Yosef Vloženo 18. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2015 S umístěním v hlavním světlometu jsem také spokojen. Najeto cca 60.300km a nebylo potřeba na voze zatím vyměnit jedinou žárovku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 19. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2015 Jak přibývá Rapidů s LED denním osvícením, když pominul moderní ledkové svetlo, nemůžu se zbavit dojmu, že Rapid s denním osvícením v hlavním světle vypadá dospěleji Nevím jestli dospěleji, ale denní světla v hlavním světlometu mi dávají daleko větší smysl než ty nacpané do mlhovek. Vždycky jsem ty denní světla v mlhovkách vnímal jako takovou z nouze ctnost a v hlavním světlometu jako konečné řešení. Co může být lepšího než velká parabola v úrovni hlavních světel? LED záprdky v nárazníku? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 19. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2015 Jop, takhle nějak nechápu DLR v mlhovkách u Superba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dejv1 Vloženo 19. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2015 A co říkáte na toto denní svícení : Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 19. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2015 bylo by dobrý no Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 19. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2015 Hezký, ale proč to řešit když Rapid má tak dobře řešený denní světla v hlavním reflektoru? Mě se třeba líbí to co udělali Toledu, když LEDky tak celej světlomet. Tomu rozumím, ale za každou cenu tam cpát ledky? Proč? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 (editace) Jen pro zajímavost. Teď někdo nabízí pár se stříbrnou parabolou na bazoši za trochu menší peníze, než je oficiální cena nebo třeba na ob dílech. Editováno: 29. Listopad 2015, autor: slapnahrabe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_CZE Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 (editace) Tak už se ví jak je to se žárovkami (typy) u rapidu MR2016 ? Zůstala tam H15 nebo je tam jiná? Nikde jsem zatím rapida s origo LED mlhovkami neviděl. V manuálu o LED mlhovkách není ani čárka a všude je stále prezentováno jako denní svícení H15 v hlavních světlometech. Editováno: 29. Prosinec 2015, autor: Jirka_CZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 Pochybuji, že budou měnit parabolu a konektor, aby dali pro dálkové světlo místo drahé H15 třeba levnější H7. Navíc LED DLR v mlhovkách není pro všechny výbavy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 V Etce je pro všechny verze předních světel jen H15, včetně xenonů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 Jestli nejsou led DLR v mlhovkách pro všechny výbavy, tak určitě v dálkovém světle zůstanou H15. Jinak mě se ty denní světla v mlhovkách zrovna moc nelíbí, určitě je lepší, když denní svítí v hlavních světlech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 není to zrovna šlágr, na světlejch to vypadá celkem dobře, ale cena, montáž a výsledný efekt mě odrazuje a už jsem si stejně koupil zatmavený obyč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 29. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2015 Hmm, a vidíš mě se víc líbí ty černé s LED. U stříbrných se totiž LED odráží od celé paraboly, takže světlo jakoby svítí, ale nerovnoměrně, směrem ke středu odraz jakoby slábne. U černých svítí jen ty LEDky, odrazy do paraboly a skla jsou minimální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 Mi se to líbí hodně, proto jsem dodělával. Hlavně pro bílou doporučuji. Jinak bohužel patřím mezi lidi, kteří mají obě ruce levé a za pár hodin jsem to bez škod zvládl jen s pár oděrkami na rukou a sprostými slovy. Instalace bych se nebál. Jen to někde slušně sehnat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 Máš černé nebo stříbrné ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 (editace) černé Jinak jak jsme tady na začátku tématu řešili vhodné konektory, piny a kabeláž, tak tady ji (za "pěkných" pár peněz) mají hotovou: http://www.skoda-parts.cz/products/kabelaz-na-mlhovky-s-denim-svicenim/ Editováno: 30. Prosinec 2015, autor: slapnahrabe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 Vypadá to dobře , ale denní svícení mě přijde praktičtější v hlavních světlech, jen je škoda, že není LEDkové. Je pravda, že H15 není zrovna ideál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 Souhlasím, v hlavních by to bylo nejlepší. Ale z originálního řešení teď jiná možnost není a mi ty LEDky prostě nedaly. Jen tedy říkám, že pokud to seženete za rozumné peníze, tak se toho kvůli instalaci nebojte, když to zvládl i nešika jako já. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 30. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2015 Hmm, a vidíš mě se víc líbí ty černé s LED. U stříbrných se totiž LED odráží od celé paraboly, takže světlo jakoby svítí, ale nerovnoměrně, směrem ke středu odraz jakoby slábne. U černých svítí jen ty LEDky, odrazy do paraboly a skla jsou minimální. na světlejších, jsem myslel jako na světlejších odstínech auta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 14. leden 2016 Sdílet Vloženo 14. leden 2016 Zase jen tak pro zajímavost, neoficiální nabídka černých mlhovek s LED. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 14. leden 2016 Sdílet Vloženo 14. leden 2016 Díky za info, zitra si pro ně jedu.... Jen bych poprosil Kucise nebo slapnahrabe, kdyby se s námi podělili o řešení připojení kabelu na stávající napájení u H15. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 15. leden 2016 Sdílet Vloženo 15. leden 2016 (editace) Kucis tady někde psal, že vytáhl z konektoru světlometu pin, plus kdybys použil nějaký kostřící bod svazku, tak by se to dalo udělat docela neinvazivně. Já jsem šel cestou přímého napojení na svazek vedoucí k světlometům, moc se mi to nechtělo řešit. Dle schémat je u světlometů + pro denní na pinu 4 a - na pinu 7. Barvy vodičů jsou uvedeny dole na stránkách se schématem, ale mám dojem, že u jednoho světla mi to nesedělo. Podstatná jsou ta čísla plus samozřejmě zkusit radši předem zkoušečkou. Původní + vodič k dennímu vláknu na H15 je třeba přerušit / vytáhnout z konektoru, aby nesvítilo LED v mlhovkách i H15 denní dohromady. K - se stačí jen "napíchnout" nebo najít vhodný kostřící bod ve svazku. Na mlhovkách je dobré si také předem najít plus pól, já si to tam při zkoušce funkčnosti doma vyškrábl: Jinak já to napojování řešil vše přímo u konektoru. Na straně řidiče je dobré vymontovat akumulátor - problém s místem. Původně jsem to chtěl klasicky napájet, přetáhnout teplem smršťovací bužírkou a zamotat textilní elektrikářskou páskou s impregnací, jenže v motoru je strašně málo místa, svazky jsou přesně na míru, takže nic si nepovytáhneš, tedy práce s páječkou by byla dost komplikovaná, nic pro mé nervy. Řešil jsem to tedy rychlospojkami: Ty jsem omotal teplem smršťovanou páskou a pak tou textilní. Existují i přímo teplem smršťovací. Jinak Škoda také pájení nedoporučuje, já bych to tak ale stejně udělal, kdyby tam byl lepší prostor. Kvůli elektronice radši odporovou, ne transformátorovou páječkou. Editováno: 15. leden 2016, autor: slapnahrabe 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 15. leden 2016 Sdílet Vloženo 15. leden 2016 (editace) Tak už je mám doma ale radost kalí to, že pravá je zmetek, nemá leskle nastříkanou krytku paraboly, jen matně černý plast. Snad mi ji prodejce vymění nebo mi vrátí půlku ceny, a holt budu muset koupit jednu originální za plnou cenu. Rozlepit a lakovat se mi to fakt nechce. Editováno: 16. leden 2016, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 16. leden 2016 Sdílet Vloženo 16. leden 2016 A to jsou origo nebo nejaka druhoska ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 16. leden 2016 Sdílet Vloženo 16. leden 2016 Překvapuje mě, že jsi si toho nevšiml hned u prodejce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.