Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Ahojte,

dnes jsem nám do rodiny přivezl nového voňavého Raplíka :D Jedna věc mě zarazila a rád bych se tu na ni zeptal: manuál říká, že "směrová světla se automaticky vypnou po průjezdu zatáčkou nebo odbočení" - jenže to se právě nějak neděje. Odmyslím-li trojblik, zůstává páčka blinkru v poloze na blikání a musím ji vracet ručně. Je to tedy závada, nebo je to zase nějaká příplatková funkce?  :-/

Editováno: , autor: camillio
Vloženo

Otázka je, pod akým uhlom je natočený volant pri zatáčke,alebo odbočovaní. Na to, aby sa páčka vrátila do základnej polohy, musí byť určitý minimálny uhol natočenia volantu. Skúšal si to na mieste bez jazdy natočiť a vrátiť volant?

Vloženo

Jj, zrovna to jdu domlouvat. Ale díky všem, přeci jen jak jsem přesedl do auta o 18 let novějšího, tak jsem si nebyl jist, jestli se obecný vkus ve vypínání blinkrů mezitím nezměnil :D

Vloženo

Všechno funguje úplně normálně, jen blinkry, jsouce přepnuty do polohy (tj. ne trojblik), nevypnou se po zatočení a srovnání kol. Prostě páčky zůstanou přepnuté jako u MBčka, bliká se vesele dál, a musí se ručně vypnout. To jest drcnout do páčky aby se vrátila doprostřed.

V pátek to pojedu nechat zkouknout (pokud mi do toho něco nevleze) a dám vědět. Ona to není taková trága, dokud se nevymyslelo vypínání (což Škoda dělala poprvé asi u favorita), tak se tak jezdilo. Jenže už jsem rozmazlenej :-))

Vloženo (editace)

Když dáš blinkr a pomalu točíš volantem, měl bys v půlce 1. otáčky (90°, pi/2) uslyšet cvaknutí aretačního kolíčku - potom už by se měl kdykoliv při točení do polohy zpět vrátit sám.

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Vloženo

Ve čtvrtce otáčky (pi/2) neslyším nic :-))

Ale jak píšu, už jsem jedním kolem v servisu, pak dám vědět, čím to bylo. Sám jsem zvědav, kde soudruzi udělali chybu. Možná tam nebude ten kroužek vůbec...

Vloženo

Čomu nerozumiete?Zapne smerovku napr.do ľava a môže točiť volantom do ľava do prava a smerovky si stále blikaju do lava.Nevypne ich. Chyba v podvolantovom krúžku.Reklamovat :-)

• o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...