tomashewk Vloženo Sobota v 19:06 Sdílet Vloženo Sobota v 19:06 Ahoj - obecná a možná trochu neznalá otázka - jaké jsou výhody používání vestavěné navigace např Columbus v SIII oproti např. navigaci Waze přes CarPlay/Android Auto? Domnívám se, že ty mobilové navigace jsou aktuálnější a flexibilnější než vestavěná s občasnou aktualizací mapových podkladů někde z centrály...Napadá mne - zobrazuje se třeba navigace z mobilu v digitálním přístrojovém štítu tak, jak tomu je u té vestavěné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gary90 Vloženo včera v 00:14 Sdílet Vloženo včera v 00:14 (editace) Ahoj zkusím odpoveď z toho jak to vidím já a co jsem za ty roky postřehl. Vestavěná navigace Velké věci jako nová dálnice jsou asi Škodovkou protlačeny, protože se v mapě ukážou celkem rychle, ale zas u drobných chyb si počkáš na update několik měsíců ca 6 (ale musíš si ji sám opravit v editoru - Využivají https://wego.here.com/ , kde můžeš chybu opravit ale projeví se až s další aktualizací). Navigace je taky důležitá pro pACC (Prediktivní adaptipvní tempomat) což je věc která bere data z navigace a taky umí pěkně znepříjemnit život. Tím, že mapa má mraky chyb + systém taky tak se občas stane, že na rovince kde je 100kmh (Německo) najednou začne brzdit v plném provozu, protože někde vycucal informaci o tom, že je tam 50kmh a vlastně se to děje i přes to, že chyba v navigaci není (Podle Infolinky Škoda to mám řešit se servisem, ale ty do map a myšlení auta nevidí). To samé je občas i v čechách, kdy ve městě kde je 50kmh a projíždíš kolem obytné zóny (Ale auto nemá šanci zachytit značku) ti to chce zpomalit na 20kmh. (https://www.youtube.com/watch?v=WHO0RqEwAw8) Navigace je taky velmi důležitá pro Matrix světla. Pokud jsi na dálnici tak se levé dálkové světlo vypne aby jsi neoslňoval auta v protisměru. Obecně to vidím tak, že MIB3 navigace je krokem zpět od MIB2.5 protože si nemůžeš dát vlastní POI do mapy atd. Používat věstavnou navigaci pokud máš možnost využívat Carplay/AA bych řekl, že nedává smysl. Výsledek 👍Nepotřebuješ telefon 👍Zobrazují se na digitálním štítu mezi budíkami (trasa) 👍Komunikace s Matrix světly 🤜Potřebné pro pACC 👎Dopravní informace a body zájmu jsou placenou službou v rámci "Infotaimant On-Line" 👎 Neaktuální mapy 👎 zadávání adresy je peklo (zkus třeba Francii) Mobilní aplikace Jediná aplikace, která dokáže zobrazit (alespoň u mě) nějaké informace na digitálním štítu jsou Apple Mapy. Ukážou ti jen navigační příkazy (Po 200m odbočte vlevo). Trasa se neukazuje. U ostatních aplikací se občas (šance je 0,01%) stane, že taky ukážou pokyny ale jinak nikdy nic. Výsledek 👍Vždy aktuální mapy (řádově pár dní WAZE, ale ostatní podle frekcence aktualizace třeba jednou měsíčně/kvartálně), 👍Další věci spojené s Apple Carplay/Android auto jako jsou hudba, podcasty atd. 👍Jednoduché zádávání adresy a vyhledávání míst, která ve vestavěné nejsou 🤜Dopravní infromace 👎Nezobrazují se na digitálním štítu mezi budíkami s vyjímnkou Apple Mapy 👎MIB občas stávkuje, že se nechce telefon připojit k autu (Carplay/AA) a je potřeba restartovat Editováno: včera v 00:14, autor: gary90 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamoun Vloženo včera v 07:36 Sdílet Vloženo včera v 07:36 Já bych snad jen dodal, že ani dálnice nejsou na vestavěných mapách ok. Minulý rok už tam byla v provozu D3 kolem Budějovic. A když jsem tam jel minulý týden, tak jí zas na konci pár km chybí. Jinak podle ní ale jezdím. Vždy jsem se k ní po pokusech rád vrátil. Přijde mi, že má nejlepší dopravní info a jeho následné vyhodnocení. Zadávání míst asi nemůže být jednodušší. Nědělám to ve vlastní navigaci, ale v online službách, kde si naťukám jméno hospody, město a ono se to podle google najde a dá to adresu navigaci. Další věci spojené s AA používám paralelně s vestavěnou navigací. Mimochodem, ta navigace mezi budíky je ve městě prostě super (MIB2.5) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo včera v 08:01 Sdílet Vloženo včera v 08:01 U MIB3.0 muzes mit jenom jednu navigaci aktivni... Bud vestavenou nebo AA(google) nebo AA (waze)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamoun Vloženo včera v 09:45 Sdílet Vloženo včera v 09:45 u MIB 2.5 taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo před 22 hodinami Sdílet Vloženo před 22 hodinami u MIB 2.5 existuji zpusoby jak povolit pusteni obou navigaci. Vyhoda je ze auto pak pri pacc dela mene chyb, napr si chybne nemysli ze jste sjeli z dalnice a nezacne na dalnici zpomalovat na 70. Zatimco ridic muze porad vyuzivat kvalit telefonni navigace. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo před 15 hodinami Sdílet Vloženo před 15 hodinami Doplnil by som, že okrem Google Maps aj Waze ukazuje navigačné príkazy cez Virtual Cockpit (minimálne z Androidu), jediná chyba čo som zaregistroval je v ikone kruhového objazdu, kde vždy ukazuje kruh ako keby s výjazdom po celom kole v kruháči, takže vlastne výjazd tam kde vchádzam do kruhového objazdu. Okrem tejto chyby to je ale funguje dobre. Čo sa týka zabudovanej navigácie, treba rozlišovať Columbus a Amundsen. Columbus by mal byť lepší, ale tie mapové podklady sú aj tak dosť nekvalitné. Ak majú Matrix LED fungovať podľa nich, tak niečo je veľmi zle, lebo či už idem v ČR na D2, alebo na Slovensku na D1, D4, R7, prakticky vždy oslepujem vodičov kamiónov v protismere. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo před 14 hodinami Sdílet Vloženo před 14 hodinami (editace) @e1. to co pises v prvnim odstavci je platne pouze pro MIB3, starsi MIB do kokpitu umel ukazovat pouze dopravni instrukce z vestavene navigace. naopak to co pises v druhem odstavci zase plati pouze pro starsi MIB kde mezi Amundsenem a Columbusem byl co se tyce map skutecne rozdil. U aut s MIB3 uz navigaci resi OCU jednotka bez rozdilu zda mas A nebo C, ty uz jsou v podstate pouze zobrazovdla map. Editováno: před 14 hodinami, autor: ExecutedDonut 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.