Publikováno Srpen 28, 201411 r Zdravím, našel jsem na konkurenční foru předělávku mlhovek na Octavii II RS na LED. Koupil jsem podle popisu tedy LED z Fabie II RS, všechno rozkuchal, vložil parabolu z LED do mlhovek a teď co dál. Mělo by se to zajistit silikonem, ale jaký mám shánět? Je třeba nějaký speciální, nebo jakýkoli? Další věc je elektrika. Na původním konektoru mám 2 kablíky a na těch LEDkách jsou ale 3 piny... Jak to zapojit? Na autě mám pozici 1 a 2 na LEDkách není žádné značení. Psal jsem Rolbařovi, ale asi na forum moc nechodí už, tak jestli jste to někdo dělal, nebo víte poradit, budu vděčen za rady
Září 1, 201411 r Čau,1. silikonem se nic neplácá. 2.ty tři konektory na ledkách jsou kostra, parkovačka a denní svícení. Prostřední je kostra, ty krajní si vyzkoušej na kterej to svítí víc, to je denní svícení a ten zapoj. Předpokládám, že to předěláváš na denní svícení. 3. musíš trochu upravit to šediví žebrování a uříznout tu patici na konektor abys mohl zavřít zpět to černý víčko původní mlhovky.
Září 2, 201411 r Autor Díky, konečně něco užitečného, ano chci to jako denní svícení. Tím silikonem údajně rolbař "zafixoval" polohu té paraboly, když ji tam nasunu na ty zobáčky, tak má vůli a chtělo by to lehce zafixovat, nevím ale jestli se ty LEDky nějak extrémně hřejou nebo ne (vyzkouším). Žebrování se mi zdá v pohodě, jde to zavřít dobře, akorát ten konektor je vysokej, takže ten jsem už zakrátil.
Říjen 7, 201410 r Autor Tak mám hotovo... Postup následující: 1.rozebrat mlhovky z OII RS - otevřít zadní víčko, vycvaknout parabolu ze zobáčků, povolit štelovací šroub a vytáhnout parabolu 2.rozebrat LEDky z FII RS - vycvaknout ze zobáčků 3. napasovat LED parabolu do obalu mlhovek - nacvaknout LED parabolu do zajištění původní paraboly mlhovky 4. zafixovat silikonem parabolu v obalu (není třeba dělat, ale mě se nelíbila vůle, trochu se to hýbalo, tak jsem to zafixoval klasickým silikonem 5. upravit víčko mlhovek - vyndal jsem drátky a páječkou jsem udělal plošku, aby se dalo víčko zavřít (není nutné dělat, někdo tam víčko vůbec nedává, ale vzhledem k tomu, že jsem nechtěl kupovat další konektory, tak jsem to udělal po svém a víčko tam dám) 6. el.zapojení - na obrázku je vidět zapojení a to zleva, doporučuji PINy odizolovat smršťovací bužírkou 1.PIN = parkovačka (50% svitu LED, je nutno dotahnout ze světla jeden drát) 2.PIN = kostra (použito z mlhovky) 3.PIN = denní svícení (100% svitu LED, to je použito z mlhovky) 7. rezistor - pokud nemáte, nebo nepotřebujete funkci corner (přisvěcování do zatáčky), můžete si nechat softwarově mlhovky vypnout a nemusíte tam rezistor dávat - LED nebudou hlásit chybu a budou svítit, ovšem já chtěl corner zachovat a proto jsem šel cestou rezistoru, kde jsem heden konektor nasadil do konektoru mlhovky a druhý rozebral a použil pouze kablíky s PINy, které jsem zapojil do LED dle obrázku 8. zpětná montáž - kablíky rezistoru prostrčit otvorem ve víčku mlhovky, zapojit do LED, zavřít víčko a silikonem zalepit otvor kolem kablíků, po zaschnutí, namontovat do držáku v nárazníku a udělat držák na rezistor (hodně topí a nenechával bych ho jen tak někde viset, mohl by něco propálit), zapojit rezistor do konektoru mlhovek a namontovat zpátky Použil jsem klasický montážní silikon S tímto postupem jsem zachoval jak funkci corneru, tak mlhovek, ačkoli v mlze jsou LED k ničemu a zároveň nechlásí PC prasklou žárovku. Snad to někomu ještě pomůže, je to práce cca na 3 dny, hlavně kvůli schnutí silikonu, jinak pracně nenáročná, jen to chce odvahu se do toho pustit
Leden 2, 201510 r Autor Nikdo neví? Potřebuju poradit, jestli mám ten LED panel v mlhovce celý utěsnit silikonem uvnitř, aby tam nebyl přístup vzduchu k těm LED, nebo jestli udělat něco jiného, aby se mi to nemlžilo
Červenec 29, 201510 r Nikdo neví? Potřebuju poradit, jestli mám ten LED panel v mlhovce celý utěsnit silikonem uvnitř, aby tam nebyl přístup vzduchu k těm LED, nebo jestli udělat něco jiného, aby se mi to nemlžilo Ahoj no já mám problém vůbec se na ně dostat :-D Já mám Scout. Vidím, že má RS. To je stejné ne ?
Červenec 30, 201510 r Autor Jak to myslíš, jako s místem?Pokud chci něco s mlhovkama, musí jít nárazník dolů, jinak to nejde...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.