Publikováno Květen 27, 201411 r Ahoj, prosim o radu, jak zrepasovat zadni kotoucove brzdy - konkretne trmeny. Mam poskozene prachovky, chtel jsem to cele rozkuchat a vymenit i pistky, ale nejsem schopny sehnat nahradni - vsude mi tvrdi, ze to nejde, ze musim vymenit cely zadni trmeny. Sehnat opravne sady - tesneni a prachovka - mozne je, ale nevim, jestli to k necemu bude. Duvodem je to, ze mi zadni kotouce hnijou - mam po vymene prednich i zadnich kotoucu i desticek, predni kotouce jsou cistounke a krasne olestene, zadni ale velmi intenzivne hniji...soudim, ze zadni pisky nefunuji, jak by mely. Kdyz jsem desky a kotouce menil, vsechno se hybalo, ale asi ne dostatecne. Mate s tim, prosim, nekdo zkusenost? Octavia TDI 81kW, rocnik 2003...
Květen 27, 201411 r př. viz. http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=85312&sid=30440398d023a85110e3126e1e8dc9a3 jinak potřebuješ 2x opravnou sadu ( těsnění) dělá to frenkit, jedna stojí así 250,- Kč. Sundáš třmen, vytočíš pístek, točíš doleva. Pokud budeš repasovat komplet, tak musíš z třmenu vyndat mechanismus ručky ( je to te bazmek s tím šnekem). Je v třmenu zajištěn segrovkou, která jde naprd ven, musíš mít dlouhý hubený kleště na segrovky. Když už sefrovku vyndáš, tak bejvá zase problém ji tam uložit nazpět.Dost velkej problem bejvá u orezlý, vyrezlý hřídelky mechanismu ručky, ten se musí přebrousit, případně hřídelka vyspravit. Pokud budeš mít špatný pístky, musíš je vyměnit a pak asi přijde levnějš koupit ty nový třmeny. Dělal jsem to na dvou autech , dá se to, ale je to s....aní.
Květen 27, 201411 r Autor diky za info, tak uplne komplet to delat nechci, stacilo by mi vymenit ty prachovky a nejak to ocistit, rucka funguje prijatelne. spis me rozciluje, ze ty zadni kotouce se "nelesti" jak bych cekal, cili to je vzadu zatuhly...no zkusim to teda rozkuchat a uvidime, co s tim. pri te prilezitosti chci i vymenit odvzdusnovaky a vymenit brzdovku, tkerou uz dva roky vozim v kufru...
Květen 27, 201411 r Jinak tady je sada za dobrou cenu http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0615423xxx-opravna-sada-pro-brzdovy-trmen-es-21815.html Upraveno Květen 27, 201411 r od Casy
Květen 27, 201411 r Autor tu jsem resil, podle VIN mi tvrdi, ze mi to na auto nejde. asi mam ty vetsi pisky nebo co...ale netusim...
Květen 27, 201411 r Buď máš brzdy C38 nebo C41 ( ty maj větší pístek), je to napsaný na třmenu viz. fotky v tom katalogu prodejce skoda díly.cz, ale je tam napsaný pouze to číslo ( průměr pístku v mm). Upraveno Květen 27, 201411 r od Casy
Květen 27, 201411 r Autor dobry vedet , diky za info, mrknu se, co tam mam zac, nevedel jsem, ze to tam je napsany...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.