Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Stejně jsem se nedočetl jak vyndat bag. Mám 4 rameny a chci dat Kožený ten samy. Jak prosím vyndat bag? Díky moc za rady

Otocit o 90 stupnu, zezadu do dirky plochy sroubovak, zapacit, to same jeste jednou po otoceni na druhou stranu.

• 3 týdny později...

Mám octaviu  II tour r.v. 2011 kde mam bolero, original HF sadu prepojenu s bolerom a ten jednoduchy palubný počítač (nie maxidot), chcel by som v nej vymeniť volant za multifunkčný (zistil som, že su dva modely - telefon a radio) tak aby mi fungovalo prijmanie a odmietnutie hovoru a taktiež prepinanie skladieb, radio staníc,  ovladanie hlasitosti, prepinanie medzi mediami na radiu + taktiež by som chcel domontoavť tempomat. Je to v tejto kombinacii možné, ktorý volant budem potrebovať (radio, telefon) a čo ešte všetko  k tomu  - aby to fungovalo.

Upraveno od jozef janosik

• 2 týdny později...

Ahoj lidi,

nedával jste si někdo menší volant?

myslím tím menší průměr věnce

mám teď plast. čtyřramený a z finančních důvodů bych chtěl zachovat původní airbag

nepasuje tam třeba z Fabie, Roomstera, RS-a, atd.......................... :kol-32:

Ja mam v fll volant z oll fl ;) ale mam dojem ze mensi venec tam nebude ;)

• 5 týdnů později...

Už tu ta otázka jednou zazněla, ale bez odpovědi, tak se zeptám ještě jednou. Jak velkym šroubem (torx) je volant přišroubovanej k ose?

A ještě jestli koženej volant z Fabie I facelift pasuje do O2 předface? Vypadá stejně, tak bych řekl že stejnej bude..

Díky

Upraveno od Sharky487

je identickej , lisi se snad jen konektorem begu ;) a i to se da přehodit 

mám k dispozici podvolantovky index CH pro zprovoznění face volantu v předface voze cena této jednotky 2500kč

volant a bag také k dispozici,nebo výmněna starého bagu za nový tip s doplatkem 1000kč.

nebo podvolantovky pro předface MFvolant za cenu 1500-2000kč

...

Ahoj,

pokud potrebuju zprovoznit kozeny volant ze superb 2010 v moji octavia 2005,  potrebuji k tomu podvolantovku s indexem CH

a nebo muzu pouzit i nejakou jinaci? momentalne mam:

Address 16: Steering wheel        Labels: 1K0-953-549-MY8.lbl
   Part No SW: 1K0 953 549 F    HW: 1K0 953 549 F
   Component: Lenksäulenmodul 021 0050  
   Coding: 0000012
   Shop #: WSC 73430 790 00000
   VCID: 356B3F0D5C5A571

No fault code found. 

Upraveno od bretahrnek

Ano, CH nebo CK bude fungovat.

Ještě je potřeba kablík k airbagu a FL airbag.

Kluci teď řeším výměnu volantu ve své OII 2005... Když koupím FL volant, dá se do něj vyměnit airbag z mého původního a koupit pouze krytku a volant, nebo ty airbagy do toho nového nejde napasovat... 

Kluci, kde je ta jednotka volantu? Chci měnit v OII 2005 obyčejnej 4-ramenej volant za ten samej ale s multifunkcí. potřebuju k tomu novej svazek a nejspíš i jednotku, ale nevím jakou tam teď mám, tak potřebuju vědět kde jí najdu abych se podíval...

Ahoj,

je pod volantem, jako by rovnoběžně s tím černým spodním plastem ji kryje a vedou do ní páčky

Sundal jsem plast pod volantem (ten velký s přihrádkou pod spínačem světel) ale nic nevidím, dá se nějak sundat ten plast pod volantem? airbag odpojovat nechci jak se píše v příručce, nechci aby vystřelil a zase to vozit do servisu jen aby se mi podívali co mam za jednotku, to se mi platit nechce...

stačí vyčíst diagnostikou! 5sec... a pokud jsi mf volant neměl tak na 99.9% nebude jednotka podporovat

Upraveno od Milhausek

mám AF, takže nová jednotka... a ten elektrickej svazek co je třeba, ten je jenom jeden typ pro MF, nebo má taky víc označení? Jednotku potřebuju AG,AJ,AK nebo G, ale co ten kabel?

Kluci moc prosím o radu, potřebuju vědět, jestli potřebuju mimo Volantu s MF a jednotky ještě něco dalšího - nějaký ten kabel nebo co to má být? Mám TMP a maxidot ale to na tom asi nezávisí myslím... chci to nechat o víkendu namontovat, tak aby mi něco nechybělo :kol-47:

• 1 měsíc později...

Ahoj, tak jsem to tu celé pročetl a jsem s toho Jarin...

Chci měnit nekožený ne multifunkční volant na octavii II před FL za kožený volant taktéž bez multifunkce.

Volant mám již obědnaný a airbag semnou vymění na vrakovišti..... potřebuji ještě něco ? třeba ten kabelový svazek.... bude stejný před fl s fl

A poslední otázka co ta podvolantová jednotka nemusí se měnit když nemám ani nebudu mít multifunkci ? Bude troubit ?

Díky 

Pokud měníš hloupý volant za hloupý (kůže - nekůže) tak je jenom prohodíš. Nic víc, nic míň. Kabelový svazek je potřeba pokud měníš / doděláváš MF volant.

Pokud kecám tak mě prosím někdo opravte ;)

ikdyž budu dávat volant z faceliftu do před faceliftu jo ? já jsem to tam nahoře asi napsal blbě :(

Tak jde to bez problému jen se přehodí kablík mezi airbagama a vše ok i troubí :)

Příští level bude Multifunkce a tříramínko  :kol-47:

post-66585-0-47649200-1371136824_thumb.j

post-66585-0-74438100-1371136834_thumb.j

ja si myslim, ze by si mohl pouzit i svuj puvodni airbag, stacila by prehodit jen ta vrchni krytka nic vic

• 4 týdny později...

Takže mám 20r. niesom žiadny mechanik ani nič iného, stačí na to iba čas + skrutkovač + hviezdicový skrutkovač M12

Mal som 4-ramenný hnusný gumený volant (O2 predfl. interier z FL - rv. 08/2011)

1. otočiť volant o 90* do prava, vycvaknúť airbag

2. otočiť volant o 180* do lava, vycvaknúť airbag

3. vycvaknúť airbag a dať ho von ( vypnuté zapaľovanie )

4. odskrutkovať skrutku v strede volantu ( so skrutkovačom hviezdičkovým M12 ) PS: Ta skrutka drží jak sviňa! :D

5. nasadil som nový kožený 4-ramenný volant

6. zaskrutkoval skrutku ako som len vládal , zacvakol a zapojil airbag

HOTOVO

- nový kožený volant + 60€
- starý plastový som predal - 20€

- 30 minút práce

Výsledok, parádny nový kožený volant za 40€ ;)

• 1 měsíc později...

Zdravím, chtěl bych se zeptat ,mám OII 2006 před FL. Mám obyčejný gumový čtyřramený volant a chtěl bych dát tříramený z OII RS. Bude pasovat bez toho aby se muselo měnit ještě něco jiného? A pasoval by i volant z faceliftu? Vše bez multifunkce ,jen volant za volant. Díky.

PS: Tak jsem se rady nedočkal, tak jsem to risknul. Koupil jsem na vrakárně Tříramený kožený s perforací z RS facelift. No a už je v autě, pasuje, je identický se starým.

post-52755-0-17809800-1378581579_thumb.j

Upraveno od maba

• 2 měsíce později...

Zdar Panove, sehnal jsem si multifunkcni volant na predface i s podvolantovkou, neni tu nekdo z Liberce a okoli kdo by mi to pomohl prehodit a hlavne nakodovat? Vag mam, potrebuju know how. Dik

• 2 týdny později...

Pokud mas vag zvladnes to sam vymena volantu je trivialni zalezitost a nakodovani podvolantovky take postupuj presne podle navodu ve visu

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.