taktik Vloženo 7. Září 2014 Sdílet Vloženo 7. Září 2014 (editace) Pri objednavani auta som urobil chybu,ktoru teraz lutujem. Objednal som klasicku kaplicku a teraz by som to rad vymenil za MaxiDot. Vie niekto o tom nieco napisat??? Cena budikov,cena prace,casova narocnost,pripadne niekoho sikovneho doporucit??? ...1,2TSI,r.v.4/2013. Dakujem. Editováno: 7. Září 2014, autor: taktik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maco123 Vloženo 7. Září 2014 Sdílet Vloženo 7. Září 2014 www.tip-car.sk 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 7. Září 2014 Sdílet Vloženo 7. Září 2014 Vyměnit budíky není problém. Koupit například zde: http://allegro.pl/skoda-rapid-licznik-zegary-tsi-5ja920840-i4542871226.html nebo http://www.mihocar.cz/skoda-rapid-pristroje-5ja920840/d-88132/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oneb1t Vloženo 7. Září 2014 Sdílet Vloženo 7. Září 2014 (editace) vite nekdo co vsechno zobrazuje maxidot navic? mam za to ze jen lepsi indikace otevrenejch dveri a teplotu oleje nebo jeste neco? (a 2 dalsi minibudiky pro teplotu vody a palivo) Editováno: 7. Září 2014, autor: oneb1t Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 7. Září 2014 Sdílet Vloženo 7. Září 2014 Teplota vody, teplota oleje, možnost různých nastavení, zobrazení Audia, Navigace, ale hlavně pomocí Maxi-Dotu lepší informace v případě problémů s vozem(počínaje žárovkami, konče závadami na motoru či absu). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taktik Vloženo 13. leden 2015 Autor Sdílet Vloženo 13. leden 2015 casova narocnost,cena za komplet vymenu....pripadne niekoho sikovneho v okoli Ziliny viete doporucit??? ...1,2TSI,r.v.4/2013. Dakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anatemus Vloženo 2. Duben 2015 Sdílet Vloženo 2. Duben 2015 Zdravím, taky uvažuji o maxidotu,ale nemám tušení jaké budíky a co všechno k tomu je potřeba.... Taky netuším jestli na nové budíky půjde nahrát stav km z původních... Děkuji za všechny rady! :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 2. Duben 2015 Sdílet Vloženo 2. Duben 2015 Oficiálně ne, budíky by musely být max.100km. Ale přesto to jde....... Časová náročnost? Vyndat rámeček okolo přístrojů, odšroubovat dva torxy, budíky vysunout, odpojit konektor, připojit nové budíky, upevnit,dát plast. Cca 10 minut. Ale budíky se musí přizpůsobit autu. Takže svépomocí výměnu budíků nedělejte. Radši si dojeďte k těm, co to umí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anatemus Vloženo 2. Duben 2015 Sdílet Vloženo 2. Duben 2015 Aha, takže asi když dojdu do škodovky s budíky tak mě pošlou někam :-) A budíky je jedno jaké? Jinak někdo z okoli Ostravy kdo to udělá? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 2. Duben 2015 Sdílet Vloženo 2. Duben 2015 Svoje můžeš mít, ale pokud nebudou mít najeto jen do 100km, tak ti to neudělají, jejich online systém to nepustí. ferda25 sem už odkaz dával, jsou to 5JA920840. V tom posledním ti neporadím..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anatemus Vloženo 2. Duben 2015 Sdílet Vloženo 2. Duben 2015 Díky moc za rady! Snad to nějak dám dokupy :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anatemus Vloženo 2. Duben 2015 Sdílet Vloženo 2. Duben 2015 to miklisek: Tak dostal jsem odpověď od servisu, že nejsou schopni toto provést u nich (přesně jak si psal),ale že mi to dodělají externě Takže spokojenost!- jenom ještě není k tomu třeba jiná řidící jednotka? Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 2. Duben 2015 Sdílet Vloženo 2. Duben 2015 No tak to mají asi mechanika, co umí a zná víc, než je standard. U mě v servisu to nevěděli a člověk, kterýho mi dohodili, že pro ně občas něco okolo elektriky dělá, taky ne. Pomohl mi až jeden místní člen za velice dobrý peníz. ŘJ jiná netřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orel Vloženo 3. Duben 2015 Sdílet Vloženo 3. Duben 2015 Když jsem se zajímal o dodělávku maxidotu, bylo mi řečeno, že je nutné vyměnit i podvolantový kroužek. Pokud ano, tak proč? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 3. Duben 2015 Sdílet Vloženo 3. Duben 2015 Ale kroužek je dle ETKY jen jeden i když s různými kódy vybavy. Číslo ND je ale jen jedno. Mě to tedy fungovalo normálně s tím co tam byl k MFA a k ovládání rádia z volantu. Dokonce funguje i předělané ovládání MAXIDOTu tlačítky na volantu. To spíš nevědí, která bije. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 4. Duben 2015 Sdílet Vloženo 4. Duben 2015 (editace) Tož bafni budíky a hurá do Strakonic.. nebo pošli staré s jedním klíčem a nové(za tři dni se to dá zvládnout, jeden den vyndáš, druhý den u mě a třetí den montuješ nové zpátky)...já připravím na stole a Ty dáš do auta nové a hurá....výhody tohoto řešení oproti servisu. V případě problémů s novými budíky máš doma další budíky, na které auto bude jezdit. Pokud máš nyní palubní počítač(můžeš přepínat mezi spotřebou, teplotou, atd.) není třeba nic dalšího řešit. Editováno: 4. Duben 2015, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orel Vloženo 4. Duben 2015 Sdílet Vloženo 4. Duben 2015 No, vím, že tomu rozumíte, ovšem v tom případě mi není jasné, proč je v ETCE uvedeno 7 kroužků stejného čísla (v mém případě jde o 6RA 959 654), vždyť podle toho, co píšete, by stačil jen jeden, který by uměl všechny kódy výbavy. Vždy jsem měl za to, že PR kódy označují nejen výbavu, ale i to, co který díl umí, např. viz obrázek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 4. Duben 2015 Sdílet Vloženo 4. Duben 2015 (editace) Kódy, které uvádíš se vztahují spíše k budíkům: 9Q0 = bez palubního počítače, páčka stěračů bez ovládání palubního počítače 9Q1(palubní počítač) a 9Q2(maxi-Dot) = páčka stěračů s ovládáním palubního počítače, případně u verze 9Q2 je možný i mf volant. To je celé. Tady je obrázek páčky. Ty dráty od těchto vyznačených tlačítek vedou přímo do budíků, tj. mezi páčkou a budíky není nic než drát a podle toho na jaký PIN v budíkách pošlu kostru, mi budíky listují v menu nahoru a dolu, v případě stisknutí tlačítka ze spodu páčky potvrzují volbu = Enter. Páčky se zde nezapojují na kroužek, protože Rapid nic takového jako jednotku na adrese 16 nemá a vše končí přímo na jiných odpovídajících jednotkách. Kroužek je zde jen přenašeč signálu pro airbag, klakson, případně mf volant, ale i signál(datová komunikace typu LIN 2.0) z mf volantu končí přímo v BCM jednotce. Zde je trochu výhoda, že každá BCM jednotka by měla podporovat mf volant, protože, každý Rapid má přední stěrače a i s nimi probíhá komunikace prostřednictvím datové komunikace typu LIN 2.0. Editováno: 5. Duben 2015, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orel Vloženo 5. Duben 2015 Sdílet Vloženo 5. Duben 2015 Ferdo, kódy jako takové mi byly jasné, jen jsem chtěl potvrdit od někoho, kdo tomu rozumí, že mě automechanik ze servisu ŠA chce oblbnout, aby si mohl navýšit cenu za nakódování maxidotu fiktivním nákupem podvolantového kroužku. A jelikož by mi kódování dělal "bokem", tak bych k jeho práci ani neměl doklad, takže by nějaké dokazování bylo problematické. Samozřejmě bych raději využil Tvoje služby, jen ty Strakonice mi připadají z Prahy trochu z ruky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 5. Duben 2015 Sdílet Vloženo 5. Duben 2015 Z ruky? Já jel ještě o 50km dál...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 14. Červen 2015 Sdílet Vloženo 14. Červen 2015 Opravdu je kvůli vyndání budíků nutné demontovat volant, jak je v dílenské přiručce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
basso Vloženo 14. Červen 2015 Sdílet Vloženo 14. Červen 2015 Ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 18. Červen 2015 Sdílet Vloženo 18. Červen 2015 Tak potvrzuji. Stačí dát volant dolů, chytit zespoda rámeček a silou vytáhnout směrem k sobě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 19. Červen 2015 Sdílet Vloženo 19. Červen 2015 Žádné šroubky apod? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 19. Červen 2015 Sdílet Vloženo 19. Červen 2015 Na dvou šroubech jsou budíky samotné. Ten rámeček kolem je jen nacvaknutý a spojený takovým canckem s horním krytem volantového sloupku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.