ramrod Vloženo 12. Květen 2015 Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 Zdravim, po asi 800 km mi zacalo po odstaveni a priemernej ci dlhsej jazde zretelne nieco pukat pod autom. Je to take ,,kovove pukanie: /intenzita a frekvenica zavisla od zataze motora/ Asi vplyva,aj to ,ze je viac vonku teplo. Z fora som vycital, ze sa to chladi rozpaleny vyfuk /pracovanie materialu pri zmene teploty/. Je to divne ,ze to nerobilo od zaciatku ani po zatazi a dlhsej jazde ..Vraj je to normalne...ale na autach co som jazdil som to nemal. Zda sa, ze zretelnejsie to je v prednej casti. Dik za reakcie a postrehy auto Fabia 3 TSI 1.2 66kW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 12. Květen 2015 Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 to je normální, FII HTP mi to taky dělá - kovové cinkání jak vše chladne. S tímhle si nedělej hlavu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramrod Vloženo 12. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 (editace) tak mal som FI. i feldu a tam som to nemal. ALe hold novsia technika, nove poznatky vraj to robi aj BMW, ci Mazda takze si budem na to musiet zvyknut. Editováno: 12. Květen 2015, autor: ramrod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramrod Vloženo 12. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 (editace) presne je to skor cinkanie ako pukanie Editováno: 12. Květen 2015, autor: ramrod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Květen 2015 Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 My ten zvuk jaksi neslyšeli, takže se tady může jen odhadovat a dohadovat, co by to mohlo být. Musel bys najít přesně to místo, odkud se to ozývá. Nicméně různé praskání a další zvuky při chladnutí po jízdě vydává každé auto. A od podvozku to nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramrod Vloženo 12. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2015 pozriem sa na to blizsie, pripadne to nahram. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub3211 Vloženo 14. Květen 2015 Sdílet Vloženo 14. Květen 2015 Mne robi to iste je to jasny vyfuk. Vobec to neriesim odzaciatku tak dufam ze to mas rovnake. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 15. Květen 2015 Sdílet Vloženo 15. Květen 2015 Čau,ja zas to mám naopak. U oboch áut, čo som doteraz mal F1 a O1 počuť po jazde pukanie, ale subjektívne sa mi zdá, že len v prípade, ak išlo o svižnejšiu jazdu, prípadne dlhú jazdu vkuse. Z toho mi vyplýva, že ide tiež o chladnutie a viac som to neriešil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj07 Vloženo 17. Květen 2015 Sdílet Vloženo 17. Květen 2015 Tak isto mi po jazde puká robí to výfuk pretože cez jazdu dosahuje obrovské teploty a roztiahne sa tak hned ako vypnete motor sa začne stahovať a chladnúť tak to puká Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramrod Vloženo 19. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 (editace) po vypnuti motora so zapnutym motorom ozyva sa to zospodu v prednej casti, to na chladenie vyfuku nevyzera, j keby to cinklo sem tam puklo tak ok je ale to je podla mna privela. Takyto koncert som nevidel na ziadnom aute. System sice nepise zavadu, takze mechanicka vec,Robi to asi aj pocas jazdy Nieco nie je dobre na vyfuku alebo katalyzatore povedal znamy mechanik. Staci ak prejdem 5 km vkuse a uz trochu pocut ten zvuk, to nemoze byt normalne. Ak idem 10-20 minut tak je potom koncert. Je pravda, ze zavisi vela od pocasia ked je teplo tak to pocut viac, ale aj keby sa chladil vyfuk take zvuky som nikde nepocul. Zajtra idem do servisu, Editováno: 19. Květen 2015, autor: ramrod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hkubes Vloženo 19. Květen 2015 Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 (editace) No, mě to po zastavení také praská, ale asi ne tolik. A při tom nastartovaném by to už snad ani nemělo dělat. Editováno: 19. Květen 2015, autor: Hkubes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 19. Květen 2015 Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 Za mě je to jasné chladnutí (nepravidelné cinkání). Podle toho jak mácháš telefonem při natáčení a zesiluje to u kola, tak bych to ještě tipnul na chladnutí brzd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 19. Květen 2015 Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 (editace) Ještě doporučuji podívat se na tohle (sluchátka nutná!): https://youtu.be/8fr6hDr9FiU?t=1h27m27s Takhle prostě zní chladnutí rozpáleného motoru, výfuku, brzd atd. Mám na kole plovoucí kotouče (ocelová brzdná plocha napojená nýty na alu unašeč) a po sjezdu cinkají při chladnutí přesně takhle. Editováno: 19. Květen 2015, autor: mp390 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramrod Vloženo 19. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 (editace) mam tiez alu CARME na kotucovych brzdach, tak neviem, vyzera to na chladnutie ale necakal som take praskanie, kurna ved ide o nove auto a cinkam ako zmrzlinar. Ked sme to pocuvali pod autom najviac sa to ozyva zospodu v mieste katalyzatora, na jame som nebol tak neviem. Editováno: 19. Květen 2015, autor: ramrod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 19. Květen 2015 Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 (editace) S těmi kotouči jsem myslel na kole (horském kole) Ale zpět k tématu - nevidím důvod, proč by nové auto nemohlo při chladnutí cinkat. Začíná mi připadat, že řešíte kraviny... Editováno: 19. Květen 2015, autor: mp390 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramrod Vloženo 19. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 viem, ze ide o bike, aj tam sa to riesi. .) Ja v tom problem vidim.Ked stojis na krizovatke a ludia sa obzeraju Dam ho aspon prezriet je v zaruke. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karci666 Vloženo 19. Květen 2015 Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 Aj mne to puká po jazde a tiež sa mi to nepáči. Ešte som to nepočul na žiadnom novom aute. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 19. Květen 2015 Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 Samozřejmě, klidně to nechte zkontrolovat v servisu, ale počítám, že to budou brát jako vlastnost. Ostatně dělala to jak OI 1.9 TDI, tak OI 1.8 20V, obě FII HTP, dělala to i OIII 2.0 TDI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 19. Květen 2015 Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 Ako som už spomínal, mne to robila O1 takmer po každej jazde a fabia z času na čas. Nikdy ma nenapadlo niečo také riešiť so servisom. Keď sa kov zohreje a následne chladne, tak proste pracuje. Teraz si spomínam, že aj na iných autách bolo počuť pukanie, ale zavisí veľmi od jazdného štýlu. Ak pôjdem ako dôchodca, tak pukanie je úplne minimálne, až žiadne. Takže logicky pri agresívnejšej jazde sú jednotlivé časti viac namáhané - viac zohrievané. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubikSK Vloženo 19. Květen 2015 Sdílet Vloženo 19. Květen 2015 To pukanie pri chladnutí výfuku mám občas tiež, v rôznych intenzitách, ale aby sa niekto obzeral, to určite nie, skôr sa pozrie na tej križovatke po peknej farebne zladenej a ešte stále neokukanej FIII. Intenzita závisí to od toho, koľko vodič tomu naloží a či pred vypnutím zvoľní, prípadne ešte nechá pár desiatok sekúnd "vydýchať". Pukanie/cinkane je podľa mňa výraznejšie u nového auta kde sa ešte musia komponenty výfukovej časti ustáliť, tu to môže byť výraznejšie z dôvodu menšej celkovej dĺžky potrubia pracujúceho pri o čosi vyššej teplote, nakoľko je potrubie s katalizátorom je "schované" za motorom, ale zase sú tu chladené zvody integrované v hlave valcov. U HB je zakrytý celý spodok motora, čo tiež môže mať vplyv na intenzitu "cinkania", u Combi je kryt len čiastočný, len tak cca 1/4 bolo by zaujímavé porovnať intenzitu HB a Combi.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramrod Vloženo 20. Květen 2015 Autor Sdílet Vloženo 20. Květen 2015 (editace) takze auto po jazde hore na plosinu a mechanik v servise zhodnotil, ze je to ,,pracovanie" materialu v katalyzatore a nasledne vo vyfuku. Pri chladeni to vydava zvuky a vraj sa to casom ,,vypali" a zvuky ustupia. Na otazku ci s tym tu niekto bol na novej Fabii III. mi nevedel povedat. Osobne si myslym, ze tam vyrobca pouzil nejaku low end suciastku aby usetril pri zachovani funkcnosti. .Uvidim, necham tomu cas,ako sa to bude prejavovat. Dakujem vsetkym za postrehy Editováno: 20. Květen 2015, autor: ramrod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 20. Květen 2015 Sdílet Vloženo 20. Květen 2015 Všade možne určite bolo použité viacero lowend riešení. Ale toto do toho naozaj nerátaj. Potom by to muselo mať veľmi veľa áut. Verím, že u nového auta človek rieši veľa vecí, ktoré by si inak nevšimol, ja nie som iný, no toto zrovna je ozaj hlúposť, ktorá nemá na nič vplyv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 21. Květen 2015 Sdílet Vloženo 21. Květen 2015 u mého předchozího auta to dělalo taky... neřešil jsem to... po každé jízdě to z auta cinkalo... zvonilo :'> Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepav Vloženo 22. Květen 2015 Sdílet Vloženo 22. Květen 2015 Ano, jedná se o práci materiálu výfuku při jeho chladnutí (stahuje se plech). Felda to nedělá. Jsem na to zvyklý z motocyklu Honda Dominátor, kde to po jízdě bylo ještě markantnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tector Vloženo 22. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2015 Seat toledo 1,2 66 kw , pukání/cinkání je slyšet i za jízdy a samozřejmě po zastavení a vypnutí motoru. Pozorujete to ještě někdo? Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.