Dandis3 Vloženo 14. Červen 2012 Sdílet Vloženo 14. Červen 2012 Dobrý večer Chtěl bych se zeptat jestli se musí změnit geometrie zadní nápravy při použití 1.5 cm podložky pod kolo 18"ET 46. děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 19. Červen 2012 Sdílet Vloženo 19. Červen 2012 to netusim, ale urcite je jina hodnota na 15" a na 18" kola . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gargamel01lc Vloženo 20. Červen 2012 Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 Pravdepodobne asi nie ja som bol na geo s ET40 kolo 19 a v pohode... Otázka je to tvoje kolo má ET 46 teraz alebo už s podložkou? Lebo ak dáš na to kolo ET46 podložku 1.5 cm tak budeš mat ET 31 a to ti bude trčat von... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 12. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2012 jednoznacne chod na geo, lebo podlozky (alebo ine ET) to pomenia... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanesek Vloženo 14. Červen 2014 Sdílet Vloženo 14. Červen 2014 Teď čtu v SM , že u OII se má každý rok dělat geometrie zadní nápravy . Dělá to někdo ? Prý tam zareznou excentry , a mění se sbíhavost .Když jsem byl na garančce tak nic nědělali , tak nevím jestli jo nebo ne . :kol-32: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 14. Červen 2014 Sdílet Vloženo 14. Červen 2014 tak geometrii bys mel delat aspon s kazdou vymenou letni-zimni coz je jednou za rok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 14. Červen 2014 Sdílet Vloženo 14. Červen 2014 môžeš hodiť link na ten článok v SM? áno,ako prevencia urobiť raz ročne geo nie je zlé...ale povedzme si,koľko ľudí si ju aj nechá urobiť??...väčšina povie:"nič neťahá,volant rovno,pneu nederie tak ju nerobte" .. a ako povinnosť servisu ju robiť pri servisnej prehliadke neexistuje..môžu ti ju doporučiť,ale či sa pre ňu rozhodneš už je len na tebe samotnom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanesek Vloženo 15. Červen 2014 Sdílet Vloženo 15. Červen 2014 (editace) LIBERO mám časopis SM ojetiny .Naskenoval jsem to . Jenže mě to nikdo ani nenabídl . Dozvěděl jsem se to náhodou . skenování0001.pdf Editováno: 15. Červen 2014, autor: hanesek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 15. Červen 2014 Sdílet Vloženo 15. Červen 2014 O tom že to tam oxiduje atd. už sem četl kdysi dřív. Nechávám to dělat po 3-4letech (zatím to mám dělaný 2x) a nikdy sem problém neměl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSB Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 Zdravím Vás chlapi, včera jsem byl ba geometrii a nemohli mi seřídit zadní kola z důvodu zatuhlých hliníkových excentrů. Mechanik mi říkal, že je třeba koupit následující věci: Příčné rameno - http://autodilyfojtik.cz/autodily/skoda/octavia-1z3/2.0-tdi-103kw/zaveseni-napravy-vedeni-kol/pricne-rameno-ulozeni?tecDocProductId=22484 Řídící páka: http://autodilyfojtik.cz/autodily/skoda/octavia-1z3/2.0-tdi-103kw/zaveseni-napravy-vedeni-kol/pricne-rameno-ulozeni?productTecDocId=197740&do=redraw + orig. šrouby Není mi nicméně jasné, proč se musí měnit ona řídící páka. Díky za objasnění! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 příčné/spodní rameno... ono je snad ohnuté? někaj zničené? Pokud ne, tak nerozumím, silentblok je normálně jako náhradní díl pod číslem... řídící paka... není to spíš pomocné rameno? Tady se normálně silentbloky pod VW číslem neprodávají, ale na cc-autodily je mají... opět pokud není poškozeno, lze repasovat.... Originální šrouby chápu, pokud ty původní zarezly, tak je v ok stavu nevyndáš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSB Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 (editace) příčná ramena a pomocná ramena jsou OK. Jediný problém je v oněch excentrech, které nejdou povolit... Nechápu tedy proč bych měl měnit ona ramena. Pokud jsem to dobře pochopil, tak ty excentry zde (viz obrázek). Mechanik mi sdělil, že pokud by se to pokusil povolit, s největší pravděpodobností by urval silentblok. Tudíž, i kdyby to urval, můžu ty silentbloky koupit v Tebou zmíněném eshopu? Editováno: 6. Duben 2016, autor: MSB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 Já chápu jeho obavu, ale tak co? aspoň se to zrepasuje, jen je to práce jak na kostele... Ale spíš se zmrví šroub/matka než guma... ano na cc jde koupit úplně všechno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 Vyměnit mechanika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSB Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 Mně totiž ty jeho řeči nějak neseděly a nešlo mi do hlavy proč mám měnit ramena, kkdyž jsou OK (s kolegou jsme to procházeli a zkoušeli na jeho STK již dříve). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 Napadá mě, že když to uřízne flexou, tak se mu to bude lépe dělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ladinek Vloženo 6. Duben 2016 Sdílet Vloženo 6. Duben 2016 (editace) Excentry jsou bežně zarezlé, pak už nezbývá než flexa. Vyměnit, už jsem dělal a pak to jde seřídit úplně normálně. Editováno: 6. Duben 2016, autor: Ladinek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanesek Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 A nešli by ty excentry nějak ošetřit , aby nezarezli? wd? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 WD prej ne. Bylo mi řečeno odborníkem že je na tohle nevhodný. Před zimou a na jaře to stříkám nějakým fajrajtem proti zatuhání od Bernera, ale nechávávám geo dělat v rozmezí min. jednoho a max. jednoho a půl roku, nemám s tím zatím problém. Co sem mluvil s lidma který na to klasicky prdí, respektive razí heslo že auto má sloužit jim a ne oni autu, tak jim měnili jen ty exentry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSB Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Chlapi, pokud má někdo z Vás etku, bylo by možné mi říci kód pro silentblok, samotný excentr, šroub + matici ? Napsal bych pak do autodílů cc poptávku. Moc díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hanesek Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 šulda a pokaždé máš geošku rozhozenou? Byl jsem na ní po 3 letech a se zadkem nehejbli byl ok. Tak to bylo k ničemu , proto se ptám na ochranu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Jo, pokaždý s tim hejbou. Kolik km ročně najedeš a po jakejch cestách? Tady u nás je to bohužel ještě na pár místech děs běs. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 25. Duben 2016 Sdílet Vloženo 25. Duben 2016 Mal som rovnaky problem. A rovnake jednanie zo strany mechanika autorizovaneho servisu. Menia len cele ramena a riadiace tyce. Preco? Pretoze samotne silentbloky v Skoda servise nevedu ako nahradny diel (oficialne stanovisko daneho servisu) napriek tomu, ze sa kupit daju (vid. posty nadomnou). Neoficialne vysvetlenie kamarata, ktory tiez robi v inom autorizovanom servise Skoda- pre autorizovany servis je '100x' vyhodnejsie vymenit cele rameno v hodnoce ~100€/ks ako lisovat silentbloky radovo v hodote ~10€ a taktiez 'ako autorizovany servis si nemozu dovolit robit nieco, co nemaju v navodoch' (len citujem, co mi povedal). Takze nakoniec som si to robil mimo autorizovaneho servisu, kde mi orientacne urcili cenu ~450€ za zadnu napravu, mimo nich ma oprava vysla myslim do ~40€ (iba cena materialu). Len posuvam ako ku mne prislo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kermo20 Vloženo 25. Duben 2016 Sdílet Vloženo 25. Duben 2016 No mna caka vymena silentblokov v hore uvedenych ramenach buduci tyzden, som zvedavy ci sa podari povolit tie exentre. Ak by nie staci ich odrezat flexou a kupit nove excentre s maticami a podlozkami?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.