Červenec 1, 20187 r Já tahám karavan 1200kg. Po výměně sahary dobrý. Jenže jsem auto nekupoval nový, tudíž jsem si nemohl nakonfigurovat tažný z výroby.
Červenec 1, 20187 r Ted jsem to jeste zkousel, kdyz jsem to trapil do kopce na dalnici bez vleku, tak se teplota hla nekam mezi 95 a 100. Zbytek jsem jen cca 150 km dalnice a 1 tridy a teplota 90 stale. takze to fakt vypada na ten vetsi vetrak, protoze solo auto je ok. Ale je teda o 8sripnu min nez vcera.
Červenec 1, 20187 r Je to tím, normálně s tím problémy nejsou. Máš tam o čtvrtinu slabší větrák, ten to prostě už neuchladí.
Červenec 1, 20187 r To jsou teda pekny debilove. Stary scout tahnul 2t a nikdy nic. Tady 500kg a uz to vari....
Červenec 1, 20187 r před 22 minutami, mrazikxr napsal: To jsou teda pekny debilove. Stary scout tahnul 2t a nikdy nic. Tady 500kg a uz to vari.... jojo a pak praskla klikovka, znám
Červenec 1, 20187 r Tak jsem se díval a podle VINka mám na autě: Věnec ventilátoru: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5q0121205c-venec-ventilatoru-skoda-29697.html Ventilátor: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5q0959455j-vetrak-elektricky-450w-440mm-de-32133.html Ten ventilátor je dokonce 450W! Octavia 2.0TDI 135kw, DSG, 4x4, 2015 s originál tažným z výroby.
Červenec 1, 20187 r Prehriva se vam auto i bez zapojeneho tazneho? Pri vetsi zatezi? Viz. foto... Start (studeny motor) vyjezd do kopcu 10km.. z toho kopec 2km max.. a teplota se takhle nahoru!!!) Upraveno Červenec 1, 20187 r od Ulipek
Červenec 1, 20187 r Borci, jestli máto zájem být odsud vykopnuti, pokračujte stejným stylem dál a promptně to bude provedeno. Ty vaše drzosti jsem smazal.
Červenec 1, 20187 r @Ulipek To bych sem moc netahal, protože tema.je o tahání. Ale tak trochu k tématu to taky je. Kolik máš najeto? Nikdy jsem neměl ručičku vody nad 90st C. Saharu z akčních členů spustíš? Toto je divný. Dělá ti to často? Nemáš u vrtule ty žaluzie? Některé modely to mají a už se stalo, že neregulovaly správně. Do motoru pak neproudí vzduch.
Červenec 2, 20187 r téma rozhodně není založeno ohledně tažného... Tohle auto má 38t km.. je to rs, takže žaluzie nemá.. sahara běží normálně.. i přes diagnostiku. udělalo to poprvé.
Červenec 2, 20187 r Motor CUNA nebo CUPA? S tím tématem máš pravdu, jak se tu celou dobu řešily vozíky, tak mě to zblblo
Červenec 4, 20187 r Obcas kdyz jedu chvili do kopce,tak vylitne teplota cca ke 100 a pak to zase jde dolu. Je to normalni? U OII FL se mi to nikdy nestalo...
Červenec 4, 20187 r Nemělo by to dělat. Pokud máš s přehříváním problém i bez karavanu. Jaký máš kód motoru? Já mám CUNa a bez problémů.
Červenec 4, 20187 r V 14. 5. 2018 na 13:22, tdikarlos napsal: Jde nějak poznat, jestli ta nová pumpa už obsahuje ty změněné prvky??? Podle č. dílu atd???? To by me taky zajimalo
Červenec 4, 20187 r před 3 minutami, michal2009 napsal: Nemělo by to dělat. Pokud máš s přehříváním problém i bez karavanu. Jaký máš kód motoru? Já mám CUNa a bez problémů. CRMB
Červenec 4, 20187 r Motor se musí uchladit i s přívěsem bez přípravy v našich podmínkách, u určité série TDI je vadná vodní pumpa, Takže směr servis, pokud se přehřívá. Navíc ona ta ukazovaná teplota je elektronicky utlumena, že budík ukazuje sice 90°C, ale teplota je reálně jiná. Jakmile se ručička pohne z poloviny směrem doprava, je většinou už hodně pozdě EDIT: Dokonce to tu již jednou je:https://forum.skodahome.cz/topic/132472-přehřátí-motoru/?page=2&tab=comments#comment-2249376 Upraveno Červenec 4, 20187 r od Martab
Červenec 4, 20187 r Dela to strasne sporadicky, skoro jako kdyby termostat obcas blbnul... ale jasne ze to muze byt i pumpa... diagnostika asi nic moc nerekne....
Červenec 4, 20187 r Termostat jsem dnes vymenil a problem pretrvava.. pumpa je cca 5t km nova.. ale i tak.. dnes budu měnit.. tak uvidíme... :X @michal2009 Btw ohledně ventilátoru, mám ze série 450W.. A i tak to nestačí. Už jsme z nouze vyměnil i chladič klimy kvůli tomu že byl rozbombardovanej od hmyzu a kamínků.. tak bude pumpa nejspíš poslední varianta kde může být problém. Upraveno Červenec 11, 20187 r od Ulipek
Červenec 19, 20187 r Tak pumpa vymenena, jsou to teda zatim jen 2 dny ale zatim to nad 90 nejde. Jinak se zase naopak 2x stalo ze teplota sla k 80-85 ale pouze pri jizde z kopce nebo kdyz auto nebylo v tahu...
Červenec 19, 20187 r Teď v těchto teplotách? To by taky nemělo. Ještě, že takovou blbost nemusím řešit. Vyjedu, motor se ohřeje na 90st a tam to zůstane ať jedu stoupání nebo klesání. Asi máš nějaký páteční kus nebo je auto vyrobené na apríla :-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.