tomasek Vloženo 4. leden 2015 Sdílet Vloženo 4. leden 2015 Přidám se taky se svým dotazem. Mám O2 77kW BJB, po zahřátí se motor na volnoběh občas zatřese, děje se to nepravidelně a i při sešlápnuté spojce. Dvouhmota i spojka mají najeto pár tisíc km. Jestli to dělalo i před výměnou to nevím, auto jsem koupil už s vyměněnou spojkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fanda1971 Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 zdravim problem taky vyřešen vyměnou : http://www.cc-autodily.cz/setrvacnik-se-spojkou-4 + práce A.T.U.servis 2750kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 24. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2015 (editace) Rád bych se připojil k prvnímu dotazu a zvuku z videa, když auto déle stojí cca 2 dny a potom nastartuju na volnoběch se ozývá trochu podobný zvuk jako na videu, těžko se popisuje ale je to jakoby ,,plastový" štrejchání, nepravidelně, jako kdyby něco šmatlalo o plast po přidání zvuk mizí po rozjetí a ,,zahřatí" motoru je pryč úplně. Nestává se to někomu z vás? Dělalo to i před výmněnou rozvodů (pumpy apod.) i po. Je tam něco co si po startu sedá? ( Napínák nebo co by to mohlo být) fakt nevím. Jedná se o Octavii II 1.9 TDi 77 kW r.v 09 motor BLS ( Najeto 188tis dle zkoumání asi pravdivých). Editováno: 24. Srpen 2015, autor: Toom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 24. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2015 budeš mít nejspíš KO setrvák, resp je načatý, nejdřív zvuk vydává jen studený, postupně se to zhoršuje a v závěru klepe celým autem i při teplém motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 25. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2015 No nerad bych něco podcenil, oprava aut není můj obor, dalo by se říct jak je výměna akutní a může ovlivnit další části ,,motoru" vzhledem k nemalé investici teď bych potřeboval přišetřit jestli máte více zkušeností a poradíte předem díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 7. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2015 Dělal někdo výměnu kompletní spojky včetně setrvačníku ? Cena i s prací 30 000Kč jak to vidíte ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 7. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2015 myslim si ze prestrelena cena. http://www.hanza-autodily.cz/spojka-setrvacnik-77kw-19tdi-16tdi-228mm-oct-ii-sup-ii-sachs-2290-601-050/d-72153/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 7. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2015 Podle mně taky a o dost. Vyšlo mě to na 13tkč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 8. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2015 Setrvacnik se spojkou a vypinaci lozisko me stalo cca 10.500 Kc. Vymenil jsem si to sam, takze prace 0. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 8. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2015 Nevim teda, borci ve škodovce jsou placeni ,,zlatem" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 8. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2015 Je otazka za kolik maji ND. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 9. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 (editace) Nevím přesně jak tohle myslíš ? Ale když si spočítám za kolik koupím já tu sadu komplet a podívám se kolik zůstane za práci tak jsou z nich boháči, když chcou 30 000kč. (dva dny). Oprava ne z nich, ale z jejich zaměstnavatele Editováno: 9. Říjen 2015, autor: Toom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flames Vloženo 20. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2015 Mám podobný dotaz, 77kW BJB - při sešlápnuté spojce lehký zvuk ´tření´, to samé při řazení, žádný rachot, pedál se netřese, možná v něm občas pocítím lehké zašimrání. Setrvačník, nebo jde celá spojka do kelu, nebo něco uplně jiného? dík za postřehy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adammes Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 Dobrý den potrébuju poradit dal jsem novou spojku 4dilnou ...takže všechno bylo měneo a nyni mam na ní najeto 1000 km a uz slysim rachtani v lamele ...vubec nevim co stim uz ....Děkuji za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kyslik-5 Vloženo 15. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2015 zdravim mam tak isto asi problem zo zotrvacnikom ked stoji auto na volnobech pocut tak ako keby sa auto zatriaslo nic nic zatrasie a tak sa to opakuje ked zoslapnem spojku prestane to robit a potom som zistil ked som isiel do kopca hoci som isiel 90 tempomat alebo pridaval ta tak isto triaslo z autom som to citil v podlahe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kyslik-5 Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 http://www.cc-autodily.cz/spojka-komplet-luk-3 Vedeli by ste mi poradit ci pasuje na moju octavku 1.9 77kw BXE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 Napis jim tam dotaz s VINem. Oni ti to zjisti... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasonB29 Vloženo 23. Únor 2016 Sdílet Vloženo 23. Únor 2016 Ahoj chtěl bych se zeptat nedělal jste někdo v poslední době výměnu komplet sady dvojhmota + spojka a spojkové ložisko?Ve dvou servisech mi řekli cenu 25 000 a 20 000 za výměnu což prý at se nedivím že si berou třeba jen 2 500kč jen za rozdělení motoru od převodovky aby se dostaly na spojku.A když jsem tak koukal po netu tak celá spojková sada s dvojhmotou stojí 10 500+- pak spojkové ložisko 500+- záleží na značce ale koukal jsem jen na sachs nebo Luk což teda vychází na 13 500kč i s prací tak si říkám za co by servis mohl chtít zbytek 11 500kč?Máte případně nějaký typ jakou sadu objednat?Budu to měnit poprvé takže ani nevím jestli tam je sachs nebo LuK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 24. Únor 2016 Sdílet Vloženo 24. Únor 2016 (editace) Co se ceny týká tak stejná otázka je o pár postů výš i s nějakou odpovědí a od loňskýho října se to určitě nijak dramaticky nezměnilo Mě dal mechanik LUK s tím že Sach se dřív víc chválil ale LUK se prý zlepšil a nemá s ním problémy ani u taxíků. Z výroby sem tedy měl Sachs a teď je tam LUK. A za co by servis mohl chtít zbytek 11500kč? Neptal bych se za co ale na co? Ve Škodovce jich je hodně, kdežto např. můj mechcanik, kterej ve Škodovce dělal 14let , dělá jen sám na sebe a taky nikoho nesponzoruje viz např. hokej No a pokud ty dva servisy nejsou škodovácký, tak tě chcou natáhnout. Editováno: 24. Únor 2016, autor: šulda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 24. Únor 2016 Sdílet Vloženo 24. Únor 2016 ...což prý at se nedivím že si berou třeba jen 2 500kč jen za rozdělení motoru od převodovky aby se dostaly na spojku... Tak si material sezen levne nekde na netu a nech je to udelat. Oni si totiz za spojku se setrvacnikem uctuji asi podstatne vic nez 10.500,-. Jinak ja mel LUK a dal jsem SACHS. Co je tam ted neni podstatne. Pokud budes menit komplet setrvacnik i se spojkou, tak ti to tam proste sedne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasonB29 Vloženo 24. Únor 2016 Sdílet Vloženo 24. Únor 2016 Co se ceny týká tak stejná otázka je o pár postů výš i s nějakou odpovědí a od loňskýho října se to určitě nijak dramaticky nezměnilo Mě dal mechanik LUK s tím že Sach se dřív víc chválil ale LUK se prý zlepšil a nemá s ním problémy ani u taxíků. Z výroby sem tedy měl Sachs a teď je tam LUK. A za co by servis mohl chtít zbytek 11500kč? Neptal bych se za co ale na co? Ve Škodovce jich je hodně, kdežto např. můj mechcanik, kterej ve Škodovce dělal 14let , dělá jen sám na sebe a taky nikoho nesponzoruje viz např. hokej No a pokud ty dva servisy nejsou škodovácký, tak tě chcou natáhnout. JJ jen mě zajímalo jestli se dozvím kolik to stálo vás aspon +- abych věděl kolik se to pohybuje komplet i s prací a co si myslíte že je lepší jestli sachs nebo luk.Jednak chci určitě měnit celý kompet setrvák,ložisko,lamelu,přítlačák,šrouby atd.ale hledám i kde by bylo dobré to objednat snažím se hledat spíš asi sachs ať se má mazel dobře :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 11. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2016 Až budu měnit já, půjdu do Sachse, jsou na něj lepší reference Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasonB29 Vloženo 11. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2016 Super děkuji za odpověd taky jsem dal spíš požadavek na Sachse :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasonB29 Vloženo 12. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2016 Zdravím tak jsme s kamošem mechanikem který také nedávno měnil celou spojkovou sadu za luk jsme zjišťovaly která sada je lepší jestli ta od Luku nebo od Sachse. takže mechanik z WV z DE nám řekl že je lepší LuK protože ho má 90% oktávek II od 2004 do 2010 a v 2010 ve škodovce zaveli prý tzv. šetření a šetřilo se na lec kde čem proto se začala dávat sada od Sachse (to mi tak trošku potvrdily i ve škodovce když sem tam byl s octávkou vyrobenou v 2008 že to jsou prý poslední pořádný octávky ale už neříkal včem jsou novější horší) druhý mechanik nám řekl že by spíš dal LuK protože na Sachs byly větší reklamace třetí mechanik nám řekl že značku nikdy neřešil a s klientem vždy řešil jen cenu že zrovna ted je levnější ta nebo ta sada a zákazník vždy zvolil tu levnější variantu a tak trošku nechápal co vlastně řešíme protože nám řekl že když se dá spojková sada nová tak ve většině případech vydrží déle než celé auto (zas vše záleží na chování majitele) a ještě taková perlička je že se prý obě sady vyrábějí na jednom výrobním páse v DE. S těmito informacemi jsme trošku študovaly i net a našly jsme jen že někdo doporučuje tu nebo onu spojkovou sadu ale nikde nebylo psáno konkrétně že je sachs lepší nebo že je Luk lepší protože bla bla a protože má líp dělané bla bla to jsme bohužel nikde nenašly. Takže netvrdím že vše co jsem tu napsal je pravda čistá jak slovo boží jsou to vše jen informace z druhé ruky které se ke mě dostaly při hledání která spojková sada od kterého výrobce je lepší a já to rači píšu i sem s tím že to snad také někomu pomůže při rozhodování kterou spojkovou sadu zvolit.A co se mě týče zvolil jsem sadu od Luka je levnější a věřím že vážně vydrží +- 150 000km což se součtem km auta k dnešnímu dni by vážně spojka mohla vydržet po celou životnost auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 12. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2016 Cena kompletního materiálu je u obou výrobců takřka stejná, Sachs má údajně modifikovaný dvouhmotový setrvačník a u dvoulitru prý přestanou vibrace při volnoběhu, to pro mě bude rozhodující, protože cena je jak jsem zjistil skoro stejná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.