Přejít na obsah

Čidlo teploměru vnější teploty

boban1108

Doporučené příspěvky

Tak dnes jsem s úžasem pozoroval jak se to chová. Ráno (kolem 6:30) vyjedu a vše OK. Vnější teplota asi 8 stupňů. Zaparkuji v práci kolem 07:30, vnější teplota 11. Potud perfekt. Ale sednu do auta asi ve 12 že pojedu na oběd a vnější teplota 11,5. Naprostý nesmysl, byť auto bylo ve stínu, tou dobou bylo venku už asi 22. Jedu asi 3km na oběd a za tu dobu stoupne teplota na 13. Nechám během oběda auto na slunci (!) a po asi 30 minutách jdu k autu a vnější teplota 15 (!!!). Totální blbost. Jedu zpět 3km a stoupne na 15,5, Jsem v práci, jdu do auta zase kolem 14 a vnější stále 15,5. Nicméně jedu pryč, už i kolem 90 km/hod a během pouhých tak 5 minut začíná ukazovat naprosto normálně. Co z toho pro mě vyplývá?

Pokud vyloučím poruchu, tak že čidlo je velmi dobře izolované a schované, takže ho sluneční svit neovlivní. Ale pokud jedete rychleji, tak na něj začne asi dost táhnout vnější vzduch a reaguje rychleji. Potud mé domněnky.

Víte někdo kde je to čidlo schované a jak je "zabalené"? Případně to má nějaké softwarové ovlivňování?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak Vás musím poopravit čidlo je jak vložil Pawouk, ale je volně na malém držáku za spodní mřížkou vlevo na straně řidiče!!! Stačí se ohnout a uvidíte ho!!! Je to taková tyčka asi 3cm dlouhá. Není níčím obalená ani schovaná!!! Přibližně v místě šipky! :kol-47:

post-1971-0-82946400-1400605947_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...