl předek vozu směrem na sever, takže na něj slunce nesvítilo. A po rozjetí větší rychlostí začne pořádný ofuk.
Květen 20, 201411 r Je uloženo ve výstuze pro upevnění předního nárazníku. čidlo.JPG jj jen Felicie, O I a možná ještě něhá další Š měla čidlo téměř vykukující ze spodní mřížky nárazníku, dnes je to s schované....
Květen 20, 201411 r No tak Vás musím poopravit čidlo je jak vložil Pawouk, ale je volně na malém držáku za spodní mřížkou vlevo na straně řidiče!!! Stačí se ohnout a uvidíte ho!!! Je to taková tyčka asi 3cm dlouhá. Není níčím obalená ani schovaná!!! Přibližně v místě šipky!
Květen 20, 201411 r Autor Ale pokud je volně a není nijak schované proč se mi to chovalo jak popisuji?
Květen 20, 201411 r Ničím obalené snad ani nemůže být, protože by nefungovalo. Jinak Kačer má smozřejmě pravdu, přičemž jeho příspěvek mě donutil zvětšit si ten obrázek v Etce a voilà, úchyt je na světě.
Květen 20, 201411 r Ale pokud je volně a není nijak schované proč se mi to chovalo jak popisuji? reklamovat, alespoň já jsem nikdy takové rozdíly nezaznamenal.... Upraveno Květen 20, 201411 r od Hravec
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.