mposchl Vloženo 27. Květen 2014 Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 Ahoj, prosim o radu, jak zrepasovat zadni kotoucove brzdy - konkretne trmeny. Mam poskozene prachovky, chtel jsem to cele rozkuchat a vymenit i pistky, ale nejsem schopny sehnat nahradni - vsude mi tvrdi, ze to nejde, ze musim vymenit cely zadni trmeny. Sehnat opravne sady - tesneni a prachovka - mozne je, ale nevim, jestli to k necemu bude. Duvodem je to, ze mi zadni kotouce hnijou - mam po vymene prednich i zadnich kotoucu i desticek, predni kotouce jsou cistounke a krasne olestene, zadni ale velmi intenzivne hniji...soudim, ze zadni pisky nefunuji, jak by mely. Kdyz jsem desky a kotouce menil, vsechno se hybalo, ale asi ne dostatecne. Mate s tim, prosim, nekdo zkusenost? Octavia TDI 81kW, rocnik 2003... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 27. Květen 2014 Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 př. viz. http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=85312&sid=30440398d023a85110e3126e1e8dc9a3 jinak potřebuješ 2x opravnou sadu ( těsnění) dělá to frenkit, jedna stojí así 250,- Kč. Sundáš třmen, vytočíš pístek, točíš doleva. Pokud budeš repasovat komplet, tak musíš z třmenu vyndat mechanismus ručky ( je to te bazmek s tím šnekem). Je v třmenu zajištěn segrovkou, která jde naprd ven, musíš mít dlouhý hubený kleště na segrovky. Když už sefrovku vyndáš, tak bejvá zase problém ji tam uložit nazpět.Dost velkej problem bejvá u orezlý, vyrezlý hřídelky mechanismu ručky, ten se musí přebrousit, případně hřídelka vyspravit. Pokud budeš mít špatný pístky, musíš je vyměnit a pak asi přijde levnějš koupit ty nový třmeny. Dělal jsem to na dvou autech , dá se to, ale je to s....aní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mposchl Vloženo 27. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 diky za info, tak uplne komplet to delat nechci, stacilo by mi vymenit ty prachovky a nejak to ocistit, rucka funguje prijatelne. spis me rozciluje, ze ty zadni kotouce se "nelesti" jak bych cekal, cili to je vzadu zatuhly...no zkusim to teda rozkuchat a uvidime, co s tim. pri te prilezitosti chci i vymenit odvzdusnovaky a vymenit brzdovku, tkerou uz dva roky vozim v kufru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 27. Květen 2014 Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 (editace) Jinak tady je sada za dobrou cenu http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0615423xxx-opravna-sada-pro-brzdovy-trmen-es-21815.html Editováno: 27. Květen 2014, autor: Casy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mposchl Vloženo 27. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 tu jsem resil, podle VIN mi tvrdi, ze mi to na auto nejde. asi mam ty vetsi pisky nebo co...ale netusim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 27. Květen 2014 Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 (editace) Buď máš brzdy C38 nebo C41 ( ty maj větší pístek), je to napsaný na třmenu viz. fotky v tom katalogu prodejce skoda díly.cz, ale je tam napsaný pouze to číslo ( průměr pístku v mm). Editováno: 27. Květen 2014, autor: Casy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mposchl Vloženo 27. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 dobry vedet , diky za info, mrknu se, co tam mam zac, nevedel jsem, ze to tam je napsany... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.