Přejít na obsah

Předělání na VNT systém

lumpdanny

Doporučené příspěvky

Ahoj, kamarádovi se válí na dílně všechno potřebné na předělání obtoku na turbo s VNT. Koupil kompletní motor za pár korun a použije z něj jen blok. Asi to od něj vezmu, ale chci si ještě ověřit pár věcí.

Moje auto je 06/1999 - motor AGR, obtokové turbo, modelový rok 2000, 80 pin jednotka 038 906 018 GM.
Dárcovský auto bylo 2004ka, 121 pin jednotka 038 906 012 HC.

Po študování jsem udělal seznam věcí, který budu (asi) k přestavbě potřebovat:

- Turbodmychadlo z 81 kW - Mám

- Mazací hadička k turbodmychadlu + přepadová hadička - Mám
- Vstřiky z 81 kW - Mám
- Kompletní systém podtlaků, včetně zásobníku podtlaku, se všemi ventily - Mám
- Tlakovou hadici sání z turba do intercooleru - Mám
- Hadici z airboxu do turba - Mám

- První díl výfuku, můj by nepasoval - sežene se
- Řídící jednotka 038 906 012 HC - Mám
- Elektrický svazek motoru, který se zapojuje do toho menšího konektoru na ECU - Mám

Zapoměl jsem na něco?

Čeho se nejvíc bojím, tak je elektrika... chtěl bych osvětlit pár dotazů, prosím. Nevím kterou cestou se vydat.

- Jsou nějaké rozdíly v elektrice u obtoku a lopatek? Nebo maj obě N75čky stejný konektor a jednotka do nich posílá signál podle toho, jakou mapu v sobě má? Jestli je to stejné, nebo se to líší jen v pár drátech, tak by bylo asi nejjednoduší sehnat 80pinovou 81kw jednotku, nebo přeflashovat mojí na 81kw+VNT.

- Když seženu i druhý svazek do nové 121pin ŘJ motoru a a elektriku předělám, tak budou s touto jednotkou moje budíky komunikovat? Půjde immobilizér? Mělo by to výhodu, že bych nemusel nic dalšího shánět + by ta jednotka byla flashovatelná, to ta moje stará není...

Jestli mi ještě něco uniklo, tak sem s tím, prosím prosím prosím :kol-35:

Editováno: , autor: lumpdanny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...