epo Vloženo 27. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2018 No a co se tyce toho krytu motoru, tak kolikrat kdo veme brichem neco, aby zespodu neco orval nebo poskodil? Pri normalnim jezdeni po meste a beznych silnicich asi nikdy - zas takove tankodromy tu fakt nemame. Mozna v zime, kdyz se jede na lyze a nestihli protahnout cestu. Pokud nekdo jezdi polnackami nebo vi, ze ma nekde ostrejsi najezd, muze si ten kryt bud vzit jako doplnkovou vybavu nebo dodelat dodatecne sam. Vetsine zakazniku to ale chybet nebude a tak se na to diva vyrobce… 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 27. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2018 Upřímně, ten kryt je stejně jen tenký plast, takže nějakou mechanickou ochranu bych od něj nečekal. Spíš je to tak na tu polní cestu, když prší, aby nebyl celý motor špinavý. Na druhou stranu, těch lidí co řeší jak mají špinavý motor je minimum a u FI jsem celoplošný kryt neměl a nemůžu říct, že by mne motor přišel někdy nějak extrémně zašpiněný. Pak už zbývá jen ta aerodynamika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 27. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2018 Před hodinou, epo napsal: No a co se tyce toho krytu motoru, tak kolikrat kdo veme brichem neco, aby zespodu neco orval nebo poskodil? Ehm...já asi tak jednou ročně. Ale posledně šly škody do desetitisíců kryt-nekryt. Kryt mi dává význam spíše z důvodu aerodynamiky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 28. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2018 Ahojte uvažuju o krytu podlahy pro combi. Na netu se dá sehnat použitý s pola ze 400 kč. Samozřejmě 2x neboť se dělí na levý a pravý. Podle etky i škoda dílů se použije pouze ten kryt a matice. Kam se ale ta matice našroubuje? Na podvozku je připraven šroub ze závitem? Máte někdo zkušenost s dodatečnou montáží krytu? Lze to udělat na ulici bez dílenského zvedáku? A na konec má to smysl pokud už má auto 3 zimy za sebou?? Dík za názor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 28. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2018 (editace) Zkus kolegu @ralff a jeho prispevky: https://forum.skodahome.cz/topic/134068-fotky-podvozku/?do=findComment&comment=2268775 https://forum.skodahome.cz/topic/131632-hatchback-vs-combi/?do=findComment&comment=2328924 Editováno: 28. Srpen 2018, autor: epo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 28. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2018 Tak jsem se koukal. Na kombi dodelat kryt podlahy nejde. HB má v podlaze šrouby na které se připevní, comby nemá . Tomu říkám simpy clever --> nebudou to potřebovat a hotovo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 28. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2018 Však to není potřeba Na spotřebě to nepoznáš, rychlejší to nebude. U HB je to jen otázka lepšího koeficientu odporu vzduchu kvůli euro normám. Combi je splňuje s přehledem i bez krytů. Jo a s těma otázkama jestli to půjde někde na ulici bez dílenského zvedáku to raději ani nepište. Nedávno u nás v okolí si jeden chlápek najel autem nad prohlubeň u silnice aby se dostal pohodlně pod auto, ještě si to přizvedl heverem, no ale auto se přehouplo a chlápek tam má teď pomníček. Takže pokud nemáte někdo například montážní jámu tak pod auto nelezte raději. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 28. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2018 No mi nejde o spotřebu ale aby to nerezavelo, mam auto na 10 -15 let... Jinak znam stejny pripad, auto na heveru a spadlo na nej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 28. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2018 On ten kryt není nijak utěsněnej voděodolně, takže vzlínavá slaná vlhkost si tam určitě taky zaleze. A jestli nejen vzlínavá, ale třeba i přímo zatékat tam může. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 28. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2018 Další věc je, že u HB pod těmi kryty není ten gumový nástřik co má Combi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suntour Vloženo 15. Duben 2019 Sdílet Vloženo 15. Duben 2019 Ahoj, dával někdo tento kryt agregátu do Combi FIII ? https://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/spodni-ochranny-kryt-agregatu-fabia-6v0071608x přišla mi nabídka od servisu na montáž za 500,.- Važně o tom uvažuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OtaH Vloženo 15. Duben 2019 Sdílet Vloženo 15. Duben 2019 Píšou že pasuje od 31.tydne 2018. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suntour Vloženo 16. Duben 2019 Sdílet Vloženo 16. Duben 2019 před 13 hodinami, OtaH napsal: Píšou že pasuje od 31.tydne 2018. hm hm ...děkuji za upozornění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.