Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

O víkendu jsem potkal zase několik lidových tvořitelů, komu není pomoci .... a argument typu projel jsem 1/2 Evropy vč. Albánie bude u aktivní hluchavky hodně silný

• 5 týdnů později...

Uz jsem se lekl, co zase...

Tohle uz se vi ;)

• 3 týdny později...

Ano to neni žádná novinka, novinka je pouze možnost 3.rz

• 4 měsíce později...

Ahoj nema nedo origo drzak kol dovnitr do kufru?dik 

• 1 rok později...

V 10. 7. 2015 na 22:03, agent007 napsal:

Nemám žádných výhrad. Spíš mě zajímá, protože používám od Wjenzka 3+1 a vozím dvě velká kola a jedno dětské, jaký je tlak na tu kouli a případně na karoserii auta. Protože při váze nosiče + 3 kola si myslím že ta koule nese cca 60kg. Teď když si připočtu propružení na našich kvalitních dálnicích..., tak ten tlak tam musí být hodně velký. Protože oproti vozíku, který auto táhne, je to něco jiného. Vozík auto táhne, ale tady v tomto případě tu váhu nese. A celé to drží jeden šroub.

Také řeším jaké tažné zařízení si nechám namontovat, existuji i modely na Fabii III které mají v osvědčení 86kg svislé zátěže, jen nevím jestli se je na to Fabia III dostatečně dimenzovaná, aby  se časem nepoškodila karoserie v místech uchycení. Rád bych na tom vozil 4 kola abych nemusel mít žádné na střeše.

No nevím co to udělá když bude ještě plně využitá užitečná hmotnost hlavně v kufru...asi by se pak mělo i řešit zatížení na zadní nápravu.

• 2 měsíce později...

Dobrý den nevíte kdo v okr Kolín montuje tažné zařízení profesionálně kromě Loudy 15t za odnímatelné mu nedám a 12,5 za pevné také ne. Moc děkuji.

Upraveno od zajko65

• 2 roky později...

Ahoj! Mám originál odnímatelnou kouli na bajonet a chci nosič kol. Syn radí kup na 4 aby bylo i pro vnoučata ale já chci jen na 2. To bych rád věděl co s tím bajonetem udělá náklad 4 kol na našich děravejch silnicích? Myslím že to bude hodně brzy vykloktaný! 

Syn by se měl v první řadě podívat do TP na povolené svislé zatížení koule a pak počítat. Hmotnost nosiče plus X kol, nedejbože elektrokol se rovná? Třeba v cizině se to už řeší. Jo a registru si požádej o 3. Rz a neposlochej chytré rady prodejců nosičů, že Pach tolerují různou lidovou tvorbu Rz, někteří dokonce nabízejí plagiáty rovnou. Já na svých autech preferuju pevné TZ. 

Upraveno od ben06

Zatížení koule je 50 kg. Počítat asi umí  ale při 4 kolech je tam páka jako hrom pevná koule to vydrží mě jde o ten bajonet. Mám příčníky na hagusy i nosiče kol tak ty malý kola šoupnu na střechu. Jde mi zkušenosti těch co mají kouli jako já.

Na každém bajonetu bude jednou vůle, páka nepáka, toť moje zkušenost s bajonetem, proto mám na dvou autech to pevný.

Tak jestli je svisle zatizeni 50 kg, tak to se 4 koli asi pretahnes. Pokud budou dospelacka horska. Nosic ma +- 20 kg, kola 52 kg (4×13).

Jinak jednou jsem mel nosic na kouli pujceny, jel jsem naloueny, vzadu 4 kola, a jizda zatackami byl des. Od te doby jsem se pkorne vratil ke stresnim nosicum

Atera strada DL má nosič na 3 kola váhu cca 14kg. Ale dle mě se nevejde se 4 ani tak. Vozím 2 dospělé a 1 detske. A už tak jsem lehce přes. 3x14+10. Takze 2. detske šlo už na střechu. Protože adaptér na 4. Kolo další cca 3kg a dětské dalsich 10.

On ale řeší jen bajonet.

No sae nemel by resit nejdriv svisle zatizeni, po te jizdni vlastnosti a az po te vydrz bajonetu? A jo vlastne ne, protoze jsme v CR. 🤪

koudy_123> Tak si přečti diskusi, má starost o bajonet. Ale aspoň se to tady zmínilo, že nosič má +/- 20kg a na kola moc nezbyde. Na jednom autě mám TZ s konstrukčním zatížením 75kg, ale v TP je stejně jen 50. Těch 75 až 100 mají auta daleko vyšší třídy jak Fabie. 

Takze jeste jednou z vlastni zkusenosti a ze zkusenosti okoli. O vymackani bajonetu bych se nebal. Mam superba s kouli se svislym zatizenim 80 kg a parkrat jsem jel se 4 koli a bal bych se o jizdni vlastnosti v zatackach. A to jezdim lazo-plazo.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.