atnarfus Vloženo 14. Březen 2015 Sdílet Vloženo 14. Březen 2015 Někdy od konce loňského roku nabízí Škodovka za tisicikorunový příplatek tzv. záruku mobility plus (pozor nezaměnovat s prostou zárukou mobility). Prezentují to jako pětiletou záruku s omezením na 100k km. Nikde jsem o tom nenašel žádné podrobnosti. Nevíte o tom někdo něco víc? Ani prodejce mi nebyl schopen vysvětlit, proč vlastně dál nabízejí prodlouženou záruku na čtyři roky za několik tisíc korun, kdyt za pouhou tisícovku je záruka pětiletá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 20. Březen 2015 Sdílet Vloženo 20. Březen 2015 No. Já mám taky prodlouženou záruku na 4 roky a nebo 60tisíc kilometrů za nějakejch 3000korun. Pomalu mě to ale začíná srát že budu muset tak dlouho jezdit do autorizáku a na auto nesmět šáhnout. Auto mam rok a půl a najeto teprv 10500km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 24. Březen 2015 Sdílet Vloženo 24. Březen 2015 Někdy od konce loňského roku nabízí Škodovka za tisicikorunový příplatek tzv. záruku mobility plus (pozor nezaměnovat s prostou zárukou mobility). Prezentují to jako pětiletou záruku s omezením na 100k km. Nikde jsem o tom nenašel žádné podrobnosti. Nevíte o tom někdo něco víc? Ani prodejce mi nebyl schopen vysvětlit, proč vlastně dál nabízejí prodlouženou záruku na čtyři roky za několik tisíc korun, kdyt za pouhou tisícovku je záruka pětiletá. Odpověď je jednoduchá a mnozí nad tím asi budou kroutit hlavou, ale je to tak. 5-ti letou záruku za 990 kč dostaneš ty jako maloodběratel. Velcí odběratelé flotil atd. na ni nemají nárok a nedostanou ji, musí si připlatit za tu dražší. Proto stále vidíme existenci dvou nelogicky různě drahých příplatků za prodloužení záruky, jejich smysl není nikde, alespoň si to myslím, ani malým písmem vysvětlen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tector Vloženo 24. Březen 2015 Sdílet Vloženo 24. Březen 2015 Pětiletá záruka ve formě: mobility plus , je platná pouze při servisování vozu v autorizovaném servisu. V moment kdy nedodžíte termíny servisních ukonu a nebudete jezdit do autorizovaného servisu záruka zaniká a zůstává standardní (2 roky či přikoupená standardní delší) případně dokoupená viz Mr.Pavka. Z toho vyplývá že Mr.Pavka do autorizovaného servisu jezdit nemusí protože má dokoupenou záruku standardní. Na druhou stranu s autem s jakoukoli zárukou bych prostě vybral dobrý autorizovaný servis a jezdil tam dokud neskončí. Proč se s nimi pak zbytečně dohadovat že ten garážník co mi dal štempl skutečně používá správné postupy a díly. A v době elektronických servisních knížek už vůbec.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 24. Březen 2015 Autor Sdílet Vloženo 24. Březen 2015 To: Veterán Tak nějak mi to jeden prodejce vysvětloval. Mobilita plus nejde objednat vždy, uváděl například fleetová auta. To: Tector Nestudoval jsem úplně podrobně podmínky prodloužené záruky, ale při servisu mimo značnový servis bych na úspěch případné reklamace mnoho nesázel. K mobilitě plus jsem nikde žádné podmínky nenašel, ani prodejci je nemají, tak je to celé na vodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vasnivykolista Vloženo 31. Březen 2015 Sdílet Vloženo 31. Březen 2015 mám taky 4 roky nebo 60 000km..ale já už to tak s tou zárukou koupil jako roční vůz..vyrobený 6.2013..koupil jsem 7.2014 mělo najeté 19980km...teď mám 28400km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flacek Vloženo 31. Březen 2015 Sdílet Vloženo 31. Březen 2015 No já jsme si teda připlail za necelou tisícovku tu mobilitu plus a tak pořád očekávám jaký v tom bude pak při poblémech háček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 31. Březen 2015 Sdílet Vloženo 31. Březen 2015 kolista: u ročních vozů je tato záruka standartem a povinností prodejců, bez této záruky nelze roční vůz koupit. Myšleno 4 roky od první registrace. flacek: neočekával bych problémy v případě řádného servisování v síti ŠA, máš prostě prodlouženou záruku za 990,-na roky s omezením na kilometry., narozdíl od mikrovlnek(KIA a pod ) bez háčků a kliček. Ta dražší záruka, kterou známe z dřívější doby dnes platí pouze pro flotily, které nemají na tu za 990,- nárok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flacek Vloženo 31. Březen 2015 Sdílet Vloženo 31. Březen 2015 Tak budu jezdit pouze do ŠA servisu, mě je to ve výsledku jedno protože v Praze jsme nenašel žádný garážový servis se kterým bych byl spokojenej. Ročně mám nájezd max 15tkm takže za těch 5let to bude odhadem do 80tkm a to by se případná vada projevila. Až skončí záruka tak pokud se nic nebude dít pojedu opět do ŠA na klasické garančky nebo olej ale jakmile by přišla větší oprava hold nebud dál prodlužovat mobiltu a dám to známému co dělá auta doma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 3. Červen 2015 Sdílet Vloženo 3. Červen 2015 Tector- No. Čoveče. Čim víc se zajímám o to jaký sou dardy za záruční servisy a některý dílenský úkony, tim víc mě začíná srát, že jsem si dokoupil tu 4 letou záruku. A dokonce mě začíná srát, že jsem kupoval úplně nový auto za jehož cenu bych měl vyvoněnou 4 letou ojetinu možná o třídu vejš.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 3. Červen 2015 Sdílet Vloženo 3. Červen 2015 a to jsi to ještě neporovnal s cenou taxislužby :-) Podle mě je nové auto ryze srdeční záležitost, ale z ekonomického hlediska absolutní nesmysl, navíc s přívěskem zvaným "autorizovaný servis". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 3. Červen 2015 Sdílet Vloženo 3. Červen 2015 To sm si taky všimnul. Můj problém byl ten, že když sem koukal po novém autě, tak sem neměl žádného známého, kterej by mi poradil při koupi nějakýho lehce jetýho staršího. Tak sem prostě musel jít do funglovky kde si je člověk jistej, že s tim nikdo nedělal žádný prasárny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj07 Vloženo 3. Červen 2015 Sdílet Vloženo 3. Červen 2015 Predĺženie záruky už po zakúpení auta asi nejde však? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 3. Červen 2015 Autor Sdílet Vloženo 3. Červen 2015 Od vyrobce uz to nejde. Spousta servisu to ale nabizi asi ve spolupraci s nejakou pojistovnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj07 Vloženo 4. Červen 2015 Sdílet Vloženo 4. Červen 2015 myslíš cargarant? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 6. Červen 2015 Sdílet Vloženo 6. Červen 2015 Tak protože se to týká i mne , tak slovy prodejce je to prodloužení klasické záruky na celé vozidlo tak jak to je na dva roky. Pět let,nebo 100Tkm podle toho co příjde dřív. Nevztahuje se pochopitelně na spotřební věci. Samozřejmě, že základ je servis škoda, což mají zajímavě nastaveno. Poprvé jdu po dvou letech a potom každý rok. (není tím myšlena výměna oleje), Takže si příjdou na své. Jestli to absolvovat, či ne,záleží na každém. Já tedy ty km určitě nenajezdím. Ale pro toho kdo jezdí hodně, tak to může být dost zajímavé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 9. Červen 2015 Autor Sdílet Vloženo 9. Červen 2015 Proč potom každý rok? Já mám prodloužený servisní interval. Po dvou letech do nich ty prachy vrazím. Po čtyřech už asi ne. Ten rok záruky asi nechám propadnout, jestli s autem nebudou nějaké problémy. Bude záležet na ceně prohlídky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 10. Červen 2015 Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 Tak mi to vysvětloval prodejce ohledně záruky když jsem chtěl vypočítat předběžné náklady na údržbu za těch 5 let.Oni si taky potřebuji přijít na své. Nikde není nic zadarmo, respektiva za 900kč Ono to tak i vychází. První po dvou letech, (např. čistění bubnů brzd),třetí rok např. výměna brzdové kapaliny , čtvrtým rokem svíčky......... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 10. Červen 2015 Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 Alma- "Čtvrtým rokem svíčky".... A jak ví, že najezdíš za 4 roky nějakejch 50 tisíc? V mém případě mam třeba po dvou letech najeto jen 13000km. Po čtyřech budu mít max 35 tisíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 10. Červen 2015 Sdílet Vloženo 10. Červen 2015 Jednoduše buď km nebo 4 roky, podle toho co nastane dřív. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.