Publikováno Říjen 13, 201410 r Ahoj všem! Po 120tkm jízdy po Praze se mi nějakým záhadným způsobem podařilo odřít disk o obruvník...(viz fotografie) Jsou to disky na Škoda Fabia II 2012. Můžete mi poradit nějakou finančně nenáročnou samo opravu? Mám to zašmirkovat? Začít hrubším, po co nejméně jemný? A pak stříknout? Nebo nějaký jiný tip? Jsem z toho docela rozhozenej a nerad bych, aby mi při výkupu (u škodovky) díky této odřenině řekli menší cenovku Děkuji. Adam
Říjen 13, 201410 r Disky jsou lakované stříbrnou metalízou, takže i oprava by měla být samozřejmě lakováním. Pokud teda chceš aby to vypadalo jako před škrábnutím. Jinak lze ale aplikovat i postup vybroušením do hladka jemnými brusnými papíry. A nakonec vyleštit filcovým kotoučem. Poté stříknout bezbarvým lakem nebo nechat. Bude to poznat, barevný odstín se bude dost lišit, ale nebude to zas taková katastrofa.
Říjen 13, 201410 r Rozleštěním strhnout jen ten otřep, co nejméně nabrousit okolní povrchovou úpravu a vžít bezbarvým lakem. Nejlacinější způsob a nebude to skoro vidět !
Říjen 13, 201410 r Tak ono to více méně záleží na těch, co budou vykupovat. Pokud budou mít tendenci cenu maximálně stlačit, tak se ani nebudeš stačit divit, co je tam za závady a nedostatky. Pokud budou féroví, tak to moc řešit nemusíš.
Říjen 13, 201410 r V lepsich pneu servisech to opravujou tak, ze to opravdu nepoznas. Resil jsem to pomerne nedavno. Poskozeni jsem mel podobne jen ve vetsim rozsahu a stalo to asi 5 stovek. Resit to doma svepomoci je imho uplne mimo.
Říjen 13, 201410 r Autor No rád bych si to zatím opravil svépomocí, disky budu mít přes zimu doma (vyměním za plecháče) tak na to budu mít čas a budu si s tím moci vyhrát..Jde mi o to, aby to nebylo poznat na první pohled, když o tom člověk nebude vědět, aby to nepoznal..Já to samozřejmě poznám pokaždé, to je mi jasné
Říjen 14, 201410 r Ak jazdíš v meste, nemá cenu to riešiť. Dnes to opravíš a o mesiac keď sa budeš ponáhľať, tak pri parkovaní to oškrieš zas.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.