ski1961 Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 @Robert Fazekaš ty budeš měnit servisní interval z proměnlivého na pevný, že mluviš o specifikaci vw 502.00 ? Pokud pojedeš stále z fabriky nastavený proměnlivý 2 roky/30 tkm tak potřebuješ olej specifikace vw 504.00.. dávají se defakto prakticky pouze dva nejbeznější..levnější Shell a nebo dražšší Castrol.. odkaz na Shell : https://www.autodily-cardo.cz/-3/shell-helix-ultra-professional-av-l-0w-30-1l/ odkaz na castrol : https://www.autodily-cardo.cz/-3/castrol-edge-titanium-fst-5w-30-ll-4l-stitek/ Ten Castrol dávají i ve škodovce jako origo olej v jejich obalech a za velké peníze :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Fazekaš Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 před 54 minutami, sk0d@ napsal: Cital si vobec manual? Ak ostavas s premenlivym intervalom, tak tam nejde 502 00. Ne nečítal , jsem totální hňup ! Prosím Vás.. Já nikde ve svém dotazu nepsal nic o intervalu. Pokládám za automatické, když se zmíním o VW 502.00, že jdu na pevný interval. Už jsem příspěvek upravil aby se neobjevil další hnidopich. Prosím aby jste příště reagoval k dotazu ( na který jste ani neodpověděl ...) a nedělal tu z někoho trotla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Fazekaš Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 (editace) @ski1961 Díky za reakci ! Ano budu - už jsem to v příspěvku upravil. Díky i za odkazy. Nicméně můj dotaz byl - názor na Carlson z Kaufu, popřípadě zkušenost :-) Editováno: 8. Únor 2018, autor: Robert Fazekaš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 @Robert Fazekaš je to každého věc, jestli si dá do motoru TSI marketový olej, já osobně bych si ho tam nedal, ale jak říkám..normu splňuje, takže teoreticky tam jít může.. Kdybych já přestupoval na pevný interval tak to budu řešit s tímto olejem : https://www.autodily-cardo.cz/-3/shell-helix-ultra-5w-40-4l-stitek/ Jinak k tomu oleji Carlson sem našel něco zde : http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=815&t=1265584&all=1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 osobne bych take do "no name" oleje nesel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 (editace) 31 minutes ago, Robert Fazekaš said: Ne nečítal , jsem totální hňup ! Prosím Vás.. Já nikde ve svém dotazu nepsal nic o intervalu. Pokládám za automatické, když se zmíním o VW 502.00, že jdu na pevný interval. Už jsem příspěvek upravil aby se neobjevil další hnidopich. Prosím aby jste příště reagoval k dotazu ( na který jste ani neodpověděl ...) a nedělal tu z někoho trotla. Ukludni sa. Olej odporucam vyberat z oficialneho zoznamu, a kupovat ho u overeneho predajcu Oleje 50200+50500-2feb2018.pdf ski1961 aj bikes ti dobre radia. Editováno: 8. Únor 2018, autor: sk0d@ 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tycoon Vloženo 10. Únor 2018 Sdílet Vloženo 10. Únor 2018 Pokud to má prodlouženou záruku, tak bych to asi neriskoval. Kdyby se cokoliv s motorem stalo, tak se Škodovka bude vymlouvat na olej. Pokud je po záruce, tak bych se toho nebál. Já jsem do auta lil ještě levnější olej (desetilitrovka 5W40 za 750 Kč), motor má dnes cca 330 tkm a stále jezdí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Packo4 Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Dobrý deň páni, mám jednu otázku dnes som sa bol objednať na výmenu oleja F3C 1.2 Tsi 66kw. Najazdených mám cca 14.700km takže v stredu idem na výmenu a teraz k veci. Bolo mi povedané že si môžem priniesť olej sám tak som sa spýtal aký a predajca mi odporučil CASTROL EDGE 5W-30 longlife Castrol ktorý spĺňa normu. Už ho mám aj kúpený ale nerozumiem tým intervalom pretože keď som sa pýtal predajcu povedal mi že aj keď prídem na ďalšiu výmenu čož je 30.000km tak že znova tam pôjde ten istý olej a takto stále dookola. V postate stále budem olej meniť pri nájazdoch 15.000km čo je pravidelný pevný interval tak nerozumiem či mi poradili dobre. Ďakujem za odpoveď. V 27. 2. 2015 na 15:02, e1. napsal: Základ je dodržať firemnú špecifikáciu, tj. VW 502.00 pre pevný interval a VW 504.00 pre premenlivý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuba26 Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Na další výměnu oleje pojedeš ve 45tkm nebo za 2 roky. Ten interval ti vyresetujou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Packo4 Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 před 27 minutami, kuba26 napsal: Na další výměnu oleje pojedeš ve 45tkm nebo za 2 roky. Ten interval ti vyresetujou Na ďalšiu výmenu pôjdem pri 30.000 kedy je pravidelná kde vymenia aj ostatné filtre nie len olejový. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuba26 Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Ve 30 pujdes na prohlídku, kde ti vymění kabinovej no. Ale na olej už ti sahat nebudou když pujdes teď a das tam LL Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Packo4 Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 No pôjdem na prehliadku v 30.000km tak si znova vtedy dám vymeniť olej a ostatné veci. Moja otázka bola že či nič nepokazím tým že tam budem dávať stále ten olej čo som vyššie uviedol. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Má v tom guláš a nerozumiete sa. Buď máš LL Long life výmeny do 30 0000 km - premenlivý na základe výpočtov, ako jazdíš , studené štarty, krátke jazdy atď Alebo pevný 15 000 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Packo4 Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Hm... Prečo mi to teda navrhol na LL olej ? V servise sa to bude meniť len dokým bude auto v záruke a potom si to budem meniť doma ja. Premenlivý termín to nebude bude zakaždým 15tisíc od výmeny do výmeny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Pokud to nenechas prekodovat na pevny interval, musis i nadale pouzivat LL olej, prestoze ho budes menit po 15tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Ano pevný na 15 000km tu sa zhodli viacerý že celkom OK je : Mobil 1 New Life 0W-40 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Prekodovanie je myslím samozrejmosťou..pri zmene na pevný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Ja nechal prodlouzeny, ale olej menim v polocase. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Tiez som nechal 30 000, menim v polovicke. Aj ked zvazujem urobit 2 medzivymeny, po 10 000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Pravdepodobne sa moc do toho nerozumie.... Riešenie je že pokiaľ chodí do servisu nechať to tak a potom to cez prístrojovku zresetovať po výmene a vtedy sa to zmení na pevný interval po 15 000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Packo4 Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 V prekódovaní nevidím problém to si zmením ale je tam aj zmena oleja to ma viac trápi že teraz mu budem dávať 5W-30 LL a potom to zmením na 0W-40 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 @Packo4 no dle mého je evidentní, že jste si v servisu v otázce oleje asi neporozuměli..on ti samozřejmě nabídl jejich olej LL Castrol, který nabízí předražený v jejich servisu.. ten olej Castrol 5w-30 je na proměnlivý interval 2roky/30 tkm a má specifikaci vw 504.00...pokud budeš jezdit na výměnu každý rok do servisu, měl bys nechat servisem překodovat na interval pevný 1 rok/15 tkm a přejít na levnější olej specifikace vw 502.00...a nebo nechat současný proměnlivý a udělat si sám v polovině mezivýměnu, jako to dělá mnoho jiných uživatelů..o ted, když jim do servisu přivezeš olej na proměnlivý interval castrol 5w-30, tak pochybuju, že ti to nakodují na interval pevný..to spíš pro příští výměnu bych už jim dovezl olej specifikace vw 502.00 na pevný interval a pak si to nechat překodovat. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Packo4 Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 (editace) Aha ďakujem za vysvetlenie ale teraz otázka, nič zlého sa nestane ak si nechám premenlivý interval budem tam dávať LL a budem si iba ja pamätať a chodiť na výmenu každých 15.000 a dávať tam stále ten istý olej ? Editováno: 12. Únor 2018, autor: Pawouk Odstraněna citace. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kiwísek Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Oni tam v servisu stejně lejou olej specifikace VW 504.00 i při pevným intervalu. Proč by držely 2 barely s různou specifikací, když LL olej můžou použít na oba intervaly. Já jsem byl třeba v poločase na výměně v 15000 km, dal tam olej specifikace VW 504.00 Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 myslím jako @ski1961. A mám nakódovaný pevný interval. Takže s touto kombinací nebude mít servis žádný problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Packo4 Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 (editace) @Kiwísek takže vravíš že si kludne môžem prekódovať na pevný interval 15tisíc a nebudú to v servise riešiť ? Editováno: 12. Únor 2018, autor: Packo4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.