Přejít na obsah

Vrzání přední nápravy

MichalRr

Doporučené příspěvky

Audi TT. Ale obávám se že to jde jen v kombinaci s tehlicema. Samotný ramena budou dřít o ty sériový těhlice. A tehlice z TT mají uložení čepů níž než Octavia, tzn. že jsou jakoby vyšší. Plus teda TT má rozchod o dva cm víc než octavia ale o dva cm míň než Superb(tak asi i Passat), kvůli tomu se musely měnit i poloosy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jaký jsi měl důvod používat na OIII v MQB takové poměrně složité řešení z TT?

Nepřemýšlel jsi využít něco z novější platformy MQB?
Dají se celkem snadno sehnat hliníkové těhlice z Kodiaqu nebo Passatu B8, které mají 85mm ložiska a pasují do MQB bez potřeby zásahů do geometrie a paradoxně kompletní sety včetně příslušenství (brzdy náboj atd.) se dají sehnat lépe než litinové verze. V kombinaci s aftermarket hliníkovými rameny (např.  Meyle HD) můžeš dosáhnout výrazného zlepšení tuhosti a snížení neodpružené hmotnosti, aniž bys musel ladit odklony nebo měnit další komponenty.

Je to čisté řešení v rámci platformy a zároveň posun v jízdních vlastnostech.

Odkaz ke komentáři

Všechno co píšeš tam bylo. A šlo to pryč. Ta Audi TT je přece taky na platformě MQB. Jen má "svoje" ramena a těhlice. Nápravnici sdílí s passatem, nějakými seaty a audi. Řízení je MQB. Vůbec to není složitá úprava. Je to kus za kus. Ložiska, brzdy...vse je stejný, nebo zaměnitelný. Jediný složitý je sehnat to za nějaký rozumný peníze. A důvod? "Je to čisté řešení v rámci platformy a zároveň posun v jízdních vlastnostech." 

PS: zadní náprava je u TT identická s 03 FL. 

IMG_20250209_130859.jpg

IMG_20250209_140935.jpg

IMG_20250209_163309.jpg

Editováno: , autor: Suim
Odkaz ke komentáři

Jen podle rozměrů z internetu je přední rozchod u superbu o 4cm víc než u O3, tak se obávám, že dát tam ramena a těhlice by vyrobilo strašlivý odklon. Myslím , že bude mít i uložení tlumičů o takovej kus dál od sebe. Ale možná se pletu. Podklady pro upravu na TT jsem čerpal na drive2.ru a dělalo to několik lidí. Ti co neměli FL tak měnili i zadní nápravu na širší. Tu úpravu jak zminujes, jsem nenašel nikde.

Odkaz ke komentáři

Měl jsem ale na mysli klasickou hliníkovou těhlici, kterou jsi měl původně, spolu s hliníkovou nápravnicí. Ramena bych nechal původní – reálně to nemá vliv na nic jiného než na hmotnost, hlavní benefit přináší ta hliníková nápravnice a hliníková těhlice. Jde o ekonomiku takového řešení. Popsaný postup dává smysl když děláš generálku nápravy. Já jen nevidím bonus v tom přestavět to komplet na TT.

V každém případě zajímaví projekt díky za dokumentaci.

Editováno: , autor: LosDavos
Odkaz ke komentáři

Jasný, tak už si rozumíme. No, ramena jsem měnil právě kvůli těm tehlicim TT jedno bez druhyho nejde. Tak věř, že co se jízdních vlastností týče je to velkej rozdíl. A akusticky taky. Zas uznávám, že na auto na dojíždění do práce po dálnici je to hovadina, a většině  lidí to prostě nebude připadat rozumný. Když ale já z toho mám radost :-D. No zpět k vrzání nápravy. Nikde vůbec nic nevrže.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...