Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

před 22 hodinami, ferda25 napsal:

Ten speciální filtr má každá třízónová klimatizace. Dochází k lepšímu vrstvení vzduchu. 

Jirko takže MR17 / třízóna a AirCare by neměl být problém, chápu to správně ?

Přesně tak.

Jde nakodovat zrcátka tak, aby při použití kessy zůstala otevřená a zavřeli se, jen když zamknu auto dalkou? Díky!

Ahoj.

Šikovný elektrikář z Vysočiny, případně poblíž na tyto úpravy?

- při odpojení držáku na kola / vozejku automaticky vrátit předchozí nastavení: asistent vyparkování + kontrola mrtvého úhlu (zarazilo mne, že se automaticky nenastaví zpět)

- zavírání víka kufru dálkovým ovládáním + tlačítkem z auta

- (de)aktivace zobrazení připraveného tempomatu v místě odoměru

Díky předem za info, klidně do SZ

• 3 týdny později...
V ‎1‎.‎11‎.‎2017 na 13:23, Trautenberk napsal:

Jde nakodovat zrcátka tak, aby při použití kessy zůstala otevřená a zavřeli se, jen když zamknu auto dalkou? Díky!

Toto myslim ani netreba kodovat...staci iba po vypnuti motora otocit tlacitko na sklapanie zrkadiel do pozicie sklopene a po uzamknuti sa nesklopia.

Skor by ma zaujimalo,ci nieje mozne nakodovat,aby sa po otvoreni auta neodklopili hned/idem si trebárs iba nieco vziat do auta/,ale az po nastartovani auta,alebo pri pozicii,ked nabehnu kontrolky pred startom auta.

• 2 týdny později...

Super, to mě nenapadlo.

Další otázka, nemá někdo postup, jak nakodovat zadní světla tak, aby svítilo C až na víko kufru?
Díky.

to půjde nakódovat pouze výměnou světel na kufru a zřejmě bude nutné i doplnění kabeláže

aby som to spravne pochopil - Air care je mozne dokodovat aj pre 2-zonovu klimatizaciu?

Ano. Podmínka pro zobrazení u O3: MIB2 STD(Amundsen, Bolero) se softwarem 0300 a vyšším nebo MIB2 HIGH(Columbus) se softwarem 0300 a vyšším.  U S3 je nutná ještě podmínka ve verzi climatroniku se software 4000 a vyšším.

vdaka. auto som este neobjednal, tak som len chcel vediet, ci mam spekulovat aj nad priplatkom za 3-zonu alebo mozem ponechat obycajny Climatronic.

• 4 týdny později...

Nebyl jsem příliš spokojen s intenzitou osvětlení zadních parkovacích světel, no zdá se, že to lze trochu upravit kódováním (netuším, jestli mi teď ty žárovky prasknou či nikoliv :-) ). Původní hodnotu 100 jsem upravil na 120 - maximum je 127.

Adaptation
    Control unit: 09 Central Electrics
    Name: Leuchte29RFL RA64
    Values: 
        Dimmwert AB 29: 
            Old value: 100
            New value: 120
---------------------------------------------------------------
Adaptation
    Name: Leuchte28RFL LC11
    Values: 
        Dimmwert AB 28: 
            Old value: 100
            New value: 120

Můžete mi prosím někdo potvrdit, že na modelu MR2017 se tímto aktivuje automatické zavírání oken při dešti ?

Dokonce se mi nově objevila i volba v MENU, ale neměl jsem zatím možnost vyzkoušet. Je nutné i tak provést reset nastavení v MENU ?

Adaptation
    Name: ZV Komfort
    Values: 
        Menuesteuerung Regenschliessen: 
            Old value: not active
            New value: active
        Regenschliessen_art: 
            Old value: once
            New value: permanent
        Regenschliessen_ein_aus: 
            Old value: not active
            New value: active

před 7 minutami, Shaarky napsal:

Nebyl jsem příliš spokojen s intenzitou osvětlení zadních parkovacích světel, no zdá se, že to lze trochu upravit kódováním (netuším, jestli mi teď ty žárovky prasknou či nikoliv :-) ). Původní hodnotu 100 jsem upravil na 120 - maximum je 127.

nevím jak je to u Superbu, ale u Fabie je rozdíl jestli jsou tam žárovky nebo LED, u žárovek je nastavení v rozmezí 0-100 intenzity a u LED je to do 127. Předpokládám že u Superbu to bude stejné.

Volba se objeví, ale tím to končí.

před 15 minutami, Martab napsal:

nevím jak je to u Superbu, ale u Fabie je rozdíl jestli jsou tam žárovky nebo LED, u žárovek je nastavení v rozmezí 0-100 intenzity a u LED je to do 127. Předpokládám že u Superbu to bude stejné.

@Martab já mám LED paket, ale zadní parkovačky jsou normální žárovka, pokud se nepletu (BA15S ) .... pak je otázka, proč mi to povolilo více než 100.

před 1 minutou, ferda25 napsal:

Vyzkouším tedy - a dám vědět.

Mělo by jít zapsat až 255.

Víte někdo prosím, k čemu je volba Easycloselight_aktiv pod "Verdecksteuergeraet" (09) ?

V 3. 1. 2018 na 20:35, ferda25 napsal:

A předpokládám,že pouhým dokódováním subsystému RLHS a změnu Bit1 a 2 v Byte 0 nepomůže... ? resp. umíš to Jirko rozchodit ?

Mohl by někdo dát návod na dokódování Trailer Assist? Jestl ije to tedy možné aktivovat.

Není.

Kluci jak docílit tohoto ?

Poradíte, co nastavit v

Leuchte0BLK

Leuchte1BLK

nebo spíše v

Leuchte2SL

Leuchte3SL

?

mám to nakódováno už asi rok, ale musím ti to vyčíst z auta, z paměti nevím...:-)) Ještě lepší by bylo zrušit to pomalé rozsvěcení bílé, ale to jsem zatím neřešil. Není to však v souladu s legislativou, pokud je denní na stejné lampě/pásku jako blinkr, pak při blinkru musí denní zhasnout.

Upraveno od signoflife

Tak postup je údajně v komentáři tohoto videa ... co myslíte, jak velký problém to je z pohledu legislativy? Teď nejde o flastr od policie popř. je otázka, zda-li jsou schopni prohlásit vůz technicky nezpůsobilý nebo technickou, před níž si to člověk vrátí zpět...ale co taková nehoda, nějaký ODBORNÝ názor pls? Je to opravdu takový zásadní problém, z pohledu efektu pěkný, z pohledu bezpečnosti se mi to nezdá o nic horší, navíc je to LED v porovnání se mžurkami, které člověk potkává na silnici.

Já si myslím, že legislativa ohledně světel natolik nabobtnala, že dneska svítí různá auta všeliak a běžný smrtelník nepozná, co je origo a co případně upraveno. Včera jsem sledoval v zrcátku nějakého meďáka a zrovna jsem si říkal, že už může vpředu být třeba vánoční stromek. Svítili mu krajní potkávačky, ve středních (asi dálkách) mu svítili tečky ve stylu Golfa a v nárazníku svislé denní, zřejmě ztlumené na parkovačky. Takže nějakého blinkru na Supovi, že nezhasne naplno, si všimne stejně jen nějaký nadšenec aut.

P1114448.MOV

Upraveno od signoflife

Takhle z pár metrů je vidět, že to bliká, ale otázka je, jak to je vidět z dálky, nebo např. při ne zcela vhodných světelných podmínkách (šero, déšť, mlha - ale klidně i při intenzivním nasvícení sluncem). 

Upraveno od Martin Bednář

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.