dfga Vloženo Pondělí v 09:23 Sdílet Vloženo Pondělí v 09:23 Z čoho sú tie ramena? RS3? Chcem ich na Passat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Suim Vloženo Pondělí v 20:05 Sdílet Vloženo Pondělí v 20:05 Audi TT. Ale obávám se že to jde jen v kombinaci s tehlicema. Samotný ramena budou dřít o ty sériový těhlice. A tehlice z TT mají uložení čepů níž než Octavia, tzn. že jsou jakoby vyšší. Plus teda TT má rozchod o dva cm víc než octavia ale o dva cm míň než Superb(tak asi i Passat), kvůli tomu se musely měnit i poloosy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LosDavos Vloženo Pondělí v 21:34 Sdílet Vloženo Pondělí v 21:34 Ahoj, jaký jsi měl důvod používat na OIII v MQB takové poměrně složité řešení z TT? Nepřemýšlel jsi využít něco z novější platformy MQB? Dají se celkem snadno sehnat hliníkové těhlice z Kodiaqu nebo Passatu B8, které mají 85mm ložiska a pasují do MQB bez potřeby zásahů do geometrie a paradoxně kompletní sety včetně příslušenství (brzdy náboj atd.) se dají sehnat lépe než litinové verze. V kombinaci s aftermarket hliníkovými rameny (např. Meyle HD) můžeš dosáhnout výrazného zlepšení tuhosti a snížení neodpružené hmotnosti, aniž bys musel ladit odklony nebo měnit další komponenty. Je to čisté řešení v rámci platformy a zároveň posun v jízdních vlastnostech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Suim Vloženo Úterý v 02:50 Sdílet Vloženo Úterý v 02:50 (editace) Všechno co píšeš tam bylo. A šlo to pryč. Ta Audi TT je přece taky na platformě MQB. Jen má "svoje" ramena a těhlice. Nápravnici sdílí s passatem, nějakými seaty a audi. Řízení je MQB. Vůbec to není složitá úprava. Je to kus za kus. Ložiska, brzdy...vse je stejný, nebo zaměnitelný. Jediný složitý je sehnat to za nějaký rozumný peníze. A důvod? "Je to čisté řešení v rámci platformy a zároveň posun v jízdních vlastnostech." PS: zadní náprava je u TT identická s 03 FL. Editováno: Úterý v 03:01, autor: Suim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo Úterý v 11:19 Sdílet Vloženo Úterý v 11:19 (editace) Co se teda teď dá sehnat do předních ramen? Chtěl bych něco, co vydrží (díl audi?), máte pls číslo dílu? EDIT: Myslím silentbloky... Editováno: Úterý v 11:26, autor: virtual Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LosDavos Vloženo Úterý v 12:23 Sdílet Vloženo Úterý v 12:23 5Q0 407 183 F 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Suim Vloženo Úterý v 17:04 Sdílet Vloženo Úterý v 17:04 Jen podle rozměrů z internetu je přední rozchod u superbu o 4cm víc než u O3, tak se obávám, že dát tam ramena a těhlice by vyrobilo strašlivý odklon. Myslím , že bude mít i uložení tlumičů o takovej kus dál od sebe. Ale možná se pletu. Podklady pro upravu na TT jsem čerpal na drive2.ru a dělalo to několik lidí. Ti co neměli FL tak měnili i zadní nápravu na širší. Tu úpravu jak zminujes, jsem nenašel nikde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LosDavos Vloženo Úterý v 17:41 Sdílet Vloženo Úterý v 17:41 (editace) Měl jsem ale na mysli klasickou hliníkovou těhlici, kterou jsi měl původně, spolu s hliníkovou nápravnicí. Ramena bych nechal původní – reálně to nemá vliv na nic jiného než na hmotnost, hlavní benefit přináší ta hliníková nápravnice a hliníková těhlice. Jde o ekonomiku takového řešení. Popsaný postup dává smysl když děláš generálku nápravy. Já jen nevidím bonus v tom přestavět to komplet na TT. V každém případě zajímaví projekt díky za dokumentaci. Editováno: Úterý v 17:42, autor: LosDavos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Suim Vloženo Úterý v 17:50 Sdílet Vloženo Úterý v 17:50 Jasný, tak už si rozumíme. No, ramena jsem měnil právě kvůli těm tehlicim TT jedno bez druhyho nejde. Tak věř, že co se jízdních vlastností týče je to velkej rozdíl. A akusticky taky. Zas uznávám, že na auto na dojíždění do práce po dálnici je to hovadina, a většině lidí to prostě nebude připadat rozumný. Když ale já z toho mám radost :-D. No zpět k vrzání nápravy. Nikde vůbec nic nevrže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.