noaid Vloženo 14. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2016 Nazdar, zatím se to tu probíralo jen obecně, takže konkrétněji. Pokud máte na SD/USB hromadu muziky třeba v mp3, v tagu není nahrán obal, tak bolero bere grafický soubor ze složky, ve které je momentálně přehrávaný soubor umístěný. Jak se má ale ten soubor s obrázkem jmenovat? Já se divil, že všude mám obal, ale ne všude se zobrazuje na displayi. Systém totiž bere jen některá jména, bohužel není nikde uvedeno jaká. Takže fungují přípony .jpg a .png. Jméno musí být cover. nebo folder. , NEFUNGUJE front.jpg/png, což je třeba u mne nejpoužívanější. Hromadně (mám 128GB kartu) jsem pomocí Bulk Rename Utility přejmenoval vše na folder.jpg či folder.png a je po problému. Nevím, jestli je nějaké omezení na velikost toho obrázku, já pro jistotu velké jpg soubory zmenšoval pod 1000x1000 pixelů. V manuálu je doporučená velikost do 500x500, patrně kvůli rychlosti. Ale určitě zvládá větší. Na kartě mám všechna alba uložena v adresářové struktuře /žánr/umělec/album/soubor.mp3. Řešil jsem problém jak docílit náhodného přehrávání. Bolero to umí jen v rámci jedné složky. Ne vždy chci poslouchat celé album. Řešení je vytvořit playlist m3u se seznamem všech skladeb, třeba v samostatné složce /PLAYLISTY. Vzhledem k tomu, že Bolero umí na jeden zátah jen maximálně 1000 skladeb, pokud máte více, je třeba vyrobit více playlistů, třeba jako já podle žánrů. Jak takový playlist m3u vypadá? Je to je obyčejný textový soubor např. rock.m3u, ve kterém je seznam souborů/skladeb, nejlépe včetně cesty. Např. \03 ROCK\Bad Company\1974 - Bad Company (Remaster)\01. Can't Get Enough.mp3 \03 ROCK\Bad Company\1974 - Bad Company (Remaster)\02. Rock Steady.mp3 \03 ROCK\Bad Company\1974 - Bad Company (Remaster)\03. Ready For Love.mp3 \03 ROCK\Bad Company\1974 - Bad Company (Remaster)\04. Don't Let Me Down.mp3 \03 ROCK\Bad Company\1974 - Bad Company (Remaster)\05. Bad Company.mp3 \03 ROCK\Bad Company\1974 - Bad Company (Remaster)\06. The Way I Choose.mp3 \03 ROCK\Bad Company\1974 - Bad Company (Remaster)\07. Movin' On.mp3 \03 ROCK\Bad Company\1974 - Bad Company (Remaster)\08. Seagull.mp3 \03 ROCK\Black Sabbath\2007 - The Best Of Black Sabbath\101-black_sabbath.mp3 \03 ROCK\Black Sabbath\2007 - The Best Of Black Sabbath\102-the_wizard.mp3 \03 ROCK\Black Sabbath\2007 - The Best Of Black Sabbath\103-n.i.b..mp3 \03 ROCK\Black Sabbath\2007 - The Best Of Black Sabbath\214-heaven_and_hell.mp3 \03 ROCK\Black Sabbath\2007 - The Best Of Black Sabbath\215-turn_up_the_night.mp3 \03 ROCK\Black Sabbath\2007 - The Best Of Black Sabbath\216-the_dark-zero_the_hero.mp3 \03 ROCK\Bruce Springsteen\1987 Tunnel Of Love\01-Ain't Got You.mp3 \03 ROCK\Bruce Springsteen\1987 Tunnel Of Love\02-Tougher Than The Rest.mp3 \03 ROCK\Bruce Springsteen\1987 Tunnel Of Love\03-All That Heaven Will Allow.mp3 \03 ROCK\Bruce Springsteen\1987 Tunnel Of Love\04-Spare Parts.mp3 \03 ROCK\Bruce Springsteen\1987 Tunnel Of Love\05-Cautious Man.mp3 \03 ROCK\Bruce Springsteen\1987 Tunnel Of Love\06-Walk Like A Man.mp3 Je editovatelný notepadem (poznámkový blok), PSPADem či jakýmkoli jiným jednoduchým textovým editorem. NE WORDEM! Je nesmysl ten seznam psát ručně, dá se to zautomatizovat. Já to dělal pohodlně přehrávačem Foobar2000, dá se ale i jinak. Příkazem Start, Spustit, cmd otevřete "dosové" okno, v něm se přepnete na kartu/flashku příkazem např. L: cd \ kde písmeno L je označení vaší karty ve Windows (D,E,F,G,...). Dále vytvoříme vlastní seznam dir *.mp3 /b /s Ten jde ale na obrazovku vypadá asi takhle: l:\03 ROCK\Uriah Heep\1973 - Live\10. The Magician's Birthday.mp3 l:\03 ROCK\Uriah Heep\1973 - Live\11. Love Machine.mp3 l:\03 ROCK\Uriah Heep\1973 - Live\12. Rock 'n' Roll Medley .mp3 l:\03 ROCK\Black Sabbath\2007 - The Best Of Black Sabbath\101-black_sabbath.mp3 l:\03 ROCK\Black Sabbath\2007 - The Best Of Black Sabbath\102-the_wizard.mp3 l:\03 ROCK\Black Sabbath\2007 - The Best Of Black Sabbath\103-n.i.b..mp3 takže výstup přesměrujeme do souboru např. rock.m3u l:\03 ROCK>dir *.mp3 /b /s >rock.m3u Pak jakýmkoliv editorem např. Notepad/Poznámkový blok soubor otevřeme a smažeme první 2 znaky "l:" na každém řádku. Menu Úpravy, Nahradit, co L: čím prázdné. \03 ROCK\Uriah Heep\1973 - Live\10. The Magician's Birthday.mp3 \03 ROCK\Uriah Heep\1973 - Live\11. Love Machine.mp3 \03 ROCK\Uriah Heep\1973 - Live\12. Rock 'n' Roll Medley .mp3 \03 ROCK\Black Sabbath\2007 - The Best Of Black Sabbath\101-black_sabbath.mp3 \03 ROCK\Black Sabbath\2007 - The Best Of Black Sabbath\102-the_wizard.mp3 \03 ROCK\Black Sabbath\2007 - The Best Of Black Sabbath\103-n.i.b..mp3 A playlist je hotový. Můžeme jej na kartě umístit kamkoli. V Boleru jej pak najdeme, spustíme a zapneme náhodné přehrávání. Nebo konkrétní album, obojí je možné... A užíváme si... Předpokládám, že to bude fungovat i u jiných variant autorádií nejen škodováckých vč. mobilu přes bluetooth. Snad to někomu pomůže. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 14. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2016 K tomu náhodnému přehrávání vÍce složek používám toto: struktura např: ../Artist/album1/ /album2/ /album3/ Otevřu složku Artist a vidíme jednotlivé alba, nahoře je ikona náhodného přehrávání na kterou kliknu a přehrávají se vsěchny podsložky ve složce Artist v náhodném pořadí. Tento postup lze použít i pro root složku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noaid Vloženo 14. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2016 No tak to jsem nezkoušel, to by bylo mnohem lepší a elegantnější řešení pokud to funguje, člověk se pořád učí... A co ten limit 1000 skladeb, ten by v tom případě asi neměl platit, nezkoušel jsi to? Já jich tam mám zatím asi 4000-5000. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 14. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2016 Zkusim, mám tam 64GB kartu skoro plnou, ale kolik je tam "kousků" netuším. To vypíše nějakou chybu, když jich je více než 1000? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noaid Vloženo 14. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2016 Právě že asi nevypíše, jen ten zbytek nejspíše ignoruje. Načte si do RAM patrně prvních max tisíc a s těmi pak pracuje. Dost blbý a v dnešní době nepochopitelný limit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 (editace) Je nejaké obmedzenie na zobrazovanie fotiek kontaktov z mobilu v Bolere? Mám android 6.0.1, kontakty uložene na google konte, k ním priradené foto, ale pri pripojení cez BT v obľúbených kontaktoch v Bolere sa mi tie fotky nezobrazujú. Skúsil som v nastaveniach vypnúť zobrazovanie fotiek, naspäť zapnúť, znovu zosynchronizovať kontakty a nič.. ..teraz ma napadá, treba mať tie kontakty uložené v pamäti mobilu? Alebo je tam iná finta? Editováno: 10. leden 2017, autor: brrrrm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smekac Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Jaký máš telefon? Já měl 2x Sony Xperia, Android 4.něco a v pohodě. Od Vánoc Lenovo Vibe P1, Andorid 5.něco , a obrázky se nezobrazují V obou případech mám obrázky u kontaktů i na Google+ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrosh Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Ja pouzivam Nexus6P a iPhoneSE, oba aktualni fw. Kontakty mam ulozene v Google Contacts, ani u jednoho telefonu nezobrazovali asi 4m a pak najednou se tam objevily. Nic jsem neudelal... Proste najedou to samo zacalo fungovat a fotky se zobrazily u vsech kontaktu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smekac Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Obě xperie mě fungovali hned napoprvé ještě při předávání auta u prodejce. Ale Lenovo zatím nic, a to už jsem zkoušel možné i nemožné, tak uvidíme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Mal som LG G2 s CyanogenMod 13.1 (Android 6.0.1) a nešlo to, teraz mám OnePlus3 a 6.0.1 a tiež to nejde... žeby nejaké obmedzenie zo strany nových verzií Androidu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrosh Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 Me to s 6.0.1 fungovalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smekac Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 (editace) Xperia S, android 4.1.2 - funguje Xperia E4, android 4.4.4 - funguje to jsou 2 verze které mám vyzkoušené a funkční. Chtělo by to někoho s androidem 5 a výš jestli je funkce OK. Lenovo Vibe P1, android 5.1.1 - nefunguje edit: havrosh byl rychlejší ... Editováno: 10. leden 2017, autor: smekac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrosh Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 o vikendu zkusim 5.0 a 5.1.1 na starem nexusu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 A kontakty máte v telefóne alebo na googli? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smekac Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 (editace) Víš, že jak se to všechno dohromady synchronizuje že ani nevím? :-D Asi na Googlu... Editováno: 10. leden 2017, autor: smekac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 (editace) Bol som si teraz posedieť v aute a moje zistenia: iPhone 4S iOS 9.3.2 - obrázky nenatiahlo, LG G2 avšak už s novou romkou neoficiálna LineageOS 14.1, čiže android 7.1.1 - obrázky natiahlo, OnePlus3 s originál stock romkou 6.0.1 - obrázky nenatiahlo... ..avšak do OnePlus3 som skúsil nahrať aplikáciu Bluetooth Phonebook https://play.google.com/store/apps/details?id=com.android_rsap.irmctest a vuala, obrázky natiahlo. Problém je, že toto je len skúšobná verzia a do auta posiela poprehadzované telefónne čísla, čiže na ostré použitie je treba kúpiť ostrú verziu za 1,79€. Je to prijateľná cena, ale asi ešte počkám, keďže každú chvíľu by som mal dostať android 7 aj na svoj nový mobil a teda možno tam to bude fungovať aj bez tejto aplikácie. Hmmm.. musím vyskúšať, ak mi LineageOS natiahlo obrázky cez Bluetooth, či mi nenatiahne aj SmartLink.. Editováno: 10. leden 2017, autor: brrrrm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 10. leden 2017 Sdílet Vloženo 10. leden 2017 hoši neuvěříte ale mě to načetlo obrázky kontaktu i na Windows mobilu Microsoft 550 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 11. leden 2017 Sdílet Vloženo 11. leden 2017 (editace) Nj tak WP hýbe světem RDMBR: já byl WP fanatik, nedokázal jsem si představit žebych dokázal používat něco jiného (Android bych asi nedokázal pořát, mám jej jako služební a potěš teda!) ale co MS předvádí mě donutilo pořídit si iOS na zkušku iP5c a hned druhý týden jsem už pořizoval 6s. Je pravda že mě na iOS plno věcí vadí/chybí, ale pořát lepší jak zmatenej Android(jen názor) a pochybný vývoj ze strany MS. Spíš není na trhu pořádný W10 model se kterým bych byl spokojený. A jinak mě se fotky ke kontaktům stáhly pomocí 6s hned při prvním spojení přes BT co jsme zkoušeli při předávce s dealerem. Editováno: 11. leden 2017, autor: MilanHos 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 11. leden 2017 Sdílet Vloženo 11. leden 2017 zatracovaná platforma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 11. leden 2017 Sdílet Vloženo 11. leden 2017 (editace) Ja mám Lumiu 950 a obrázky kontaktov no problem. Taktiež mám Nexus 5 a obrázky kontaktov sú fuč... Nexus mám kvôli AndroidAutu aby mi fungoval Smart Link. Občas sa mi stane že keď volám nieje zrozumiteľne počuť obe strany, je jedno aký je to telefon, máte radu ?? Blbne to aj cez SmartLink po odpojení zasa cez bluetooth to šlo OK... Neviem kde je problém. Občas takto zblbla aj Lumia950 a tá ide cez bluetooth. Keď som kontaktoval Škodovku o novší fw do rádia tak ma blbli že sa aktualizujú len mapy, ale aj na stránke je priamo písané že sa aktualizujú aj logá staníc, telefony pre SmartLink. Editováno: 11. leden 2017, autor: Eric_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrosh Vloženo 11. leden 2017 Sdílet Vloženo 11. leden 2017 Mam podobnej problem. Obcas kdyz vytocim na Boleru cislo, tak neslysim protistranu (neslisim ani vyzvaneni). Pomuze zavesit a zavolat znovu. Daval jsem se a mam fw 0242 a co vim, tak je novejsi fw, ale na update portalu neni ke stazeni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 11. leden 2017 Sdílet Vloženo 11. leden 2017 Poslední software je 0252. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hkubes Vloženo 12. leden 2017 Sdílet Vloženo 12. leden 2017 Takže u mě v prosinci výměna panelu Bolera, od té doby zatím vše funkční jak má být. Takže jen doufat že už je toto konečně v pořádku. Ať vám to všem hraje bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jara-i Vloženo 12. leden 2017 Sdílet Vloženo 12. leden 2017 Ten update portál je taky se mi zdá trochu výsměch... updaty pravidelně prý 2x ročně. Poslední plánovaná aktualizace na listopad 2016... a je půlka ledna 2017... a pořát nic! :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 12. leden 2017 Sdílet Vloženo 12. leden 2017 No mne update portal píše toto: Citovat Posledná aktualizácia prebehla v novembri 2016, ďalšia aktualizácia je naplánovaná na jún 2017. Aktualizácia máp prebieha pravidelne dvakrát ročne, ostatné aktualizácie softvéru, ako napr. Bluetooth, MirrorLink alebo rozhlasových staníc, prebieha nepravidelne podľa potreby. Čiže na Bolero aktualizácie 2x ročne asi neuvidíme.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.