Publikováno Červen 7, 200718 r Asi před měsícem jsem se špatně začal rozjíždět, myslel jsem si, že jsem prostě neuměl, ale dneska jsem zkusil ovládat plyn rukou (na volnoběh:), a zjistil jsem >když zmáčknu pedál tak do 1cm tak motor vůbec nereaguje(nevšiml jsem si, že by to dělalo i dřív), a hlavně když zmáčknu plyn a držím ho (třeba chci točit 2000ot/min) tak se motor nezastavý u těch 2000o, ale pokračuje směle dál, třeba až do 5000. Nemáte s tím někdo nějaký zkušenosti. Za každou radu dík
Červen 8, 200718 r Asi před měsícem jsem se špatně začal rozjíždět, myslel jsem si, že jsem prostě neuměl, ale dneska jsem zkusil ovládat plyn rukou (na volnoběh:), a zjistil jsem >když zmáčknu pedál tak do 1cm tak motor vůbec nereaguje(nevšiml jsem si, že by to dělalo i dřív), a hlavně když zmáčknu plyn a držím ho (třeba chci točit 2000ot/min) tak se motor nezastavý u těch 2000o, ale pokračuje směle dál, třeba až do 5000. Nemáte s tím někdo nějaký zkušenosti. Za každou radu dík To co popisuješ je podlě mě normální chování, kdyby tam bylo lanko tak ta prodleva je jasná s elektronickým plynem nevím, ale co jsem jel Octou 75kW tak to bylo stejný, taky asi 1cm prodleva a potom záběr. A udržet pomocí pedálu konstantní otáčky je hodně těžký, to jsem si mohl vyzkoušet na emisích, prostě tomu trochu šlápneš a otáčky letěj až někam do nebes, je na to potřeba cit, ale dá se to... Jestli to neškube nebo nedělá jiný prasárny tak bych to neřešil...
Červen 8, 200718 r A určite tam má elektonickej plyn??? Nedávali se taky náhodou i lankový??? No když tak přemejšlim tak si nejsem tak jistej, no je možný že to bude lanko, to by ta prodleva byla jasná a oprava taky, napnout lanko u klapky...
Červen 10, 200718 r Proste se na ten pedál podívej či odtamtut nevede nejaký lanko s bovdenem anebo elektrický kabely.
Červen 12, 200718 r Autor Tak to vypadá na elektronickej plyn. No zatim to teda nebudu řešit, ale dost mi to vadí, ve Škodovce to udělali nějak divně.
Červen 12, 200718 r Tak to vypadá na elektronickej plyn. No zatim to teda nebudu řešit, ale dost mi to vadí, ve Škodovce to udělali nějak divně. Tatík právě měli s el. plynem a ze začátku jak když neuměli jezdit, porád jim to chcípalo a podobný děsy, já když jsem s tím jel tak mi to taky nepřipadalo nic moc...a to to byla funglovka...
Říjen 26, 200717 r Autor Tak po pročítání nejen fora OctaviaI, jsem našel tohle http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=22099&st=0 , prý tím trpí první modely, což já mám. Tak zkusim servis co oni na to. Máte s tim někdo zkušenosti? Upraveno Říjen 26, 200717 r od Petr E
Říjen 30, 200717 r Asi před měsícem jsem se špatně začal rozjíždět, myslel jsem si, že jsem prostě neuměl, ale dneska jsem zkusil ovládat plyn rukou (na volnoběh:), a zjistil jsem >když zmáčknu pedál tak do 1cm tak motor vůbec nereaguje(nevšiml jsem si, že by to dělalo i dřív), a hlavně když zmáčknu plyn a držím ho (třeba chci točit 2000ot/min) tak se motor nezastavý u těch 2000o, ale pokračuje směle dál, třeba až do 5000. Nemáte s tím někdo nějaký zkušenosti. Za každou radu dík Mne to robilo tiez. 3* som natankoval plnu nadrz 98-100 oktanoveho benzinu,vymenil som vzduchovy filter,a stale to pokracovalo. dal som si preflesovat riadiacu jednotku a prestalo to robit hned.Sam neviem ze kde bola chyba.
Říjen 30, 200717 r Asi před měsícem jsem se špatně začal rozjíždět, myslel jsem si, že jsem prostě neuměl, ale dneska jsem zkusil ovládat plyn rukou (na volnoběh:), a zjistil jsem >když zmáčknu pedál tak do 1cm tak motor vůbec nereaguje(nevšiml jsem si, že by to dělalo i dřív), a hlavně když zmáčknu plyn a držím ho (třeba chci točit 2000ot/min) tak se motor nezastavý u těch 2000o, ale pokračuje směle dál, třeba až do 5000. Nemáte s tím někdo nějaký zkušenosti. Za každou radu dík Mne to robilo tiez. 3* som natankoval plnu nadrz 98-100 oktanoveho benzinu,vymenil som vzduchovy filter,a stale to pokracovalo. dal som si preflesovat riadiacu jednotku a prestalo to robit hned.Sam neviem ze kde bola chyba. To chce diagnostiku a vědět na co sáhnout. a pak
Srpen 28, 200817 r Ahoj, mám octavii 1,8T 4x4, 110kW r.v.2002. V chladnějším počasí (od podzimu do jara) se mi občas vyskytne závada: po nastartování motor normálně běží na volnoběh, dám jedna chci se rozjed, auto ujede tak metr a pak přestane motor reagovat na plynový pedál a otáčky se houpou mezi 400-1000ot/min. Vypnu zapalování, znovu nastartuji a závada zmizí a plyn už zase poslouchá. V servisu na diagnostice nezjistili nic. Dík za rady. Milan
Srpen 29, 200817 r vycisti sktiacu klapku a sprav zakl. nastavenie. Ak nepomoze tak skontroluj tesnost zadic
Srpen 31, 200817 r Alebo nech si pohlada a skusa napr http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...l=studeny+start Inak mas skusenost s poruchov v elektrike?
Srpen 31, 200817 r jasně, od chyby v motorku klapky, přes shnilé konektory v mezistěně po vadnej pedál.
Září 1, 200817 r Hmm ale to by sa prejavovalo stale nie len obcas. Inak ty by si najprv kukal elektriku a az nakoniec ci to nie je len spina? Mne robilo toto iste a bola to len spina. Vycistil, nastavil a odvtedy nemozem povedat jedno zle slovo
Září 7, 200816 r Hmm ale to by sa prejavovalo stale nie len obcas. Inak ty by si najprv kukal elektriku a az nakoniec ci to nie je len spina? Mne robilo toto iste a bola to len spina. Vycistil, nastavil a odvtedy nemozem povedat jedno zle slovo díky za rady, nejdřív zkusím vyčistit klapku a kouknout na hadice. pedál to asi nebude, protože celé léto je klid, ale očekávám příchod studeného rána a závada se určitě znovu objeví.
Březen 11, 201015 r díky za rady, nejdřív zkusím vyčistit klapku a kouknout na hadice. pedál to asi nebude, protože celé léto je klid, ale očekávám příchod studeného rána a závada se určitě znovu objeví. Mám ten samý problém, měnil jsem už podtlakový hadice, váhu vzduchu, čidlo teploty...... zkusím taky tu klapku..... pak jsem ještě zaslech o řídící jednotce zapalování nebo jak se tomu říká....
Červen 8, 201114 r Stalo se to když jsem asi 30 km rychlostí projel pravou stranou louží. Nereaguje na plynový pedál a jsou vyšší otáčky OCTA 1,9 66KW a ve vag to vyhazuje tohle: 17554 - Meric hmotnosti vzduchu (G70) Napajeci napeti P1146 - 35-10 - - - Sporadicky 17563 - Snimac tlaku v sacim potrubi (G71) Zkrat na plus P1155 - 35-10 - - - Sporadicky 17655 - Snimac zdvihu jehly (G80) Preruseni/zkrat na plus P1247 - 35-10 - - - Sporadicky 18039 - Snimac polohy plynoveho pedalu (G79) Signal prilis velky P1631 - 35-00 - - 18040 - Snimac polohy plynoveho pedalu (G79) Napajeci napeti P1632 - 35-00 - - 18000 - Signal snimace nadmorske vysky/plniciho tlaku Nesmyslny pomer P1592 - 35-00 - - a po delším bádání a mazání závad a čištění konektorů zase tohle: 17655 - Snimac zdvihu jehly (G80) Preruseni/zkrat na plus P1247 - 35-10 - - - Sporadicky 18047 - Snimac 1/2 polohy plynoveho pedalu (G79) +G185 Nesmyslny signal P1639 - 35-00 - - 16989 - rid.jedn. vadna P0605 - 35-10 - - - Sporadicky 17569 - Snimac teploty v sacim potrubi (G72) Preruseni/zkrat na plus P1161 - 35-00 - - 17664 - Snimac teploty chladici kapaliny (G62) Preruseni/zkrat na plus P1256 - 35-00 - - Prosím pomooooooc! Relé 109 je v pořádku, pedál ve vagu ukazuje od 0% až do 100% ale místo 010 ukazuje 100, prostříkal jsem a očistil všechny možné konektory i u řj a nic.Dokonce jsem benzínem vyčistil snímač teploty a tlaku u turba. Upraveno Červen 8, 201114 r od polis
Červen 11, 201114 r Někam ni natekla voda a trochu to zkratovalo. Někde se to už řešilo, zkus pohledat.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.