Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

tak už se i nám také začíná blížit naše, již tradiční, cesta do Bulharska (letos už po osmé) a opět do našeho oblíbeného letoviska Primorska, k našemu oblíbenému domácímu Zdravkovi.

Co zatím proběhly přípravy, tak to bylo v pětek před týdnem vyvážení všech hliníků, páč jsem zjistil že na dálnici, když jsme jeli před 14 dny do Plzně, že kolem 120km/h to pěkně vibrovalo s volantem, takže kdybych to takhle měl absolvovat až do Primorska, asi bych přijel vyklepaný jak Startka :kol-46: . Takže nahození na vyvažovačku mé tušení proměnilo ve skutečnost, na předku musel dodávat i 20g (asi se holt něco odlepilo). Zadek nebyl tak brutální.

Pak jsem měl ještě v plánu projít brzdy, tedy rozebrat přední brzdiče, mrknout na desky, proměřit kotouč, očistit styčné plochy a lehce máznout. Sundat zadní buben, vysypat prach z paken, omést prach komplet z celého brzdného ústrojí. Co chybělo, byl čas ... v sobotu jsme byli v Kudowe Zdroji v Polsku, takže nakonec to vyšlo na nedělu. Mladá mi pěkně každé sundané kolo umyla, a já mezitím provedl rozborku zborku.

post-3505-0-63965600-1405367100_thumb.jp

post-3505-0-08505200-1405367113_thumb.jp

post-3505-0-14810100-1405367124_thumb.jp

post-3505-0-19084200-1405367143_thumb.jp

post-3505-0-10503600-1405367156_thumb.jp

post-3505-0-37282400-1405367170_thumb.jp

• Autor

jinak stav brzd, kotouče (měřeny mikrometrem) 20 - 20,4 mm, tedy ještě pořád v pohodě, desky 5-6mm, bohužel signalizace opotřebení díky neobroušenému kotouči bohužel načala drátky signalizace, takže po zpětné montáži došlo k jejich přerušení, takže kontrolka na palubce :kol-32: . Musel jsem tedy znovu rozebrat, hodit kabeláž bokem kotouče a drátky od sebe oddělil (přestalo svítit). Takže stav vím, pro cestu v poho, budu jen časem monitorovat :kol-139: . Zadní bubny a pakny naprosto v pohodě.

jo, mladá ještě vyměnila stěrače

Tvl ta tvoje je hotovej mechanik. Priznej se, ze cistila ty brzd ona :D

• Autor

no mechanik je, vztah k technice má, ale momentálně má nalepené gelovky (koneckonců jsou na fotce pěkně vidět  :kol-28: ) na dovču a s těma by to fakt nešlo :kol-46: , takže ta špinavější práce opravdu zůstala na mě, ale jinak jarní nebo podzimní přezouvání je výhradně v její režii :kol-31:

V kolika jedete letos? Jak dlouho se tu chcete zdržet? Máte v plánu nějaký výlet, o kterém ještě nebyla řeč? Nevím jak Vám vyjde počasí, protože jsme se s posádkou dohodli, že toho slunce hodláme přivést co nejvíc do Čech :)

• Autor

jedeme ve třech + Barčina kamoška ze školy a pokud se nic nesemele, tak bychom chtěli zůstat 11 nocí, tak doufám že to letos vyjde, páč zatím pomalu každý rok nás něco donutilo jet dříve, než jsme plánovali. Slunko určitě nakufrujte, páč tady ho moc nebude :kol-32: .

Výlety zatím nevím, Ravadimovo určitě a jinak nevím, ono po osmé se už těžko něco vymýšlí ... do Istanbulu bych maminu nedostal, ty roky co by kývla na tařka cokoli už jsou pryč :kol-46: . Varnu už jsme dělali 2x (jednou delfinárium a jednou jen tak shopping), Burgas máme projitý pešo od předloňska, možná ho zopáknem na písečné sochy, no uvidíme. Sozopol též 2x, Nesebar 1x, Ropotomo 1x, Arkutino blata 1x, loni u tureckých hranic v Rezovu ... fakt těžko hledat :kol-32:

• Autor

tak, maďarská viněta zakoupena, zítra v hokně vytisknu, slovenskou koupím v sobotu ve směnárně, takže žádné zbytečné zastávky a šaškování na hranicích :kol-46:

HU vignette..pdf

No s výlety máš pravdu, ale myslím, že je stále co objevovat. :) 

• Autor

ale určitě, rozhodně se ničeho nezříkám :kol-28: .

Jinak prvotní plány už pomalu začínají naznávat prvních změn, páč dnes jsem byl tankovat vedle v dědině do Fábule a můj plán, že tam vezmu o víkendu s 0,50 kč slevou plnou do rooma, jsou již pasé, neboť mi málem ráno vypadly oči z důlků a říkal jsem si jestli si nedělají prdel, v létě dávat za plyn 18,30 fuck (když před asi dvěma dny měli ještě 16,90). Tak to už je fakt nehoráznost, doufám, že je aspoň kvalitní. Do  Fábule jsem musel vzít, páč po nádherných 711km na nádrž jsem byl na suchu, takže alespoň za 200,-, abych ty tři dny ještě dojezdil :kol-28: . Takže pokud se neproberou, tak v sobotu musím stejně do Svitav do směnárny a s tama je to už jen kousek k Mýtu, tak naberu plnou u Tank Ono za 15,90. Koneckonců není to poprvé a asi ani naposled co jsem to takto udělal. Stačí, když budu platit dražší plyn cestou, nemusím ho brát drahý ještě aj doma :kol-46: .

ahoj Malto, preju stastnou cestu, slunicko a pohodovou jizdu... to vis, BA jde na horu, tak se chcou namazat i LPGprodejci.. min. tyden jsme dojeli z HR a v chorvatsku jsem zahlidl za LPG cenu tusim 5.11 kun.. coz je.. kolem 20kc.. benzin vychazel nekde kolem 10.8 za litr.. u nas je LPG za 16.90 furt, s 0.50kc slevou na karticku to je krasnych 16.40

..

No, co se tyka penez-menil jsem v chorvatsku a svete div se, nejlepe vyjde pokud platis kartou v hospode, neni to nijak zavratne ale-v cr jsem menil 3.80 kc za kunu, v chorvatsku z bankomatu 3.86, ve smenarne 3.84 a hospoda vychazela dle vypisu 3.69.. to jen tak okrajove..

tak pozdravuj z Bulgarii a budu se tesit na Tve prispevky.. :kol-47:

Upraveno od JirkaBrno

• Autor

jj, díky, ikdyž začínám mít obavy z nastálé situace v Primorsku :kol-32:

Over 70 hotels and residential buildings, the building of the municipality and the kindergarten are under water. The road junction near Sozopol, as well as the main road to Primorsko have also been flooded

ty wole... :kol-26:

mozna hod misto rakve na strechu lodku.. hmhm blba sranda...

to nevypada moc dobre..

Police in Burgas called on people to suspend trips to the municipalities of Sozopol, Primorsko and Tsarevo

max. to odstavis nekde nad sozopolem...

Upraveno od JirkaBrno

• Autor

rakev, co to je? To jsem nikdy nepotřeboval :kol-46: .

No důležité je, aby dál nepršelo. Pak Ropotomo opadne a bude se dát projet, do pondělí je zatím čas. Tam je také důležité, že to nestrhlo most. Ale už teď jsme mluvil s polovic (probudila se po noční a nestačila se divit, co se děje), že bychom i eventuelně změnili lokaci, ale to vidím jako ten nejčernější scénář. Protože já bych si dovču posunout mohl, ale ona má CZD danou ... myslím že i Zdravko by nám to přebukoval, ale ...

no uvidíme ... :kol-32:

• Autor

na uklidněnou jsem včera večer zvolil manuální práci a s juniorkou jsme umyli Čendu.

No a dnes mi přišla už platba za HU vinětku - měsíční, platbou přes internet, 519,66 CZK

Ahoj Martine, buď v klidu, v Primorsku je to už na pohodu. Teď jen záleží, jak dopadla silnice Primorsko-Sozopol. Mám trochu obavu o líhnutí komárů, protože kolem severní pláže je hodně lagun. Dneska teplo, slunečno kolem 30 stupňů.  

Ahojte Primorsko som zamenil za zlate piesky koli vcerajsim  povodniam videl som rozne videa a nechcel som sa nazivo presvedcit tak som radsej zvolil zlate piesky inak cena lpg 1.2 leva skoro vsade ale najkvalitnejsi plyn sa mi zda z OMV . Isiel som cez srbsko cesta v pohode ziadne zdrzanie na hraniciach akurat belehrad isiel som cez centrum a boli kolony radsej nabuduce zvolim obchvat ..prijemnu dovolenku prajem :kol-28:

• Autor

teď psal cordobka na orbíku, že už je otevřená, že už objížďky nejsou. Jinak repelent jsme měli koupený už tak jako tak, teď jsem vyhledal i Raid do zásuvky, jen koupit náplň plus ještě komplet druhý pro holky. Jsem už naprosto v klidu. Teď už jen vydržet zítřejší stres v práci (dnes už to bylo na hraně) a bude pohoda :kol-31: a lážo plážo kol11 páč předpověď je zatím dobrá, tedy rozhodně lepší než pro Chorvu :kol-46:

Tak dneska ráno probuzení do slunečného Primorska. Můžu říct, že technické služby už maj míň práce, protože dneska vyváželi popelnici brzo, jako minulý týden. Přes povodně vyváželi buď večer, nebo jeden den snad nevyváželi vůbec. Nebe modré, bez mraků, tak uvidíme co bude během dne. Aktuální info z pláže pošlu ještě večer, co se týče cesty, tak snad v neděli. po ránu, možná ještě v sobotu navečír, ale to se nechám překvapit.:)

• Autor

tak hlavně šťastnou cestu :kol-47: . Na orbíku včera psal cordobka, že už je silnice otevřená, že už nejsou objížďky

Tak ahojte, poslední večer v roce 2014 v Primorsku. Primorsko se z povodní oklepalo celkem rychle. Ve městě nějaké vzpomínky na záplavy téměř nejsou. Situace na plážích je asi taková, že vstup na jižní je již opraven, Kolem severní pláže jsou laguny s vodou, které ale mizí. Sem tam jsou hromádky s bordelem, které ale průběžně (po večerech) odklízí. Dneska se zmenšily  brody na silnici směrem k Perle téměř na polovinu a stále tam hladinka klesá. I laguny se zmenšují. Dnešní počasí - slunce, polojasno, docela to smažilo. Odpoledne (17:00 hod místního času) 10 minut přeháňka, ale bez následků. Teď večer je trochu dusno, ale myslím, že je počasí tak akorát. My v současné době balíme a chystáme se na odlet směr ČR. Plán je 3:00 SEČ odjezd z Primorska. Protože mám skoro plnou nádrž a posádka stejně bude chtít čůrací pauzy, plánuju jedno tankování na Trakyji navíc. Pak dotlačit Dragoman a pak snad až EkoŽednik. Přílet při ideálním průběhu je cca. 21 - 22:00 hod v sobotu. 

Martine omlouvám se, že ti to cpu do tématu, ale bohužel moje téma již nebude aktuální, ale nesmutním. Výhled do budoucna je světlý - čili těším se na podzimní prodloužený víkend se ženou a příští rok, kdy určitě taky něco podnikneme. Takže další zprávy až z ČR, doufám, že tam máte hnusně, mám kufr u Šmudly plný tepla.a slunce :)

• Autor

tak šťastnou cestu a žádné komplikace :kol-47:

• Autor

tak nevím, historie se opakuje, jen s větší razancí :kol-32:  ... ráno přijdem do garáže, že pojedeme do Svitav do směnárny pro pár éček na ubytko a pro SK dálniční známku, zapnu klíček, počkám na pozhášení části kontrolek a otáčím klíčkem pro start ... místo blafnutí na drnk, se to jen 2x protočilo a na palubce blackout, tak se slovy ajaj, jsem to zkusil ještě jednou, ale výsledek naprosto totožný. Tak nic, říkám budeme muset dnes ještě koupit i baterii do auta. Na fábuli se nám to tehdy stalo týden před dovčou, už nevím jestli to bylo 2009 nebo 2010, ale na roomovi den před odjezdem a bez varování. Na druhou stranu pořád lépe, než tam přijít zítra pozdě v noci a mít ten samý výsledek, to by mě asi škráblo :kol-46: . Takže jsme rooma vyžduchli ven z garáže vedle fábule, juniorka skočila nahoru pro klíče od F, vytáhl jsem z ní startovací kabely, otevřel obě hauptny, propojil, natočil fábuli, po chvíli i rooma. Odpojit, pozavírat a už jsme frčeli. Prachy proměněny a frčelo se k Mýtu na Tank Ono. Zde rozčarování, páč plyn za 16,50, tedy zdražili a vzhledem k aku okolnostem, jsme věděli že pojedeme na Brno, jsem byl nakrklý, páč v Lipůvce mají za 16,90. Takže jsem sice nabral až po hrdlo, ale jinak se akorát projeli ... ale co už je potřeba trénovat na zítra :kol-46: . V Brně jsem mrknul do Bauhausu, pak naproti do Globusu, kde jsme nejdříve hodili do žaludků oběd a pak jsem seběhl dolů do Baumarktu, koupil tam 55Ah aku za 1690,- stejnou jako tehdy do fábule. Doma jsem jí odšpuntoval, podolíval destilkou (byla v několika článcích suchá) a zapl na nabíječku, byla takřka prázdná. No a zítra jí nahodím. Doufám, že to je poslední věc co se vysr.la :kol-46:

• Autor

možná pro doplnění, baterie je původní, stáří 7 let, takže nemělo smysl s ní něco ještě dělat. U fábule tehdy jsem jí také dobíjel, pak jí polovic dopoledne odpojila od nabíječky a když za 2 hoďky chtěla odjet na odpolední, stejně to nenatočila. Takže než řešit něco na dovči, raději jí vyměním, holt už věk na to má :rip: . Sice pak dnes jsem natočil všude kde jsem zastavil, ale to byl motor teplý a baterka jakž takž dotlučená cestou, ale myslím, že zítra zase bude v garáži problém.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.