kimmi Vloženo 22. Duben 2014 Sdílet Vloženo 22. Duben 2014 Takže dnes som objavil čo mi rezonovalo.Plast v ktorom je pripevnený zadný reprák,je pripevnený skrutkami do bielych umelých prechodiek ktoré sú zasunuté v dierach v plechu,Skrutky sa pretáčali a nedali sa dotiahnuť a tie biele prechodky rezonovali.Po výmene je zatiaľ ticho.Akurát mi spadla za tapacír jedna skrutka a tá plechová sponka,ktorou sa plast prichití k tapacíru kufra.Katastrofa,skrutku som doma našiel podobnú. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 22. Duben 2014 Sdílet Vloženo 22. Duben 2014 (editace) tyhle plastový "matky nebo co " jsou pěkný ludry, taky mi rezonovala a než jsem na to přišel, tak to trvalo dlouho a přišel jsem na to až náhodně. Byl to ta , co dotahuje vrut v plastu nad reprákem ( v kufru) . Drnčela při určitý rychlosti a bylo to jak včela v kufru Bez názvu.bmp Editováno: 22. Duben 2014, autor: Casy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 To je presne ono,vymenil som ich,no jedna skrutka mi padla za tapacír a aj tá kovová sponka,skrutku som mal doma podobnú trochu dlhšiu len s menšou hlavičkou a tak som dal podložku,ale sponku už nemám.Musím kúpiť také skrutky a aj takú sponku len dúfam že mi tie spadnuté nebudú ozývať ešte viac ako tá čo rezonovala. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenda0007 Vloženo 9. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2014 co se týče vrzání, taky si užívám, ale jednu věc řeším, ale zatím jsem nenšel nikde odkaz, mám 1,9 tdi, kdy při zhruba 1100 otáček se otývá klepání od podlahy, a když je těch 1100 překonáno, tak při jiných otáčkách to nikdy neudělá, dělá to na všechny kvalty i neutrál, příjde mi to jako nějaký volný plech. V servisu mi řekli že je to diesel a že si mám zvyknout, setkali jste se s tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenda0007 Vloženo 6. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2014 co se týče vrzání, taky si užívám, ale jednu věc řeším, ale zatím jsem nenšel nikde odkaz, mám 1,9 tdi, kdy při zhruba 1100 otáček se otývá klepání od podlahy, a když je těch 1100 překonáno, tak při jiných otáčkách to nikdy neudělá, dělá to na všechny kvalty i neutrál, příjde mi to jako nějaký volný plech. V servisu mi řekli že je to diesel a že si mám zvyknout, setkali jste se s tím? tak už jsem na to přišel, dělal to utržený silentblok na výfuku, ten první a jak byl vyfuk v tunelu na boku, tak to bouchalo při nižších otáčkách Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.jesko Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Zdravím Vás páni, chcem sa spýtať, na pukanie a vŕzganie na palubovke, niekde v miestach stredného fukáru, neviem si s tým rady pozeral som asi všade na fórach a mal som to celé už rozobraté nemá s tým niekto skúsenosti? Ďakujem za každú radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 14. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2014 toto si pozeral? http://forum.skodahome.cz/topic/13252-vrzani-urobme-s-tym-koniec/?p=1654197 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michaltt Vloženo 17. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2014 Zdravím, taky mi něco "vrže" - jakoby bylo něco uvolněného v B sloupku u řidiče ( u ucha) . Mám Supa 2, ale dělala to i Okta. Má s tím někdo zkušenost a případnou radu ? Díky. Čau, chci se zeptat jestli někdo na něco přišel nebo co by to molo být. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenda0007 Vloženo 11. leden 2015 Sdílet Vloženo 11. leden 2015 Taky ještě přidám troškou do mlýna, opět při mrazech začaly se ozývat prapodivné zvuky, tyto zvuky byly slyšet pod kapotou, kdy zespodu na kapotě jsou gumové dorazy cca 1x 1 cm a tyto ztvrdly a stal se z nich plat a pohybem autem dost vrzaly, dále po pár týdnech další vrzání a to bylo záhy objeveno, plastový kryt na baterce, kdy při přídání tdi se začalo klepat a ty zvuky byly šílené, tak vypodloženo a je klid a zase po chvíli, někde v přední části masky opět zvuky při přidání a byl to bovden, který vede od páky z interiéru k otevírači přední kapoty, tak domáčknuto a podloženo a zatím je klid, třeba to někomu pomůže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Natures Vloženo 8. Březen 2015 Sdílet Vloženo 8. Březen 2015 praskání a vrzání palubovky u prostředních větráku jsem vyřešil za pomoci hmoždinky za budikama https://plus.google.com/112247652530984673812/posts/BJC9eyvkU2p?pid=6123894785327691474&oid=112247652530984673812 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.jesko Vloženo 11. Duben 2015 Sdílet Vloženo 11. Duben 2015 (editace) Zdravím chlapi, vŕzganie soferovej sedačky pri ľavej strane ako je páčka na výškové nastavenie ci už pri nerovnostiach alebo pri pohybe na sedačke, ako to vyriešiť, ako rozoberem plasty na sedačke? vďaka :-) Editováno: 20. Duben 2015, autor: peter.jesko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 11. Duben 2015 Sdílet Vloženo 11. Duben 2015 Vyšroubuj sedačku otoč a uvidíš šroubky plastů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mathias Vloženo 18. Duben 2015 Sdílet Vloženo 18. Duben 2015 Tak dnes som sa rozhodol skoncovat s vrzgajucou palubkou. Podla tohto návodu http://www.tdipower.sk/2013/05/29/fabia-zvuky-v-interieri-vrzganie/ to šlo velmi dobre. Čuduj sa svete ale tento postup na našej fabii zabral, zatial 100% výsledok nic nevŕzga a je ticho po dost dlhej dobe sa teším ze bude v interiéri konecne tichšie a hlavne pokoj s vŕzganím z popod palubky. Mal som vonku aj ofuky v strede palubky ale tie som ani nemusel vyberať stacilo dat dole budíky a potom to uz s tym kúskom drievka sa palubka nadvihla a uz nesedí tak na tej kovovej konštrukcii. Som zvedavý ci to vydrzi dlhšiu dobu ale zatial spokojnosť !!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sabiza Vloženo 20. Duben 2015 Sdílet Vloženo 20. Duben 2015 Začala mi nějak podivně vrzat sedačka řidiče. Odpozoroval jsem, že se to děje jen v případě, že je sedačka snížená úplně k podlaze auta. Zatím jsem to vyřešil upravením výšky sedačky, ale o víkendu se na to budu muset podívat. Předpokládám, že to bude stačit promazat, případně dotáhnout. No uvidím. Ale co mi nejde do hlavy a nejsem si jistý, jestli se jedná o tlumiče nebo něco jiného. Vždy, když projedu nějakou prohlubní a auto se zhoupne, zavrzá zadní část auta. Neděje se to běžně, ale pouze někdy... Podivné je, že se to neděje ani za předpokladu, když auto rozhoupu vzadu sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.jesko Vloženo 20. Duben 2015 Sdílet Vloženo 20. Duben 2015 Vyšroubuj sedačku otoč a uvidíš šroubky plastů. Mirek 835 to by nebol problém ale ako dám dole páčky na výšku nastavenia? Sedačky mam fabia 2 SPORTLINE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 20. Duben 2015 Sdílet Vloženo 20. Duben 2015 Tak v tom ti neporadím. U F1 se demontuje páčka zdvihu lehce. předpokládal jsem,že máš F1,když to řešíš tady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 22. Duben 2015 Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 Peter.jesko, skus v sekcii Fabia II - Ostatne - Dielenska prirucka. Malo by to byt v casti karoseria -- Z mobilu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.jesko Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Mam f1 ale sedačky f2, nenapadlo ma to :-D dobre vďaka pani Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy22 Vloženo 19. Duben 2016 Sdílet Vloženo 19. Duben 2016 Tak se s vámi taky podělím o zkušenosti s vrzáním.Vrzání se u mě projevovalo při přejíždění nerovností a nedalo se přesně rozpoznat odkud vychází.Občas se zdálo, že vychazí z pravé strany palubovky,jindy zase někde ze středu.Podlepil jsem celý kastlík spolujezdce, podložil palubovku pod budíkama jak je popsáno výše ale nic se pořad nelepšilo.Pak jsem začal pochybovat vubec o tom že to vrže palubovka a začal kontrolovat horní uložení tlumičů a všechno možne. No hrozně mě to štvalo! Nakonec jsem po dvou měsících hledáni přišel na to že to vrže kapota motoru, jsou tam takové dvě malé gumičky na té kapotě hned u pantů na které ta kapota dosedne když se zavře. Zkoušel jsem je nejdřiv namazat vším možnym ale pomohlo to vždycky jen na pár dnů.Nakonec jsem je vyhodil uplně a je klid Konečně klid jako v hrobě Nikdy bych nevěřil že to může byt kapota,protože ten zvuk fakt zněl jak vrzajicí palubovka. No hlavně že je po problému. Jako nový majitel ojetého combíka jsem byl zděšěnej všech těch pazvuků. Ale díky vaším příspěvkům a hlavně toho tvého jsou doufám problémy vyřešeny. V autě je krásně ticho, že už slyším i rádio... Všem moc díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kptr Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 Přidám taky trochou do mlýna. Mě drnčela pružina na ruční brzdě i s tím čudlíkem. Vyřešila to rozříznutá bužírka a navlečena na tu pružinu. Napřed jsem si myslel, že to dělá bovden na klimatizaci. Ty pazvuky se ozývaly zespodu. Měl jsem kvůli tomu rozebraný středový panel a tam jsem nic nezjistil. Až náhodou za jízdy jsem se chytil toho čudlíku na ruční brzdě a byl klid...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perf.Turbo Fabia Vloženo 25. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2016 mam 16r fabiu a nanestastie mi vobec nic nevrzga je to velmi zaujimave ...tak isto mame v rodine rovnako startu fabiu a ta tiez v inerieri nevrzga ...maximalne tak co rezonovalo je vyfuk o ochranny plech alebo huci alternator to je vse max jedine co je este u fabii nevyhoda je tesnenie proti vode ..ale proti hluku je dost odizolovane to viem od svojho auta kedze mam upraveny vyfuk dole oknom ohluchnem hore oknom trosku rezonuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ppjirka Vloženo 11. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2018 Tak po dvou měsících ježdění musím poděkovat za návod na vrzající palubovku. Dle návodu jsem vyndal budíky a mezi příčník a palubovku jemně vtloukl dřevěný špalíček. Od té doby mám už klid. Odesláno z mého BLN-L21 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.