Prosinec 15, 200816 r Conti je dle mne rozumná volba, mam s nima trochu najeto a dá se.... ok... no uvidíme...třeba se tu ještě někdo objeví s názorem
Prosinec 15, 200816 r jezdim už třetí (a evidentně poslední) sezonu na Michelin Alpin a spokojenost. ale je to 215/45/17
Prosinec 15, 200816 r jezdim už třetí (a evidentně poslední) sezonu na Michelin Alpin a spokojenost. ale je to 215/45/17 proč ev. poslední?
Prosinec 15, 200816 r Tak pokud můžete, tak pište a raďte, já na to mrknu zítra přes mobil...budu mimo... Tak ču-z pánové...a díky
Prosinec 15, 200816 r ja mam totez co Luke288 akorat 225/45/17, jezdim 4 zimu, letos konci. Jestli chces vydrz tak bych voli asi tohle, ale rozhodne bych se podival predtim na ADAC na test primo 18" pripadne na ceskej preklad ADAC 17" . Letos to celkem dost vyhrava, goodyear UG7, UG7+, UG performance, nikdo nevi ale jestli vydrzi tolik jako Pitol Alpin. Jezdim v zime prevazne dalnice a mesto ale kdyz se s tema 225 dostanu na snih tak je cejtit ze je to moc, pokud muzes zauvazuj o 215. Upraveno Prosinec 15, 200816 r od Ol@f
Prosinec 15, 200816 r jj, 215 je tak na hranici a i to je v hlubokým sněhu slabší. ale když vezmu jaký tady panujou v zimě podmínky, tak mě to vůbec netrápí a když jedu na hory, tak jsem se zatím vždycky všude vyhrabal.
Prosinec 15, 200816 r navic, kdyz mas auto dole o 3cm je uz celkem o drzku tam ty retezy dat, nemluve o cene kvalitnich retezu na 17" nebej boze na 18" se systemem proti poskrabani kol.
Prosinec 15, 200816 r Tak jsem se sem ještě dostal a zkušenost s Goodyear ULTRA GRIP PERFORMANCE by nebyla?
Prosinec 25, 200816 r Tak na konec jsem šáhl po Bridgestone LM 25, nic jinýho už jsem prostě nesehnal...tak uvidíme...
Prosinec 27, 200816 r Se mi líbí, jak si tady každej vychvaluje to svoje ... Není nad objektivitu ... Co takhle, hoši, výsledky nějakejch nezávislejch testů?!? ADAC Testy zimních pneumatik 2008 (1. díl): Rozměr 175/65 R14 T ADAC Testy zimních pneumatik 2008 (2. díl): Rozměr 195/65 R15 T ADAC Testy zimních pneumatik 2008 (3.díl): Rozměr 225/45 R 17 Upraveno Prosinec 27, 200816 r od rorda
Leden 4, 200916 r Můj rozměr tady není, tak ho můžu vychválit :-) Mám Conti WinterContact TS810 a naprosto super! Na horách jsem se přesvědčil co všechno zvládnou - odpo jsem se škrábal autem nahoru a až večer když jsem to šel pěšky jsem zjistil jaké kluziště to bylo Myslím, že pokud se člověk drží osvědčených značek, nemůže prohloupit, jsou všechny značně vyrovnané.
Leden 4, 200916 r Myslím, že pokud se člověk drží osvědčených značek, nemůže prohloupit, jsou všechny značně vyrovnané. souhlas
Leden 13, 200916 r Tady jsou ty tabulky s testama ADAC 2008 pěkně přehledně udělaný ... Bohužel to jsou jen 14" a 15", větší ne ... Test 2008 zimní pneumatiky 195/65 R 15 T - první čtyři obzvláště doporučují, tam je to jen o konkrétních preferencích, další už bych tak jasně neviděl ... Zajímavý je, že třeba ve 14" si Vredestein stojí dobře, aby v 15" byl jen komplexně průměrná pneumatika ... To ale jen to, co mě hned uhodilo do očí ...
Březen 4, 200916 r mam o2 rs zimni gumy 225/45/17 a uplne v poho podle me taky zalezi na gumach kdysi sem mel fiestu kde sem mel 155/65/14 a ted vyjedu vic takze to neni az tak pravda cim mensi tim lepsi
Březen 4, 200916 r jenze XXXGAMES musis pocitat, ze tvoje RSko ma mnohem tezsi predek, nez fiesta a oba jsou predohraby, takze je jasne, ze vyjedes vic. ja taky vyjedu z mist v pohode, kde se mensi(lehci) auta nechytaji
Květen 2, 200916 r Tak všichni říkají jak jsou Continentaly měkké a málo vydrží a já teď spočítal, že na svých zimákách už mám 19600 km a ještě nejsem ani na 4 mm...
Září 20, 200915 r \no já nevím, ale mít po 20000km 4mm mi přijde spíš špatný než dobrý, ale možná jezdíš razantně... Na Toledu jsem na Michelin Energy najel na předku 90 a na zadku 140 000km... a měly nějakej ten 1,5mm když jsem je vyhazoval... (tehdy ještě platil 1mm) Na Octě jsem dostal zimní Kormorány... bál jsem se že to nebude v zimě fungovat ale bylo to dobrý... dojížděl jsem je v létě a nakonec byly k nedojetí... byl jsem s nima 2x v Dubrovníku, myslel jsem že ten asfalt 50 stupnu je odrovná a ono nic... celkem jsem na nich najel 100 000.... Který gumy mi zásadně nevydržely na autě déle než 40 000 byly ty z fabriky - uplně jedno jaká značka... Bridge, Pireli, Firest...Matador... Bylo mi to divný, protože každý další vydržely 2x tolik a gumař mi vysvětlil že se jedná o produkční gumy - nechápal jsem ten výraz a bylo mi vysvětleno, že automobilka vypíše výběrový řízení na dodávku gum a rozhodující je samozřejmě cena. Z toho se všichni výrobci gum můžou zbláznit, protože si představte co to je za odbyt gum... na každý auto 4-5 gum... x počet vyrobených x třeba roční kontrakt.... No a aby dosáhli té ceny, tak samozřejmě ošulí drahé komponenty do té gumy... a to hlavně kaučuk... takže jsou to v podstatě samý "saze"....
Září 25, 200915 r \no já nevím, ale mít po 20000km 4mm mi přijde spíš špatný než dobrý, ale možná jezdíš razantně...Na Toledu jsem na Michelin Energy najel na předku 90 a na zadku 140 000km... a měly nějakej ten 1,5mm když jsem je vyhazoval... (tehdy ještě platil 1mm) Na Octě jsem dostal zimní Kormorány... bál jsem se že to nebude v zimě fungovat ale bylo to dobrý... dojížděl jsem je v létě a nakonec byly k nedojetí... byl jsem s nima 2x v Dubrovníku, myslel jsem že ten asfalt 50 stupnu je odrovná a ono nic... celkem jsem na nich najel 100 000.... Který gumy mi zásadně nevydržely na autě déle než 40 000 byly ty z fabriky - uplně jedno jaká značka... Bridge, Pireli, Firest...Matador... Bylo mi to divný, protože každý další vydržely 2x tolik a gumař mi vysvětlil že se jedná o produkční gumy - nechápal jsem ten výraz a bylo mi vysvětleno, že automobilka vypíše výběrový řízení na dodávku gum a rozhodující je samozřejmě cena. Z toho se všichni výrobci gum můžou zbláznit, protože si představte co to je za odbyt gum... na každý auto 4-5 gum... x počet vyrobených x třeba roční kontrakt.... No a aby dosáhli té ceny, tak samozřejmě ošulí drahé komponenty do té gumy... a to hlavně kaučuk... takže jsou to v podstatě samý "saze".... hele a myslíš, že to platí furt? myslím tím ty "produkční" gumy? Mám ereso a ty Contisporty vydržely 33.000 včera jsem dvě měnil) a to nejsem žádný divoch...jo a obouval jsem i zimní na 18-ky (mám ještě jedny origo disky), tak to byla "sranda za 31.000"-2x Contisport 2 a 4x zimní Dunlop 3D nebo tak nějak se to jmenuje). Původně to měly být Matador MP 59 ale ptal jsem se ve třech pneuservisech (na netu to byly nejlevnější 18-ky na zimu) a všichni mi řekli, že jsem se zbláznil...tak jsem je poslechl a koupil dunlopky.
Září 25, 200915 r No měl jsem 4 nová auta + 2 nová auta kámoše který není hospodský vypravěč a vždy gumy z prvomontáže na předku 35-38 a na zadku 45 000km. Jakékoliv další gumy co jsem koupil vydržely takřka dvojnásobek. Píšu si vždy vlastní servisku, takže tam mám i poznamenano kdy jsem přezouval na zimáky a kdy zase na letní včetně stavů km, takže to mohu snadno dopočítat... Tak když máš disky... já mám letní 17 ale na zimu koupím asi 15...
Září 26, 200915 r ty mi chceš říct, že ti vydrží jedna sada třeba letních kol 90 tisíc km??? tomu se mi neche mco věřit...
Září 26, 200915 r No jo čéčé já to taky moc nechápu když slyším ostatní... Má to vždycky stejnej průběh.... koupím brzo na jaře auto, vzhledem k tomu že najedu tak 35000 - 40000 ročně (teď už mín) tak jsou letní gumy z fabriky v listopadu sjetý...což neva, stejně obouvám nové zimáky.... na jaře koupím letní... ty mi vydrží tak 3 roky = cca75000km + na zimákách 40 000 no a to se blíží 5 rok který obvykle dojezdím ty zimáky i v létě a na jaře 6 roku jde auto z domu... Ta poslední zima je už ale na těch zimákách krutá... nejde ani o vzorek, ale 5. rok ta směs už fakt moc nefunguje.... 90 000 je extrém, to mi vydržely jediný gumy - Michelin Energy... ale bylo to trošku specifický.... jezdil jsem skoro denně jen dlouhý mimoměstský trasy s malým provozem... a piánko, ještě žádný stres a prudící zákazníci "kdy už to bude..." takže to byly spíš takové kochací výlety... jihovýchodními čechami... Nepřehazuju gumy.... na předku vydržely dva roky = 90 000 a na zadku měly v ten okamžik ještě 4mm takže když to dopočítám tak nějakých... 140-150 000km... je také ovšem fakt že jezdím prázdný... a toledo bylo lehounké auto - 980kg a zadek se dal ručně zvednout ve třech lidech... ty se tam vzadu akorát šmrdlaly do počtu...
Září 27, 200915 r K tomu asi tolko ze ZIADNE gumy na svete mi nikdy opakujem nikdy nevydrzali viac ako 30 000! Raz v zivote mi 30 000 vydrzali P zero Rosso a to boli cely cas len vzadu a cca od 25 pod zakonnou normou len v Lease plane to chceli mat nafotene a riesili to asi 3 tyzdne a ja som dal zatial 2x KE-Praha... Ja gumy menim ked maju 2mm, nechcem sa zabit Stale som bol presvedceny ze to bolo len tym ze som jazdil skoro vylucne mesto ( boli stavy ked predne 7000km a dost, podotykam ze na aute nevypinatelne ESP s ASR! ) ale pred par rokmi som zacal jazdit viac mimo a dialnice a tych 30 je u mna strop. Teraz nova L&K 2.0 TDI DSG a uz mam 15 na bridgestonoch z vyroby a su este trosku lepsie ako polovica ( zadne) tak mozno si spravim rekord Ale obavam sa ze ked predne budu mat 3-3,5 mm tak ich vymenim za zadne a typujem ich na 25. takze asi tak... Je pravda ze som jazdil sprvoti velmi svizne, potom uz len svizne a teraz uz normalne ( ked clovek za mesiac da 200 Eciek za rychlost a je rad ze vodicak ukecal tak hned o trochu spomali, verte mi ) ale na gumy ako by to nemalo ziaden vplyv...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.