Duben 19, 20223 r A je driver_seat msg_bus v adaptacích infotainmentu nastaven na CAN Comfort? Je v kódování sedačky (36) nastaveno "easy_entry_front_over_MMI"? Upraveno Duben 19, 20223 r od Krosta
Duben 19, 20223 r před 7 minutami, Krosta napsal: A je driver_seat msg_bus v adaptacích infotainmentu nastaven na CAN Comfort? Je v kódování sedačky (36) nastaveno "easy_entry_front_over_MMI"? Ten driver se mi zda že tam bylo nastavena datová sběrnice
Duben 19, 20223 r před 4 minutami, Krosta napsal: Ano, datová sběrnice, ale jaká? Komfortní datová sběrnice
Duben 19, 20223 r Tak pokud je splněna i ta druhá položka, že je nakódování v jednotce 36 "over_MMI" a k tomu i to Easy_entry samotné, tak to musí fungovat Upraveno Duben 19, 20223 r od Krosta
Duben 19, 20223 r Právě teď, Krosta napsal: Tak pokud je splněna i ta druhá položka, že je nakódování v jednotce 36 "over_MMI" a k tomu i to Easy_entry, tak to musí fungovat Mrknu se ještě na to zítra a udělam fotky jak to mám nastavené 🙂👍
Duben 20, 20223 r Taky potvrzuju funkcnost. Doted to bylo takove mlhou zahalene tajemstvi Strakonic. delano OBDeleven, dve minuty @Leonekkk me to tam teda ale ukazuje i sedadlo spolujezdce, jenom jsem to nevyzkousel, zda to jede taky. Zmenil jsem stejne parametry jako u ridicova... tak to zitra prubnu. @Krosta velke diky, na vsech dalsich asi 5ti autech to mame, a tady jsem porad okopl tapacir. Upraveno Duben 20, 20223 r od Deliberator
Duben 20, 20223 r Jasně, není zač Když vím, rád poradím U toho spolujezdce, pokud to je také sedadlo s pamětí, tak to bude fungovat také, pokud nemá paměť, tak silně pochybuji. Nezkoušel jsem to, neměl jsem tu možnost, ale předpokládám, že k tomu bude nutné aktivovat ještě v adaptacích v jednotce 5F také "Passanger_Seat_0x20" a samozřejmě patřičný msg_bus na CAN komfort též. Ale jak píšu, osobně jsem neměl tu možnost vyzkoušet, takže jen odhaduji.
Duben 20, 20223 r @Krosta pamet to asi nema, nevybavuju si.... ted je otazka, jak ho naopak teda z moznosti odstranit ;)
Duben 20, 20223 r @Deliberator v kódování jednotky sedačky (36) vypnout EasyEntry_Enable_Passenger_over_DriverMMI a nabídka zmizí
Duben 22, 20223 r Někdo z Moravskoslezského kraje kdo umí odblok obrazu za jízdy a zavření 5. Dveří pomoci tlačítka z interiéru?
Duben 22, 20223 r @Leonekkk to se ti snad vyplati koupit OBDeleven, tim udelas i odblok obrazu. A vsechno ostatni. Mas jeste predFL model, tam jde vsechno v pohode... mam i Caristu, tam si odblokem obrazu nejsem jistej, ale spis ne. origo VCDS kabel taky VIM neudela. To OBDeleven mi prijde na hrani se nejlepsi. V podstate jsem udelal vse co nabizi Ferda v strakonicich, krom tri veci: dokodovani vicero jizdnych rezimu podvozku coz nepotrebuju vypnuti startstopu na coz mam kablik z Ali zavirani kufru dalkou. A to mam MR2022, u tebe pujde vse.
Duben 22, 20223 r Vícero jízdních režimů je totiž parametrizací (jestli je tím myšlen ten "posuvník" na nastavení tuhosti podvozku) a také jde udělat tím zapamatování si posledního zvoleného jízdního režimu. Kufr dálkou je jen o nakódování, tlačítkem uvnitř vozu již úpravou parametrizace. OBDEleven zatím přímá nahrávání parametrizace nepodporuje, lze ale upravovat EEPROM, ale s tím bych si ani já netroufnul hrát
Duben 22, 20223 r @Krosta kufr dalkou teda umime pouhym kodovanim? Poradis? ;) nejsi nahodou nejde ve vetsi civilizaci, nez Strakonice.... nahodou... Upraveno Duben 22, 20223 r od Deliberator
Duben 22, 20223 r Jsem kousek nad Prahou Ten kufr dálkou jsem zkoušel zprovoznit jen jednou kamarádovi a nevím, jestli to bylo o štěstí nebo nevím jak. Dálkou to jde otevřít jen v případě, že není zapnuté zapalování a stojím za autem. K tomu jsem měnil jen kódování, kde jsem vlastně zkusil zapnout vše, kde bylo něco s otvíráním/zavíráním. Byla to jednotka s indexem G. Předtím bylo nutné udělat parametrizaci, co jsem našel na internetu, možná to měla nějak v sobě. Bohužel, ten soubor už jsem ztratil, ale co jsem někde viděl na fórem, tak opravdu jim stačilo to udělat jen aktivací kódování. Ale funguje to tak dřevácky..
Duben 22, 20223 r Ten podvozek by se mi hodil na Comfortu to je docela houpačka(DCC podvozek). ještě bych ocenil altualizovat kessy kliky… vím že u novější verze aut jde dočasná deaktivace kessy pomocí zamknutí auta a následně potvrdit zamykaní rukou… Jinak je bomba 30 barev v ambientní osvětlení to doporučuji s virtual cockpitem 🙂👍
Duben 22, 20223 r @Krosta ten kufr dalkou pokud je ze vzdalenosti pouze kousek za autem (strakonice zduraznujou ze po parametrizaci jde zavirat z normalni dosahu dalkace) je asi k nicemu... plus bez tlacitka. Takze Strakonice maji porad tajemstvi. Clovek nema problem to zaplatit, jen v diagnostikach mam tak 100k czk, nejdrazsi byla na PIWIS3. Ale je to proste daleko. Skoda ze nema nejake "smluvni partnery" alespon na Morave a na SVK. @Leonekkk ja tam mam pruziny Eibach, a dobry, i kdyz se rika ze po FL je to daleko lepsi. Jen je to mozna az prilis nizko. Mozna zjistim co origo snizene pruziny skoda. Ale to neni o kodovani... kliky aktualizujes v Skodovce normalne, maj na to TPI. Nekdo ho nejdy uverejnil i zde na foru, dohledas to. No a 30 barev, mam i virtual cockpit, a ambientni porad natvrdo na bilo. Cokoliv jineho mi prijde jako aliexpress. Ale to je taky veci vkusu 😅 Myslim ze jsme uz offtopic.
Duben 22, 20223 r před 2 hodinami, Leonekkk napsal: ještě bych ocenil altualizovat kessy kliky Jo, to tak je, jen aktualizovat a nakódovat, existuje na to TPI, jak píše Deliberator, taky jsem jej tady někde zahlédl Právě se jedná o aktualizaci SW a následnou úpravu kódování (ale bez aktualizace SW je kódování k ničemu). @DeliberatorPřesně tak, jen kousek od auta. Nicméně když budu mít pokusné auto, tak vyzkoušet jde vše Mám pár typů a souborů k otestování, ale jak sám Superba nemám, tak jsem to neměl moc jak testovat. A tajemství Strakonic to určitě není Nevím, zda to vytvořil přímo on nebo to někde jen převzal, ale existuje spousta parametrizací, co tvrdí, že pak funguje zavírání i tlačítkem v autě, ale neměl jsem možnost to zkoušet, takže nemohu nic takového ověřit.
Duben 26, 20223 r Neřešil někdo u zamknutí auta při nastartovaném motoru pomocí kessy aby šla i zamknout palivová nádrž?všiml jsem si toho.. díky
Duben 26, 20223 r @Leonekkk já jenom dotaz k čemu je to dobré ? jako že necháš auto 3 hodiny někde vrkat aby ti neodtočili nádrž ? ale těžko to nepude tim že takhle funkce je povolená tak to auto simuluje zamknutí zevnitř ani nehodí safe lock takže někdo cvakne okno otevře si v klidu a za 3s jede pryč
Duben 27, 20223 r @roubicjen jsem chtěl docílit plného zamknutí auta..ano tohle vím že to nefunguje při zamknutém autě které je nastartováno.. takže to byl jen dotaz zda je to možne 🙂 Upraveno Duben 27, 20223 r od Leonekkk
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.