Jakub2014 Vloženo 18. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2018 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub2014 Vloženo 18. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2018 Prosím nevíte někdo co stym bylo to bourany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malawi Vloženo 6. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2018 Ahoj, prosím o info, kdo máte na voze adaptivní tempomat a lane asist, zda-li jste tyto systémy nechali nastavovat po seřízení geometrie (dle DP by mělo dojít k nastavení po změně geo)? Byla mi nabídnuta cena geo a seřízení těchto systémů 3 500,- Kč, tak abych zbytečně nevyhazoval korunky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malawi Vloženo 7. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2018 Sjizdi se mi vnitřek pneu,tak predpokladam,ze bude geo rozhozena. Nekde jsem cetl (asi Svet motoru),ze kdyz se dela geo. (nebo se meni napr. celni sklo,kdy se hybe s kamerou),je treba nastavit prave lane asist a adapt tempomat. Na toto jsem se v servisu dotazal a bylo mi odpovezeno,ze cena bude tech cca 3,5 tis. za vse (4hod prace). Kontroloval jsem to v dilenske prirucce a je to tam rovnez uvedeno, ze se to ma delat, ale z reakce servisu mi prislo,ze to jeste v souvislosti s geo nedelali...proto jsem se ptal,zda-li jste toto nekdo jiz absolvoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiSKO83 Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Tak jsem si s mým problémem (volant doprava a 3x různé geometrie) řekl, že obětuju ještě nějakou korunu a zkusím to dát jinam, protože mě to už neskutečně štvalo. Zkusil jsem servis BestDrive přímo v Barumu v Otrokovicích. Naději ve mě vzbudilo, že technik se hned na začátku tvářil, že ví, o čem mluvím (ne jak v autorizáku ŠA, kde na mě hleděli jak na blázna, co je otravuje). Půl hodinka čekání, přes prosklené dveře jsem viděl, jak to jel technik na začátku a pak ještě v půli práce projet (s tím se na žádné geometrii předtím neobtěžovali). Nakonec mi sdělil, že si s tím pohrál, bylo to předtím dost napravo a teď by to mělo být dobré, ať sám zkusím. Sedl jsem do auta a.. JEDU ROVNĚ :-D ! HURÁ!!! Kdo jste ze Zlínského kraje, tak BestDrive Otrokovice můžu jen doporučit! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Nechápu pojem v půli práce projet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiSKO83 Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 cosby: zřejmě jestli to není potřeba ještě trochu seřídit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Asi citlivka na správnou polohu volantu. 99,9% mechaniků to seřídí dle vodováhy a na zkušební jízdu kašle nebo jim to nevadí. Mám úplně tu samou zkušenost. Po poslední geometrii jsem volant taky posouval fdoma ještě mírně doprava. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Jako chápu kontrolní jízdu,ale projet v půli práce?Máte vůbec potuchy,jak se geometrie dělá?Já ano,dělám ji skoro denně.Proto pojem "projet v půli práci" neexistuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiSKO83 Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 správně by asi mělo být: "po prvním seřízení provedl zkušební jízdu, ještě to nebylo ono, tak seřizoval dál, až se trefil". Mrzí mě, že se tady někoho první slovní obrat dotknul (?!?!). Šlo mi o to napsat svou pozitivní zkušenost s konkrétním servisem, kde můj problém k výše uvedenému tématu (narozdíl od jiných předtím) vyřešili a vynaložili nějaké úsilí. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 (editace) Sorry, taky si myslím, že je to hra se slovíčkama. Editováno: 30. Listopad 2018, autor: Zdenek Pastorek Edit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2018 Tak to jo.Já to dělám trošku jinak,ale kontrolní jízdu dělám taky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kukiak Vloženo 19. Duben 2019 Sdílet Vloženo 19. Duben 2019 Tiez mi pri 60000km robili geometriu.. Nastavovali obidve napravy. Momentalne aby slo auto rovno musim volant drzak otoceny doprava.. Ak ho dam rovno, tak auto celkom prudko toci dolava.. Robene v autorizaku :-/ . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdoksS Vloženo 22. Duben 2019 Sdílet Vloženo 22. Duben 2019 Já se pokaždé při seřízení geometrie jasně vyjádřím technikovi, že chci mít rovně volant. Právě proto, že na to serou, tak to nenechávám náhodě. Teď mám najítý servis, kde jim stojím za zadkem a borec se mě dokonce při aretaci volantu zeptá, jestli je to takhle v pořádku vyrovnané. Jak se říká. líná huba ....... ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ritch Vloženo 25. Květen 2020 Sdílet Vloženo 25. Květen 2020 Orientuje sa tu niekto v tych cislach?Zadna naprava je v poriadku myslim.Pri nastavovani zbiehavosti sa malo posunul odklon do cervenej,predtym bol v zelenych cislach.Mechanik ubezpecil,ze je to stale este v norme,kazdopadne ma zarazil fakt absencie prostriedkov v servise na uvolnenie napravnice pre nastavenie odklonu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 25. Květen 2020 Sdílet Vloženo 25. Květen 2020 Ten pravý odklon je na hraně-neřešil bych to,sbíhavost máš v normě,jen docela dost v plusu,dal bych míň,uvidíš,co ti to bude dělat 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spartakcz Vloženo 12. Duben 2021 Sdílet Vloženo 12. Duben 2021 Tak se přidávám do tématu. V autorizovaném servisu proběhla geometrie. Volant lehce vyosený, jinak auto nejede rovně🙈 Je nějaká možnost jak volant uživatelsky doma "dorovnat"? Už js m z toho ježdění do autorizaku unavený...😔 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 13. Duben 2021 Sdílet Vloženo 13. Duben 2021 Jde posunout na volantový tyči o zoubek, ale není to ideální řešení a stejně volant nebude rovně. Reklamuj geošku v servisu za ty prachy co za ni chtějí bych ji nedal pokoj. Odfušovaná práce!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spartakcz Vloženo 13. Duben 2021 Sdílet Vloženo 13. Duben 2021 (editace) Bohužel mi auto dlouho stalo a myslím, že mi reklamaci neuznají...🙈 Editováno: 13. Duben 2021, autor: spartakcz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 13. Duben 2021 Sdílet Vloženo 13. Duben 2021 Myslím, že dost srozumitelně je to popsáno tady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kvasimodo Vloženo 29. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2021 (editace) Tak také musím potvrdit, že v autorizáku ŠA dělaná geometrie několikrát, a pokaždé volant šejdrem 😏Myslím, že tam asi volant vůbec neřešej! A to jsem u poslední geometrie asi 3x zdůraznil, ať mi dají určitě volant do roviny! Tak byl volant opět šejdrem, ale dostal jsem tip od syna na jedno místo kde mu udělali dobře geometrii, tak jsem tam po týdnu co mi byla udělaná geometrie v tom ŠA zajel ( volant mě opět neuvěřitelně štval). S doměnkou, že geometrii udělali dobře, ale třeba jen neřešili volant. Tak jsem se pána zeptal jestli mám jen křivě volant, a geometrii dobře? Tak mi ukázal monitor s hodnotami, a řekl že 3 kola jsou v červených hodnotách! Tak vše přede mnou seřídil v nastavené poloze volantu do roviny ( pán byl hrozně ochotnej a vše mi při tom co šteloval všechny 4 kola povysvětloval ) . A řekl kdyby bylo cokoliv špatně, že se mám vrátit, a že vše vyřeší v rámci reklamace. Teď je volant konečně rovně, a auto také nemá snahu nikam samo odbočovat. Kdyby měl někdo z Prahy a okolí problémy podobné jako já, tak mohu určitě doporučit : autoservis Sobín je to Praha západ kousek za Zličínem! Hold už ne víckrát geometrii v ŠA!!! Editováno: 1. Srpen 2021, autor: kvasimodo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schneefall Vloženo 29. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2021 Také potvrzuji. Koupil jsem na jaře nové letňáky. Auto oslavilo 6 let, 100k km po cestách různé kvality, geometrii nikdo neseřizoval a nekontroloval. Jal jsem se objednat do autorizáku s vědomím, že jinak než perfektně při současných technologiích provést geometrii nelze. Dostal jsem protokol o měření, kdy před seřízením jsem měl několik hodnot mimo toleranci a po seřízení byly všechny hodnoty OK. Ihned po výjezdu ze servisu mě čekala cesta 160 km po různých klikatých okreskách. Auto při rovném volantu táhlo vpravo, abych jel rovně, musel jsem mít volant docela výrazně doleva. Dokonce jsem měl pocit, že se vytratila i přesnost řízení a směrová stabilita. Říkal jsem si, asi to bude špatnou silnicí, no žel na novém perfektním povrchu situace stejná :-) Po týdnu reklamace, nové seřízení geometrie a bohužel bezezměny. Neměl jsem čas se znovu potácet po servisech atak jsem dobré 2 měsíce takto jezdil a asi 14 dní zpět jsem se opět objednal do AS, tentokrát jiného. Zaplatil jsem znovu 1197 Kč, je to výrazně lepší, člověk, který chování vozu tolik nesleduje by asi byl spokojen, ale myslím si, že to není stále úplně ono...... Až bude čas tak zkusím ještě místní nezávislý servis, se kterým jsem byl u předchozích vozů spokojen........ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin.sv Vloženo 29. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2021 Kvasimodo chtelo by to dat kontakt na servis, kde jsi byl spokojeny. Znam vymluvy,… z AS, mate nove gumy, vyvazeni? udelanou geometrii, ale tahne to do strany. Neni to nove. Co chcete. Nekdy to chce laborovat. Ale nandavej to na kola opakovane, kdyz ty vidis, ze to tahne do strany, ale oni to maji v zelenych hodnotach🙈 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jin-jin Vloženo 28. Srpna Sdílet Vloženo 28. Srpna Dobrý den,prosím chci se zeptat ohledně Octavie rs 3 TDI rok 2014 ohledně zadní geometrie,nechal jsem udělat kompletně zadní nápravu a furt se sjíždí vnitřní strany pneumatik,někteří automechanici tvrdí že je to vlastnost téhle aut,jaký na to máte názor vy?Je pravda že auto jezdí vesměs jen v 1 člověku (řidič).Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy01 Vloženo 28. Srpna Sdílet Vloženo 28. Srpna Musí se v autorizáku kvůli světlům. V jednom člověku by auto nešlo do áčka. Toto bude přímo pneumatikami. Dojezdi, nech vyměnit za jiný typ a znovu geo. Pokud lze, prohoď inside-outside, nebo prohoď za přední. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.