Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Upinaci system je v pohode. Mam je asi 3 roky a prakticky celou zimu na aute s rakvi. Zadny problem s nima neni. Rakev drzi a packy jsem taky jeste neulomil.. Spis to povolovani je obcas o prsty. 

• 2 měsíce později...

cau lidi,  tak nakoniec som kupil MENABO strešný nosič DOZER 1200, maximalna spokojnost :) a nestalo to celu vyplatu :D 

Upraveno od lac1kam

• 3 měsíce později...

Příčníky v Lidlu jsou nyní za akční cenu 799 kč.

Za ty prachy dobrý.

• 1 měsíc později...

Ahoj, hoši mám dotaz, jelikož nejsem moc v tomto znalý.  Pokud koupím origo příčníky na combi s hagusy , mohu k těmto koupit nosič lyží od hakru s t držáky. Nechce se mi dávat za origo držáky takovou raketu. Pokud budu přidělávat nosič lyží s t držáky tak musím gumu co je na příčníkách vyndat? Díky

No mělo by to tak být, jak píšeš v dotazu. Já osobně ty orig. příčníky na svém Fabia combi III nemám, ale prohlížel jsem si to v autosalonu a ta vrchní guma je sundávací a pod ní je drážka na ty T-držáky/šrouby.. A HAKR nosiče lyží  s těmi T držáky by měli být kompatibilní s origo Škoda příčníky.  Škodovka, ale hlavně  HAKR by si na rozdíl od nějakých noname výrobců nedovolili, aby to dohromady nepasovalo. Jen nevím jestli nemusíš dokoupit origo šrouby pro tu T-drážku, ale u HAKRU to asi bude v ceně toho nosiče.

Já používal obdobnou kombinaci orig. příčníku a nosiče kol HAKR na své předchozí krátké Fabii II a vše v pohodě.

Jj, vytáhneš gumu a nandáš origo držáky. 250,- není nic hrozného, také to tak mám.

Investoval jsem do origo příčníků. Mám Thule nosiče kol. Gumu jsem vyndal. A nosiče kol zasunu do T drážek. Investice do origo příčníků nelituji. Rychlost a manipulace při montáži je výtečná. Mám srovníní s Menabo příčníky z Lidlu. 

Upraveno od suntour

• 8 měsíců později...

Sedi to na F3 Combi dobre, instalace a deinstalace chvilku, jen od 80 km to piska, vozim to spis na VW Caddy, ale hned to sundavam. U me dobry ?

IMG_20200921_171703.jpg

OK tak ich kúpim, to pískanie mi vadit nebude, nasadené ich budem mat len keď ich budem potrebovať, inak budú dole...

před 15 hodinami, Čečulák napsal:

Sedi to na F3 Combi dobre, instalace a deinstalace chvilku, jen od 80 km to piska, vozim to spis na VW Caddy, ale hned to sundavam. U me dobry ?

IMG_20200921_171703.jpg

Má to pod tou vrchní gumou i drážku na T- šrouby ?

Ziju v tom, ze nema. Ja ji nepotrebuji, tak jsem to nikdy nezkoumal, i kdyz neco tam je, ale spis to vypada jako protiskluzna zalezitost. Vecer se na to podivam. 

Kdyz sundam patky, tak tu gumu lze vysunout, ale zda je to T drazka ci pouze drazka nevim, nepouzivam to. 

IMG_20200922_185829.jpg

IMG_20200922_185839.jpg

Díky za info. Ano je to T-drážka, na tzv. T- šrouby, které jsou potřeba na některé typy nosičů kol apod.,  i když dimenzace (síla) materiálu by mohla být lepší, ale co už za ty peníze. Nakonec na přepravu  třeba OSB desek z OBI apod. ten nosič asi bude stačit.

T- adaptér.jpg

T- adaptér2.jpg

Upraveno od DušanV

Na OSB a 2x 2m preklad stacil obycajny stary Thule co mal skoncit v kosi ? znamy stratil kluc ked dobre pamatam, tam ho odrezal (skratil) a na Audinku uz mu bol uzky. Pouzivame na F2/F3/Room. Sice na F3 je v prednej casti uzky, tak pri jazde davam dole konce. Drzi ale dotiahnuty poriadne

IMG_20200911_103834.thumb.jpg.cc1062f64581de1eeefb8c0836fcd36c.jpg

Ano, zatim jsem na Lidlovkach prevezl vse co jsem potreboval a nebylo toho zase tak malo. Za par korun super, jen to piskani mi fakt vadi, takze po odvozu to demontuju hned, ale je to opravdu zalezitost tri minut. 

V 22. 9. 2020 na 8:44, DušanV napsal:

Má to pod tou vrchní gumou i drážku na T- šrouby ?

myslim ze T šrouby Thule do toho nejdou 

Ono těch T- šroubů má více výrobců a jsou i různé délky a šířky patek těch šroubů, takže problém si vybrat by asi nebyl. Jinak to pískání větru při jízdě s nosičem jsem zažil u své dřívější Fabie II i s originálním nosičem Škoda, takže si člověk moc v tomto směru asi nevybere. 

Hmm, ten piskot ma prekvapuje... na F3 používam prastaré originály Škoda by Thule určené ešte pre F1 - nepodliehajú žiadnym módnym ani aerodynamickým vplyvom, ale nepočuť ich ani pri 140ke. Samozrejme na T drážky môžem zabudnúť, ale zatiaľ mi to nechýba.

923629606_2019-01-1915_05_56.thumb.jpg.58a12ea16e5645dfdbcf0635eada58fd.jpg

Jednu zimu som používal aj Hakr kupované pre i30, ale tie tyčky už sú na môj vkus bárs dlhé. Samozrejme ani pri nich žiadny aerodynamický hluk.

Spoiler

5a68f242ccfe7_2018-01-2412_20_24.thumb.JPG.9d01ef285dd1df7eae894bd322b93a80.JPG

Upraveno od brrrrm

S tim piskanim, mam firemni VW Caddy jezdici gratis, takze nemam duvod neco tahat na domaci F3, ale predpokladam, ze to bude hvizdat i na Fabii, ze zakopany pes bude v konstrukci toho hagusu. Zkousel jsem i zaplnit malou diru v uchyceni a nemelo to vliv, pomaha pouze radio. 

Na odvoz neceho ok,

na dovolenou bych s tim nejel. 

Tak som kúpil Menabo Brio 1200 z Lidlu za 34,90€ montáž naozaj jednoduchá...

IMG_20200926_131957.jpg

IMG_20200926_140536.jpg

Upraveno od juraj79m

Pro moje občasné použití mám taky příčníku z Lidlu a za ty peníze spokojenost. Jak už bylo psáno výše, je třeba počítat s tím, že nejsou kompatibilní s T šrouby Thule a hučí. To bylo stejné i s originálními příčníky co jsem měl na předchozí Octavii I. Zlepší se to, pokud je na nich namontovaný nosič na kolo. Kvůli parkování na sídlišti ho bohužel musím hned sundavat.

IMG_8866.JPG

• 8 měsíců později...

Dnes jsem namontoval originální HAKR na Fabii 3 je stejný jako O3. Černý příčníky aero cena 2750. Jak to vidíte s umístěním rakve? Na Fabii 1 HTP jsem s ní jezdil Chorvatsko za 5,7!

IMG_20210614_150418~2.jpg

S rakvi mivam spotrebu o litr vic jak obvykle... 

Tohle je asi kouzelná rakev. Syn s ní na O3 jel do Rumunska a taky povídal že spotřeba klesla! 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.