Říjen 19, 200618 r Chlapi,možná trochu blbej dotaz,ale jakej je rozdíl mezi motorem 1,4 16v/55kw a 1,4 16v/74kw Díky Takze rozdil je v ridici jednotce a pak hlavni rozdill co jsem zjistoval tak je v hlave. A pak jeste jinaci pisty. . .jinak je to stejny moturek. . .
Prosinec 14, 200618 r Autor JohnyS: no o ten filtr a ty svody bych celkem asi zájem měl o kolik by se to pak později zvedlo? doporučuješ udělat čip až po téhle úpravě? a čip nechat udělat kde? jinak na kolik tak vyjdou ty svíčky DENSO IRIDIUM IK 20? díky moc
Prosinec 14, 200618 r Autor Jiank po těch svodech+ filtr + chip+ svíčky + výměna zadního dílu výfuku zvedne se nějak hodně spotřeba?
Prosinec 14, 200618 r Taky by mne to zajimalo, o kolik se zvedne spotřeba, a kolik kW navíc to vlastě hodí... Ta cena je dost vysoká...
Prosinec 14, 200618 r Chlapi,možná trochu blbej dotaz,ale jakej je rozdíl mezi motorem 1,4 16v/55kw a 1,4 16v/74kw Díky rozdiel v riadiacej jednotke, 74kW ma väcsi prierez skrtiacej klapky, 55 ma plastove sanie a 74 ma kovove, 74 ma premenlive casovanie a 55 nema.
Prosinec 15, 200618 r Chlapi,možná trochu blbej dotaz,ale jakej je rozdíl mezi motorem 1,4 16v/55kw a 1,4 16v/74kw Díky rozdiel v riadiacej jednotke, 74kW ma väcsi prierez skrtiacej klapky, 55 ma plastove sanie a 74 ma kovove, 74 ma premenlive casovanie a 55 nema. S tím proměnlivým časováním to není pravda. Silnější verze má pouze jiné časování to znamená jiné vačky, jak slabší verze.
Prosinec 21, 200618 r Ahoj kluci, rozhodnul jsem se, ze s tim vykonem neco udelam, a zadny soft uz na to nedam. Takze borec me u toho mereni vykonu rikal, ze katr a stredni dil vyfuku pryc, at je to pruchozi. Takze mam vymysleno, ze to hned za svodama riznu a dam do zadu az vyfukum jen trubku, chci to udelat, aby byla mozna vymena na STK atd. Takze delal to nekdo z vas? zvyseni vykonu neni jiste, ale je to za malo penez a hned po montazi jedu na valce to zmerit...
Prosinec 21, 200618 r Kdysi jsme něco podobného zkoušeli s Favem o bylo to horší (i na brzdě). Ten střední díl tomu chyběl. Odstranění katu pomůže.
Prosinec 21, 200618 r Nemáš lambdu i za katem? Nejsem si jisty... ale na lambdu se nejaka dirka udela vzdycky.... spis se chci vyvarovat nejakym pokusum a chci to udelat hned na poprve...
Prosinec 21, 200618 r Mno,zvýšení sice bude ale nepatrný,nejlépe by bylo vyměnit za laděný svody a výfukový system,pak se dá očekávát poznatelný nárust výkonu
Prosinec 21, 200618 r Mno,zvýšení sice bude ale nepatrný,nejlépe by bylo vyměnit za laděný svody a výfukový system,pak se dá očekávát poznatelný nárust výkonu Ja myslim, ze katr dela velky spunt a ladene svody, jsou uz jen tresnicka na dortu... to tam hodi jen min, nez oddelani katru ... podle me tedy
Prosinec 21, 200618 r Mno,zvýšení sice bude ale nepatrný,nejlépe by bylo vyměnit za laděný svody a výfukový system,pak se dá očekávát poznatelný nárust výkonu Ja myslim, ze katr dela velky spunt a ladene svody, jsou uz jen tresnicka na dortu... to tam hodi jen min, nez oddelani katru ... podle me tedy katalyzator nemuzes dat pryc, pak neprojdes na emisich! A zadne podsviceni podvozku na technicke te nepusti, ale me se to jako libi, taky bych to chtel, ale nemuze to byt, kamos policajt mi rikal, ze videt me dopravka=pokuta.
Prosinec 21, 200618 r Ahoj kluci, rozhodnul jsem se, ze s tim vykonem neco udelam, a zadny soft uz na to nedam. Takze borec me u toho mereni vykonu rikal, ze katr a stredni dil vyfuku pryc, at je to pruchozi. Takze mam vymysleno, ze to hned za svodama riznu a dam do zadu az vyfukum jen trubku, chci to udelat, aby byla mozna vymena na STK atd. Takze delal to nekdo z vas? zvyseni vykonu neni jiste, ale je to za malo penez a hned po montazi jedu na valce to zmerit... toto naozaj nechapem mas 1,4 16V 55kW (povodne) chipujes to, teraz ides rezat vyfuk len pre par kW a nakoniec zistis ze to ma prd. inak s vyroby to uz ma samo o sebe 60kW. a ty tu ides vyhadzovat katalyzator, ved co po emisiach ze. aj tak to nie je ziadny drak motor a ani toto ti nepomoze lebo ked to nalozis tak to pojde zase tak ako predtym. alebo si myslis ze v praxi ta tych 5kW a 3Nm spasia. ked uz tak si kup 1,4 16V 74kW a ten pojde lepsie ako to tvoje po upravach. alebo rovno 1,9TDi alebo 2,0MPI ked chces aby to slusne jazdilo. Upraveno Prosinec 21, 200618 r od houmr
Prosinec 21, 200618 r alebo este jedna rada pises ze nechces do toho vrazat vela peniaze. tak natankuj V-power racing a bude sa ti zdat ze to ide podstatne lepsie a mas to bez roboty.
Prosinec 21, 200618 r Tim katem az tolik zase neziskas,trosku se ti bude zdat , ze to lepe leti do otacek ikdyz u tebe asi ani to ne
Prosinec 22, 200618 r JohnyS: Já bych to nedělal, podle mě ti neznatelně stoupne výkon ale znatelně se ti sníží krouťák.
Prosinec 22, 200618 r Mno,zvýšení sice bude ale nepatrný,nejlépe by bylo vyměnit za laděný svody a výfukový system,pak se dá očekávát poznatelný nárust výkonu Ja myslim, ze katr dela velky spunt a ladene svody, jsou uz jen tresnicka na dortu... to tam hodi jen min, nez oddelani katru ... podle me tedy katalyzator nemuzes dat pryc, pak neprojdes na emisich! A zadne podsviceni podvozku na technicke te nepusti, ale me se to jako libi, taky bych to chtel, ale nemuze to byt, kamos policajt mi rikal, ze videt me dopravka=pokuta. Tak jak jsem v uvodu psal, tak to chci udelat tak, abych mohl to mohl menit, takze na emise a na STK to tam dam zpet. Jinak neony na aute byli i kdyz jsem byl na STK
Prosinec 22, 200618 r Ahoj kluci, rozhodnul jsem se, ze s tim vykonem neco udelam, a zadny soft uz na to nedam. Takze borec me u toho mereni vykonu rikal, ze katr a stredni dil vyfuku pryc, at je to pruchozi. Takze mam vymysleno, ze to hned za svodama riznu a dam do zadu az vyfukum jen trubku, chci to udelat, aby byla mozna vymena na STK atd. Takze delal to nekdo z vas? zvyseni vykonu neni jiste, ale je to za malo penez a hned po montazi jedu na valce to zmerit... toto naozaj nechapem mas 1,4 16V 55kW (povodne) chipujes to, teraz ides rezat vyfuk len pre par kW a nakoniec zistis ze to ma prd. inak s vyroby to uz ma samo o sebe 60kW. a ty tu ides vyhadzovat katalyzator, ved co po emisiach ze. aj tak to nie je ziadny drak motor a ani toto ti nepomoze lebo ked to nalozis tak to pojde zase tak ako predtym. alebo si myslis ze v praxi ta tych 5kW a 3Nm spasia. ked uz tak si kup 1,4 16V 74kW a ten pojde lepsie ako to tvoje po upravach. alebo rovno 1,9TDi alebo 2,0MPI ked chces aby to slusne jazdilo. Ja myslim, ze pro nejakych 5 kW by tu nekteri delali kdo vi co, aby jim to tam pridalo.. A jak to mam jako udelat s jinym motorem, nevis? Do tohoto auta jiny motor nez 55 nedam, kvuli technicke a to je mnohem vetsi probrel nez nejake emise, nemyslis? A ze bych zrovna tedka byl ve fazi koupi noveho auta, tak to ani nahodou.... pises tam, at si tam hodim V-power racing. Uz jsi ho nekdy tankoval? Ja jsem ho tam parkrat mel, treba na ikruh nebo tak na projeti a rekl bych NICCCCC No a jinak, kde je ve Vas panove trosku toho tuneni, vy by jste vsechno resili originalnim prislusentvim SKODA a zvysovani vykonu pomoci vymeny auta....Chtelo by to jiny pristup na vec, nemyslite? Grygy, FUGAS: diky za plodne prispevky... zkusim nad tim zapremyslet a vymyslet to nejak
Prosinec 22, 200618 r Ahoj kluci, rozhodnul jsem se, ze s tim vykonem neco udelam, a zadny soft uz na to nedam. Takze borec me u toho mereni vykonu rikal, ze katr a stredni dil vyfuku pryc, at je to pruchozi. Takze mam vymysleno, ze to hned za svodama riznu a dam do zadu az vyfukum jen trubku, chci to udelat, aby byla mozna vymena na STK atd. Takze delal to nekdo z vas? zvyseni vykonu neni jiste, ale je to za malo penez a hned po montazi jedu na valce to zmerit... toto naozaj nechapem mas 1,4 16V 55kW (povodne) chipujes to, teraz ides rezat vyfuk len pre par kW a nakoniec zistis ze to ma prd. inak s vyroby to uz ma samo o sebe 60kW. a ty tu ides vyhadzovat katalyzator, ved co po emisiach ze. aj tak to nie je ziadny drak motor a ani toto ti nepomoze lebo ked to nalozis tak to pojde zase tak ako predtym. alebo si myslis ze v praxi ta tych 5kW a 3Nm spasia. ked uz tak si kup 1,4 16V 74kW a ten pojde lepsie ako to tvoje po upravach. alebo rovno 1,9TDi alebo 2,0MPI ked chces aby to slusne jazdilo. Ja myslim, ze pro nejakych 5 kW by tu nekteri delali kdo vi co, aby jim to tam pridalo.. A jak to mam jako udelat s jinym motorem, nevis? Do tohoto auta jiny motor nez 55 nedam, kvuli technicke a to je mnohem vetsi probrel nez nejake emise, nemyslis? A ze bych zrovna tedka byl ve fazi koupi noveho auta, tak to ani nahodou.... pises tam, at si tam hodim V-power racing. Uz jsi ho nekdy tankoval? Ja jsem ho tam parkrat mel, treba na ikruh nebo tak na projeti a rekl bych NICCCCC No a jinak, kde je ve Vas panove trosku toho tuneni, vy by jste vsechno resili originalnim prislusentvim SKODA a zvysovani vykonu pomoci vymeny auta....Chtelo by to jiny pristup na vec, nemyslite? Grygy, FUGAS: diky za plodne prispevky... zkusim nad tim zapremyslet a vymyslet to nejak mne skor pride ze vsetci su za to aby stare sunky zmysli s ciest a neznecistovali ekologiu. a teraz vsetci urobme na novych autach za ucelom zvysenia vykonu vyhodit katalyzator to bude bomba. p.s.: tym ze na STK tam ten kat. das nic neriesis v prvom rade skodis sam sebe a hlavne dobuducna svojim detom.
Prosinec 22, 200618 r Mno,zvýšení sice bude ale nepatrný,nejlépe by bylo vyměnit za laděný svody a výfukový system,pak se dá očekávát poznatelný nárust výkonu Ja myslim, ze katr dela velky spunt a ladene svody, jsou uz jen tresnicka na dortu... to tam hodi jen min, nez oddelani katru ... podle me tedy katalyzator nemuzes dat pryc, pak neprojdes na emisich! A zadne podsviceni podvozku na technicke te nepusti, ale me se to jako libi, taky bych to chtel, ale nemuze to byt, kamos policajt mi rikal, ze videt me dopravka=pokuta. Tak jak jsem v uvodu psal, tak to chci udelat tak, abych mohl to mohl menit, takze na emise a na STK to tam dam zpet. Jinak neony na aute byli i kdyz jsem byl na STK tak to jsi musel mit nejakou protekci
Prosinec 22, 200618 r Ahoj kluci, rozhodnul jsem se, ze s tim vykonem neco udelam, a zadny soft uz na to nedam. Takze borec me u toho mereni vykonu rikal, ze katr a stredni dil vyfuku pryc, at je to pruchozi. Takze mam vymysleno, ze to hned za svodama riznu a dam do zadu az vyfukum jen trubku, chci to udelat, aby byla mozna vymena na STK atd. Takze delal to nekdo z vas? zvyseni vykonu neni jiste, ale je to za malo penez a hned po montazi jedu na valce to zmerit... toto naozaj nechapem mas 1,4 16V 55kW (povodne) chipujes to, teraz ides rezat vyfuk len pre par kW a nakoniec zistis ze to ma prd. inak s vyroby to uz ma samo o sebe 60kW. a ty tu ides vyhadzovat katalyzator, ved co po emisiach ze. aj tak to nie je ziadny drak motor a ani toto ti nepomoze lebo ked to nalozis tak to pojde zase tak ako predtym. alebo si myslis ze v praxi ta tych 5kW a 3Nm spasia. ked uz tak si kup 1,4 16V 74kW a ten pojde lepsie ako to tvoje po upravach. alebo rovno 1,9TDi alebo 2,0MPI ked chces aby to slusne jazdilo. Ja myslim, ze pro nejakych 5 kW by tu nekteri delali kdo vi co, aby jim to tam pridalo.. A jak to mam jako udelat s jinym motorem, nevis? Do tohoto auta jiny motor nez 55 nedam, kvuli technicke a to je mnohem vetsi probrel nez nejake emise, nemyslis? A ze bych zrovna tedka byl ve fazi koupi noveho auta, tak to ani nahodou.... pises tam, at si tam hodim V-power racing. Uz jsi ho nekdy tankoval? Ja jsem ho tam parkrat mel, treba na ikruh nebo tak na projeti a rekl bych NICCCCC No a jinak, kde je ve Vas panove trosku toho tuneni, vy by jste vsechno resili originalnim prislusentvim SKODA a zvysovani vykonu pomoci vymeny auta....Chtelo by to jiny pristup na vec, nemyslite? Grygy, FUGAS: diky za plodne prispevky... zkusim nad tim zapremyslet a vymyslet to nejak mne skor pride ze vsetci su za to aby stare sunky zmysli s ciest a neznecistovali ekologiu. a teraz vsetci urobme na novych autach za ucelom zvysenia vykonu vyhodit katalyzator to bude bomba. p.s.: tym ze na STK tam ten kat. das nic neriesis v prvom rade skodis sam sebe a hlavne dobuducna svojim detom. Myslis, ze ja sam jen se svym autem znicim ekologii na celym svete , to snad ani nemuzes myslet vazen... co takovy simsoni, fichtli, zavodni auta a ted se podrz, ropne rafinerie, spalovny atd. Myslis, ze maji normu EURO 4 Ale no taaaaakkkk
Prosinec 22, 200618 r beztak kdyz odstranis katalyzator tak ti bude svitit lambda sonda a bude to delat neplechu, no jak myslis
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.