Sighart Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 Chtěl bych se dozvědět zda má Octavia III kontrolu brzdového obložení. V manuálu je samozřejmě popsaná kontrolka, ale to nic neznamená. Takováhle věc není ani popsaná ve výbavě po konfiguraci. Tak bych se chtěl zeptat někoho kdo o tom má přehled, zda má OIII kontrolu brzdového obložení. Moje OIII je elegance, tak bych čekal, že to bude mít, protože když už ne elegance, tak nevím pro co by si to schovávali. Zeptám se ještě prodejce při předávání, ale radší bych to chtěl mít potvrzené/vyvrácené z více zdrojů. Navíc místní zdroje často vědí více jak prodejce. Díky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 stačí toto jako důkaz že ano? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 (editace) hraváku to tak není. O2 FL již má vypnutou hlídání destiček(když ji zapneš, tak to začne hlásit ihned chybu, tím pádem tam nevedou kabely u scouta před FL hládání taky bohužel nebylo). Superb 2 ji zase má aktivovanou. u O3 vůbec netuším jak to je... každopádně když přehazuješ sezoní kola, tak se stačí podívat a hned vidíš kolik ti zbývá. Editováno: 9. Červen 2014, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sighart Vloženo 9. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 Destičky s kabely jsem taky našel, ale radši jsem se chtěl zeptat. A podle toho co píše kokta jsem dobře udělal. Jasně. Není problém to zkontrolovat opticky. Jde mi jen o to vědět jestli to má nebo ne. Až budu u auta, tak možná bude stačit kouknout jestli tam vede nebo nevede ten kabel, pokud bude vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 (editace) co píše kokta jsou jako obvykle nesmysly, měl jsem O II i O II Fl a vždy mi hlášení destiček fungovalo a tedy tam bylo a nebylo vypnuté! Editováno: 9. Červen 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 (editace) jsme stu sice v sekci O III - ale kokto, proč se tedy vyrábí orig. destičky pro O II FL se signalizací, když by to nebylo funkční??? Editováno: 9. Červen 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 (editace) no nic, s lampou si psát nemá smysl .. 1) vyrábí se několik typů 2) dal si sem destičky i z O2, měnil sem u před fl scouta. žádnej kabel sem tam nenašel. u O2 FL, tam zase žádnej kabel nemám a v diagnostice to je vyplé v obou autech. u S2 tam kabýlek je. 3) u O3 vypadá že tam jsou. http://www.skoda-dily.cz/katalog/octavia-3/nahradni-dily/brzdovy-system/predni-naprava/brzdy-288x25mm/brzdove-desticky-674.html http://www.skoda-dily.cz/katalog/octavia-3/nahradni-dily/brzdovy-system/predni-naprava/brzdy-312x25mm/brzdove-desticky-670.html http://www.skoda-dily.cz/katalog/octavia-3/nahradni-dily/brzdovy-system/predni-naprava/brzdy-340x30mm/brzdove-desticky-819.html Editováno: 9. Červen 2014, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 (editace) Hravec: Nemas pravdu. Poslednich par let vyroby O2 FL uz tuto kontrolu nemela v zadne vybave a ani za priplatek. Dokonce to zmizelo i z manualu. Klasicky cost-cutting. Jak je to v O3 netusim. Kazdopadne, to ze se vyrabi takovy dil neznamena, ze to ma kazde auto. Editováno: 9. Červen 2014, autor: mike_k 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 (editace) ještě mě napadlo to dohledat u O3 z těch interních prezentací, co se tady objevovali. jinak tady u 1.8 již měnil a zobrazilo se. je možný že to zase v průběhu zruší a ušetří kabýlky. http://www.drive2.ru/l/2694532/ Editováno: 9. Červen 2014, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 (editace) Hravec: Nemas pravdu. Poslednich par let vyroby O2 FL uz tuto kontrolu nemela v zadne vybave a ani za priplatek. Dokonce to zmizelo i z manualu. Klasicky cost-cutting. Jak je to v O3 netusim. Kazdopadne, to ze se vyrabi takovy dil neznamena, ze to ma kazde auto. já jsem nikde nepsal že to má každé auto (O II FL) to naopak kokta psal že to O II FL nemá - já jsem to na své O II FL měl.... stejně tak O III - netvrdil jsem nikde výše že to mají všechny O III, ale jen to, že když se to orig. vyrábí že nelze tvrdit že to nemá žádná O III Editováno: 9. Červen 2014, autor: Hravec 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 (editace) hraváku. tak napoj do tvého bouráku tvůj kabel z číny a zkus to najít, jestli to máš aktivované, bohužel kabel nemám u sebe. Editováno: 9. Červen 2014, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 no nic, s lampou si psát nemá smysl .. 1) vyrábí se několik typů 2) dal si sem destičky i z O2, měnil sem u před fl scouta. žádnej kabel sem tam nenašel. u O2 FL, tam zase žádnej kabel nemám a v diagnostice to je vyplé v obou autech. u S2 tam kabýlek je. 3) u O3 vypadá že tam jsou. to že máš problémy se čtením i vyjadřováním je tu známo.... nicméně: ad 1) to nikdo nezpochybňuje ad 2) ano dal, však jsem to tam napsal, ale to jsi asi nezaregistroval ad 3) nevím jak u které výbavy, ale já tam káblík mám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sighart Vloženo 9. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 Díky za info. Tak to vypadá, že by to OIII mohla mít. Zítra/pozítří až jí budu přebírat tak se schválně zeptám prodejce a poreferuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napalm Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 Podle mě, tohle prodejce vědět nebude to by se chtělo zeptat spíš mechaniků na servisu.... Podle všeho je kontrola obložení jen na jedné destičce na nápravě (tedy na jedné ze čtyř).... docela by mě zajímalo kudy ten kabel vede, protože v těchto místech (pod kolem) se dívím, že se při projetí lehčím terénem nepoškodí, např. od kamenu atd.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sighart Vloženo 9. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 No já tak trochu čekám, že nebude vědět, proto jsem se optal tady. Poslal jsem dotaz na Facebook Škodovky, tak uvidíme co z nich vypadne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 Podle mě, tohle prodejce vědět nebude to by se chtělo zeptat spíš mechaniků na servisu.... Podle všeho je kontrola obložení jen na jedné destičce na nápravě (tedy na jedné ze čtyř).... docela by mě zajímalo kudy ten kabel vede, protože v těchto místech (pod kolem) se dívím, že se při projetí lehčím terénem nepoškodí, např. od kamenu atd.... ano je jen na jednom kole (na levém předním) to by se pak musely poškodit i brzdové hadičky a stejně tak i kabely k čidlům ABS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 zde z etky je tam samo sebou několik druhů poslední obrázek je RS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napalm Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 Ok, díky ... na zadních kotoučích asi nic , co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 (editace) nene, jen vždy na jednom kole.... levé přední... statistiky méně výmolů, kaluží nerovností na nezpevněné krajnici (samo sebou u pravostranného řízení) ... podobně i důvod uložení převodovky v motorovém prostorů, ideální stav uprostřed, nicméně to není tak jednoduché u zástavby napříč, a jelikož je jeden hnací hřídel kratší a jeden delší, tak i toto je s ohledem na "kvalitnější" vozovku na levé straně vozidla... Editováno: 9. Červen 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 Signalizačka na OII bola zrušená tuším od 2011MR , segmenty 1K0698151A ALEBO 151F sú vždy zo signalizáciou a v prípade nepotreby treba ten kábel ustrihnúť - oficiálny postup Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 9. Červen 2014 Sdílet Vloženo 9. Červen 2014 (editace) a nebyla ta signalizace opotřebení nahrazena právě tím ukazatelem stavu brzdového obložení? Editováno: 9. Červen 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sighart Vloženo 10. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 10. Červen 2014 Odpověď od Škodovky na FB: "Michale, kontrola brzdového obložení je pro všechny výbavy vozu Octavia." Tedy rozlousknuto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 10. Červen 2014 Sdílet Vloženo 10. Červen 2014 (editace) tak nejspíš ano, jen u některých dle etky signalizací opotřebení a na některých ukazatelem stavu brzdového obložení Editováno: 11. Červen 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flag Vloženo 10. Červen 2014 Sdílet Vloženo 10. Červen 2014 A jaký je mezi ukazatelem a signalizací rozdíl? Myslel jsem, že je to jenom o tom, že se kontakt z destičky dotkne kotouče (kostry) a rozsvítí se kontrolka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 10. Červen 2014 Sdílet Vloženo 10. Červen 2014 je to vidět výše na obrázcích z etky, jedny destičky mají káblík, druhé mají zvlášť čidlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.