Červenec 4, 201510 r Podle toho co vím já se to bude sekat v Poznani na stejný lince s Caďourem - přesně ve stejným stylu, v jakým se v Bolehlavi dělá vedle Rapáka seaťácký Toledo - na stejný lince, namixovaný mezi sebou, odlišnosti mezi typama budou jen tak velký, aby se to dalo "schovat" pod souhrnný označení "rozdílná úroveň výbavy" neboli aby se z jednoho auta dalo udělat druhý pouhým přehozením několika málo designově odlišnejch (ale stejně upevněnejch) dílů. A protože Room II bude celej dělanej v Pšonsku, bude to "Roomster Polski" se vším, co k tomu patří - nový majitelé ještě budou srdceryvně vzpomínat na dílenský zpracování Roomsterů z Kvasin nebo z Vrchlabí, i když to bude z 99% Caďour jen s "pihou pod nosánkem"...
Srpen 19, 201510 r Šéfredaktor SM píše v úvodníku čísla 34, že nový Roomster se podle jejich exkluzivních informací bude prodávat jen na v ČR, SR a výhledově možná jen v několika málo středoevropských zemích.
Srpen 19, 201510 r hah zaujimave .... ale asi suvisiace s tym ze je to len ciste rebrandovany caddy .. a maju pocit ze ako roomster bude na domacom trhu lepsie predajny ako caddy . hmm nuz ...
Srpen 19, 201510 r Roomster bude vycházet z Caddyho, ale bude upravený. Mně teda do kalendáře nejde zahájení prodeje na konci příštího roku, ale třeba se Kabaň přeřekl. U dvojkové Fabie Combi taky mluvil o tom, jako kdyby se začala připravovat až po najetí Roomsteru do prodeje a to tak nebylo. Nevim, jak to myslíš s domácím trhem, ale pro ten by se v daném segmentu pravděpodobně ani nezvedli z postele.
Srpen 20, 201510 r ak je pravda ze ho chcu predavat len v cz a sk tak potom tie upravy vidim max tak ako kedysi z felicie pickup bol caddy pickup ... inak si neviem predstavit rentabilitu ... aj tak mi ta info pride zvlastna aby len kvoli domacemu trhu robili room ..
Srpen 20, 201510 r Je nesmysl, aby se prodávalo auto jenom na jednom malém trhu a k tomu ještě jednom mnohem menším. Vždyť má ČR potenciál maximálně několika málo tisíc kusů ročně, když to hodně dobře půjde. A Slovensko je na tom asi jako Faerské ostrovy ve fotbale :-) Fotky upravené masky z testování brzd tady už byly, tak to bude minimálně stejné jako Rapid/Toledo. Kabaň se vyjádřil, že bude hezkej, tak tím asi nemyslel jenom znak VW. Mně moc nejde do kalendáře konec roku 2016, ale on taky mluvil i o FIIC, jako kdyby se začala vyvíjet až po náběhu Roomsteru, takže kdoví co vlastně říkal a v jakém byl při tom stavu.
Srpen 20, 201510 r No, viem ako vyzerá futbalová lopta, viem rozlíšiť futbalové ihrisko od tenisového. Ale tejto vete nerozumiem: "A Slovensko je na tom asi jako Faerské ostrovy ve fotbale". Prosím Boljera o vysvetlenie A na nového Roomstra som teda poriadne zvedavý ... Upraveno Srpen 20, 201510 r od peterv
Srpen 20, 201510 r ... Ale tejto vete nerozumiem: "A Slovensko je na tom asi jako Faerské ostrovy ve fotbale". ... A víš, co to znamená bejt důležitej jako hovno v trávě? Tak taková je asi důležitost slovenskýho, potažmo i českýho trhu v sekci "malejch MPV" pro koncern VW .... Indie, Čína, Rusko - to jsou trhy, kvůli kterým se dělá spešl nový auto, ne nějakej malej středoevropskej dvoreček ...
Srpen 20, 201510 r Děkuju Ekkarovi za služby tiskového mluvčího. Povyšuju ho tímto na vrchního nástěnkáře.
Srpen 20, 201510 r Oni v SM píšou že Room bude jen v ČR, SR a taky možná PL a Maďaři.. a to z důvodu že v zahraničí importéři nejeví zájem o škodovku ale upřednostní Caddy.. Objednal jsem si dvou leté předplatné abych dostal tu autochladničku tak jsem chytrej Upraveno Srpen 20, 201510 r od Petrkiller
Srpen 20, 201510 r no u jedničkového R nebyly prodeje závratné, nicméně krize nekrize, stále stabilní a na oblibě vzrostl až ke konci výroby ... ale pokud plánují jen tyto trhy, myslím že se jich moc prodávat nebude a podepíše se na tom i to, že se nebude dělat zde u nás
Srpen 20, 201510 r .......a na oblibě vzrostl až ke konci výroby kdyby tam nebyla taková cena tak po tom neštěkl ani pes.
Srpen 20, 201510 r No hlavně se na prodejích podepíše cena,za 260000 základ určitě nebude. Ze začátku výroby stál Roomster těsně pod 300 000 holota, mám MR2008 Style - a ten stál v prosinci 2007 přes 360 000, to až po vrácení výroby z Vrchlabí zpátky do Kvasin (a samozřejmě po faceliftu) ho ŠA zlevnila a byl kolem 260 000 v základu s motorem HTP 51kW (fábule dvojka v holotě s HTP 44kW v tu samou dobu atakovala směrem dolů hranici 220 000). Kdyby dali slušnou variantu MQB a na ní postavili něco, co by starší verzi aspoň připomínalo vzhledem a mělo aspoń podobnou variabilitu interiéru a přitom základní cenu nasadili zase někam kolem 360 000, spousta lidí poučenejch že "roomster není špatný auto" by jim za novej utrhla ruce - předevčírem jsem v Tescu potkal lidi z Hradce, jeli na dovolenou do Chorvy s čerstvě koupeným skladovým roomem 1,4, protoře předchozího, 6 roků starýho HTP jim ukradli (!!!). Přitom ještě vloni se říkalo, že roomster se nekrade ...
Srpen 20, 201510 r Nemyslím, naopak mám pocit, že právě tím jak skončila výroba bez skoro okamžitýho nástupu další generace, získal room na popularitě.
Srpen 20, 201510 r Oni v SM píšou že Room bude jen v ČR, SR a taky možná PL a Maďaři.. a to z důvodu že v zahraničí importéři nejeví zájem o škodovku ale upřednostní Caddy.. Objednal jsem si dvou leté předplatné abych dostal tu autochladničku tak jsem chytrej A kdeže jsi toto četl? V tom editorialu nic takového není.
Srpen 21, 201510 r Ale na to, že o rok by tu už mal jazdiť nový Roomster (aj keď "iba" odvodenina z jestvujúceho modelu v rámci VW) je v médiách ticho. O iných modeloch sa písalo viac a skôr...
Srpen 21, 201510 r Ekkare,je logické, že když se něco neprodává,tak se to zlevní.Pro nás je Room daleko lepší volba,než fab.combi,kupovali jsme ho v době levnoty a dostatku referenčních aut za 259,najeto 3500.Je škoda,že na jeho přednosti přišli zákazníci až ke konci produkce.Měl jsem podobný názor jako Voice,ale okolnosti nás dotlačili k jeho koupi,dneska si ho nemůžu vynachválit.Jsem zvědav,s čím přijdou,ale mini MPV to zřejmě nebude,takže bude zaměřen na jinou skupinu zákazníků.Třeba nás překvapí a bude to Lodgy v lepší kvalitě,když má Škodovka plnit roli low cost značky v koncernu.
Srpen 21, 201510 r Já našeho rooma nabízel kde komu a nikdo ho nechce, tak ten zmrdek bude muset dožít u nás.
Srpen 21, 201510 r no u jedničkového R nebyly prodeje závratné, nicméně krize nekrize, stále stabilní a na oblibě vzrostl až ke konci výroby ... ale pokud plánují jen tyto trhy, myslím že se jich moc prodávat nebude a podepíše se na tom i to, že se nebude dělat zde u nás Původně se mělo v roce 2006 prodat cca 15 tis. kusů a postupně se zvyšovat výroba. Plánovaná maximální výrobní kapacita byla 350ks za den, což vychází velmi hrubým propočtem na nějakých cca 75 tis. aut za rok. Vývoj dodávek (Roomster/Praktik): 2006 - 14 022 2007 - 62 527 / 4 134 2008 - 50 454 / 7 013 2009 - 43 701 / 3 451 2010 - 29 514 / 2 818 2011 - 33 005 / 3 005 2012 - 35 314 / 2 650 2013 - 31 149 / 2 146 2014 - 27 454 / 2 189 Velká část produkce (skoro půlka) se prodávala v Německu, proto se taky poslední akční model dal pořídit jen s úvěrem. V Německu k propadu cen jako u nás nedošlo. Je zajímavé, že u nás byl prodej prakticky nezávislý na změně cen. V roce 2012 stál Ambition Champion s TSI 264 900Kč a poslední rok a půl byla cena skoro o 30 000Kč vyšší. Prodeje byly ale o něco vyšší.
Srpen 21, 201510 r protoře předchozího, 6 roků starýho HTP jim ukradli (!!!). Přitom ještě vloni se říkalo, že roomster se nekrade ... Mně překvapilo, že riziko ukradení Roomsteru je vyšší než u Fabie: http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/nejvice-kradena-auta-v-cr-v-roce-2014-po-cem-pasou-zlodeji/obrazek/5 O Yetiho je podle téhle statistiky naprosto mizivý zájem, víc než desetinásobně nižší riziko odcizení.
Srpen 21, 201510 r A kdeže jsi toto četl? V tom editorialu nic takového není. Je to v článku o novém roomsteru. Přečti ho celý
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.