Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Aj pri predplatenom balíku platia tie isté pravidlá. Jediná výnimka je pri poslednej prehliadke, tj. musíš dodržať presne 5r/75000km. Nesmieš ísť na prehliadku deň po vypršaní tej 5r lehoty alebo ak ti na tachometri svieti už 75000 km.

A čo som ja mal predplatené prehliadky Basic na 4r/60000km, bol som na 3 prehliadkach, z toho dve olejové a neplatil som ani cent - ani za prácu, ani za meteriál. Našťastie sa na aute nevyskytli žiadne vady, ktoré by neboli pokryté balíkom Basic alebo reklamáciou. Pri 5r/75000km vychádza o jednu bezolejovú prehliadku viac.

Takze sme po servise 4 roky 45000km

Cas trvania 2 hodiny

Olej s filtrom,sviecky,pelovy filter,kvapalina do ostrekovacov,tesnenie a maly spotrebny material a este preventivka pred 1vou Stk.

Cena 339 eur s 20% zlavou na olej...no dost,na to,ze to je iba Fabia.

V zavadach klasika slaba bateria a vraj slabucko slzia predne tlmice.Sme este rok v zaruke,takze ak budu viac,vymenia na zaruku za nove.Inak auto stale v super kondicii.

@Patrik1971 a vzduchový filtr neměnili ? pokud ne, tak měli, protože má interval 4roky/60tkm...

Nemenili...vraj menia podla toho,co im podla VIN vypise servisny system.

Kupim sam a vymenim,ak treba.

@Patrik1971 no právě že servisní systém škody požaduje pro F3 výměnu vzduchového filtru po 4 letech/60tkm, stejně jako svíčky, které ti vyměnili :-)

1.jpg

Upraveno od ski1961

Riešil som to v septembri pri svojej 4r/60k prehliadke. Vzduchový filter síce je v oficiálnych papieroch 4r/60k, ale oni ho potom nejak dodatočne zmenili a natiahli až na 6r/90k, ak dobre pamätám - niekto upresní.

Upraveno od brrrrm

@brrrrm tak to slyším poprvé, známý byl před měsícem po 4letech a normálně se svíčkama vyměnili..ale možné je u škodovky už asi úplně všechno :-)

Tak neviem, ale ani mne nemenili vzduchový filter na 4r/60k a to isté som vtedy videl u viacerých. U wirera som to videl v papieroch až na prehliadke pri 90k.

V 25. 1. 2021 na 21:30, wirer napsal:

Ak som si nechcel vymenu oleja a prehliadku platit, musel som dodrzat 60 000km. Mal som to ako bezplatny balik basic (alebo nejak tak) pri kupe auta. Zavolaj si do servisu a rovno ti povedia co sa meni... Mimochodom pri dielenskej prirucke som daval aj plany servisov. Staci pohladat a citat! 

Našiel som tie plány servisov. Ďakujem.

Mal by som otázku k tomu, že všade tam majú napísané niečo v tom zmysle, že opýtať sa zákazníka ci si praje vymeniť stierace, doliat kvapalinu do ostrekovačov...

Predpokladám, že to asi nebude v cene toho bezplatného servisu, na ktorý som sa pýtal...

Basic tam tieto veci nema.Existuju vyssie stupne balikov,tam su podla stupna aj tieto a ine veci.

Ok, ďakujem.

aktualita z dnešného dňa:

takže pri moje prvej plánovanej prehliadke pri 30 000 km budú meniť len olej, olejový filter a peľový filter. Olej budú dávať 5w30.

Brzdovú kvapalinu budú meniť v dalšom roku - čo v realite bude u mňa 3 ročné auto;

vzduchový filter - pri 4 roky /60 000 km

sviečky - 4 roky / 60 000 km

palivový filter - 90 000 km

@PS1984 no palivový filtr opravdu měnit nebudou, protože tvoje auto ho samostatně vůbec nemá, leda, že by sis nechal vyměnit celé palivové čerpadlo, protože ten filtr je jeho součástí :-)

To SKI1961:

čerpal som z tejto stránky: https://www.skoda-auto.sk/servis/sevisny-balik-basic

k jednotlivým častiam mi technik povedal vyššie uvedené termíny.

Update č. 2:

auto som prevzal, z vonka umyté. Dostal som dva listy - Zoznam údržby a Dodatočné práce. Na zozname údržby v časti Motorový priestor je položka: Akumulátor - kontrola testerom VAS 6161 alebo VAS 5097A (bezpodmienečne postupujte podľa dielenskej príručky). Pri tejto položke mi zaškrtli "nie je v poriadku" a následne "odstránené".

Viete niekto o čo by mohlo ísť? K tomuto mi chlapík nič nepovedal, teraz som si to všimol.

V podstate na aute všetko OK, ale vraj mi budú meniť predné silent bloky - zavolajú si ma na výmenu... To ma trochu prekvapilo, lebo som nepostrehol nejaké zvuky alebo niečo...

Doliali trochu chladiacej kvapaliny a vy menili mi baterku v DO.

Ja si myslim,ze si mal vybitu bateriu/akumulator na startovanie,tak ju asi dobili a preto ok.

před 6 minutami, Patrik1971 napsal:

Ja si myslim,ze si mal vybitu bateriu/akumulator na startovanie,tak ju asi dobili a preto ok.

Vybitú? to ako? že by nešlo naštartovať? auto mi ráno ked som šiel do servisu aj pri teplote -3°C naštartovalo na prvú šupu. To by mohlo byť v takom stave, že by s tým niečo museli robiť?

či ako tomu mám rozumieť? - sorry za takéto otázky, ale ja do týchto vecí veľmi nevidím....

před 27 minutami, PS1984 napsal:

To SKI1961:

čerpal som z tejto stránky: https://www.skoda-auto.sk/servis/sevisny-balik-basic

k jednotlivým častiam mi technik povedal vyššie uvedené termíny.

@PS1984 ta stránka o tom servisním balíku basic je pouze všeobecná, protože v prvním roce výroby ( přesně v modelovém roce 2015) byl palivový filtr ještě samostatně pod nádrží. Od MR 2016 tento filtr zmizel a stal se součástí palivového čerpadla, tudíž je nevyměntitelný a nemůže mít žádný interval výměny. Pokud ti technik řekl u tvé Fabie při dnešní první kontrole, tedy předpokládám max. stáří 2 roky, tak si možná prostě neuvědomil, že ta tvoje už žádný samostatný palivoý filtr prostě nemá.

Upraveno od ski1961

bude to asi tak. auto je vyrobené v 03/2019

Před hodinou, PS1984 napsal:

Vybitú? to ako? že by nešlo naštartovať? auto mi ráno ked som šiel do servisu aj pri teplote -3°C naštartovalo na prvú šupu. To by mohlo byť v takom stave, že by s tým niečo museli robiť?

či ako tomu mám rozumieť? - sorry za takéto otázky, ale ja do týchto vecí veľmi nevidím....

Nie,ona je vpoho,len inteligentne dobijanie ju drzi v stave vybitej a v servise na to nejako nemyslia,resp tester ju podla davnych cias vyhodnocuje ako nie v poriadku,ale bud vpoho,zatial jej este nic nieje.Toto mi hlasia a pisu pri kazdom auta pri kazdom servise kazdy rok.

Ďakujem za vysvetlenie.

• 3 týdny později...

Ahojte, nie je mi uplne jasny servisny interval, tak sa radsej opytam.

F3 odkupena z leasingu po takmer 4 rokoch. Nasledne som si hned vymenil olej a vynuloval pocitadlo oleja a servisu.

Teraz sa uz pocitadlami nemusim riadit (v zmysle ze olej 2r/30km) a sledujem si iba vymenu oleja kazdy rok/15km, brzdovka kazde 2 roky a sviecky+filter kazde 4/60km? 

Prekodovanie na pevny interval v servise cez diag znamena iba to, ze tie pocitadla servisu a oleja uz od seba neodcestuju a budu ukazovat rovnako, teda servis kazdy rok vratane oleja? Kedze auto uz nie je v zaruke, tak nic nemusim kodovat a pocitadla nech si ukazuju co chcu?

Tu sa pise:

https://forum.skodahome.cz/topic/153801-smazan%C3%AD-servisni-prohl%C3%ADdky-a-v%C3%BDm%C4%9Bny-oleju/

ze ked si tie pocitadla zresetujem doma sam, tak sa prepnu na pevny internal 1r/15km? Takze som vlasne uz na pevnom intervale, lebo som ich resetoval?

Ak som v pevnom intervale, tam mi vyskoci hlaska vymena sviecok po 4r/60km?

Dakujem za odpovede.

Pokud si ty počítadla resetuješ sám tlačítkem pod budíky, přepne se to na pevný interval 1rok/15tis. km. Zkontrolovat to lze v infotaimentu.

Intervaly ve zkratce nějak takto:

FabiaIII-01.thumb.JPG.378816519b88afa112e715d3481b321a.JPG

jen vzduchový filtr byl posléze prodloužen až na 90tis. km.

Diky, dival jsem se v infotainmentu a mam tam prohlidka za 22000km/47 dni a olej za 7100km/47 dni, tak nevim. Uz si to moc nepamatuju, jak jsem to resetoval, ale asi je jenom jedna moznost jak se to da doma udelat.

Bohuzel nemam momentak s 22Nm pro svicky, tak to hodim do origo servisu a pozadam je o reset na pevny interval.

Možností resetu je více, buď přes VCDS a tam si nastavit pevný/prodloužený interval dle své volby (nebo obdoba v ŠA). Nebo potom tím tlačítkem v autě, kde je však reset vždy na pevný interval bez další možnosti výběru.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.