Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

• 3 týdny později...
  • 1 měsíc později...

výmenný interval rozvodov 210tkm

• 3 týdny později...

Jel už s tímto motorem někdo? Je jedno s jakou verzí. Zajímalo by mě porovnání se starou 1.4kou.

• 2 týdny později...

1.4TDI 77kW - jede celkem slušně, ale porovnávat se starší 1.4TDI se nedá. Nový motor je kultivovanější a opravdu jede.Spotřeba cca  3.9l

Právě že jsem moc testů ani videí s tímto motorem nenašel a na salonech mají také spíše TSI. Jde mi hlavně o tu kultivovanost a hluk. Stará silnější 1.4 mi výkonově dostačuje, takže by mohla stačit 66kw varianta.

kultivovanost je v pohodě a hluk je o dost menší než u starých 1.4

• 2 týdny později...

Některé recenze říkají že je motor nekultivovaný a vytýkají chyby, jinde zase píší že motor je kultivovaný a chválí :D

Šéf vývoje říkal že si ŠA vyrábí mpi a tsi ale tdi ne, kde ho tedy vyrábí? 

Tady je nějaké acc video z pola 2014, Vypadá docela svižně, 1.4tdi CR 66kW (identický motor)

Upraveno od kozlik530

• 1 měsíc později...

Zajímá mě jedna věc. Proč do nové Fabie III montuje výrobce jen tříválcový diesel místo čtyřválcového?

Norma EURO6 a nechtějí, aby Fabia konkurovala škodovkám vyšší třídy. 

Stejně tak Polo, stejně tak A1 a stejně tak ho dostane i nová Ibiza...

• 3 týdny později...

Měření výkonu Fabia III 1.4TDI 66kW a 1.2TSI 81kW.

• 1 měsíc později...

Pro lamu jako já - jaký je rozdíl motorů 1,4 TDI u 66kW a 77kW verze?

Je to věcí součástek, materiálu, celého bloku motoru anebo je rozdíl "pouze" v software?

Rozdíl mezi 66kW a 77kW je u TDI v HW - v turbu. TSI je jen jiný SW a převodovka.

Turbo. Jen turbo nebo je s tím něco spojené? ....a za pět set ho asi neseženu, co?  :kol-48:

Když už sahali na turbo, tak tam bude asi víc HW jiného... Ale to už spekuluju...

• 2 týdny později...

Jaky je vyrobce ECU - ridici jednotky motoru ? Bosch, Dephi, Siemens ?

DELPHI

• 1 měsíc později...

Dnes bylo známému z autorizovaném servisu kde objednal auto sděleno že dieslové motory do Fabie mají výrobní vadu a nemohou se aktualně osazovat do aut. Ví o tom někdo něco? údajně se doba čekání pro něj prodlouží cca o 1-2 měsíce.

Já čekám na 1,2 TSI 81kW... myslíte že tak budou mít čas na moje auto a bude dřív? :D

Dík za info...

• 3 měsíce později...

Pokud by se někomu hodilo, tak tu je obrázek jednotlivých kvaltů u 1.4 TDI, stejné pro 66kW i 77kW... 

post-96522-0-83746400-1446562083_thumb.j

• 10 měsíců později...
  • Autor
V 8. 1. 2015 at 14:41, Habi001 napsal:

kultivovanost je v pohodě a hluk je o dost menší než u starých 1.4

V 22. 1. 2015 at 23:28, kozlik530 napsal:

Některé recenze říkají že je motor nekultivovaný a vytýkají chyby, jinde zase píší že motor je kultivovaný a chválí :D

O kultivovanosti se vůbec nedá mluvit. Dnes jsem tuto motorizaci se 77 kW v FIII dostal v práci a byl jsem hodně nemile překvapen, jaký je to ve skutečnosti traktor. Ano, 1.4 TDI PD při startu škublo autem tak, že to vypadalo, jakoby motor z auta upadnul. Ale to je v tomto skoro jediný rozdíl - na volnoběh a po startu hrůza nehodná moderního motoru ve 21. století. A to nemluvím o prakticky nepoužitelném zpřevodování, kde pokud chce řidič dodržovat předpisy (50, 70, 80 km/h), tak buď má podtočený motor vydávající příšerné dunění a vrčení anebo zase příliš vysoké otáčky spojené s jiným typem hluku. Za ty šílené peníze je to trapné...

• 3 měsíce později...

Pawouk

Ja tvrdim, ze 1,4 TDI v F3 je najhorsi motor aky mohol vw vyrobit.................. Kto mal F2 facelift 1,6 TDI a kupi si F3 1,4 TDI blazon. Do F3 jedine benzin je rozumna volba. Ved uz aj vw zistil aky je to zazrak a naspat prechadzaju na 1,6 TDI ......................... U nas to maju Taxikari v Rapidoch tu 1,4 TDI, tolko chvali som v zivote na motor nepocul, vraj zlata 1,6 TDI a to tiez nie je nejaky zazrak.

• 9 měsíců později...

Chlapi: mám 1,4Tdi jako pracovní nástroj a pod 4 litry se dostávam horko těžko.Jezdim na spotřebu ale nějak to nepomáha.Je to normální? Mám najeto 3 tisice km-Je možny že to ještě neni zajety?

A za kolik bys s tím chtěl jezdit?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.