Únor 15, 20178 r Hmm, tak já už jsem postižen taky. Při hodně velkém propružení (žel. přejezdy nebo jeden sjezd z kruháku u našeho Tesca) se ozve "vrrrrz". To budou ze mě mít v servisu radost. Najeto 48.000km/3,5 roku.Vrže vám to i při propružení stlačením haupny rukou, nebo jen na těch retardérech. A TPI někdo ví?
Únor 15, 20178 r Hmm, tak to můžu být do 50.000km ještě v klidu . A pak už bude teplo a bude od vrzání na půl roku klid. Na OCTI AEEčku jsem to měnil snad 5x, takže až k tomu dojde, udělám si výměnu sám.
Únor 16, 20178 r tak rukou jsem nic neslyšel, asi nemám dost síly na vytvoření dostatečného dynamického zhoupnutí
Únor 16, 20178 r Jen rapida nešetři a přitlač. Zkoušel jsem to propružit tlakem na kapotu na obou stranách a je to slyšet. Při otevřené kapotě je to praskání slyšet více ale není to tak výrazné vrzání, jak v kabině při zhoupnutí na retarderech či přejezdu. Zkoušeno venku na ulici, v garáži by to bylo jiné. Koráb pluje dál ale to vrzání je příšerný i teď při venkovních teplotách + 8 stupňů. Upraveno Únor 16, 20178 r od Yosef
Únor 16, 20178 r Tak jsem to byl také vyzkoušet a vrže mi pravá strana. Je lepší než tlačit na kapotu, tak chytit za lem a zvedáním rozhoupat.
Únor 17, 20178 r On 15/02/2017 at 10:33 PM, miklisek said: Na OCTI AEEčku jsem to měnil snad 5x, takže až k tomu dojde, udělám si výměnu sám. A vzdy si kupoval ten isty? alebo rozne aftermarket?
Únor 17, 20178 r Nejdřív aftermarket FEBI, MEYLE, žádnou Čínu. Bohužel prostě nevydržely a myslím, že dokonce FEBI vydrželo ekratší dobu, snad jen rok. Tak pak už jsem koupil originál a ty kupodivu vydržely až do prodeje auta v roce 2013.
Únor 22, 20178 r To vrzani, ktere tady popisujete je takoveho gumoveho charakteru? Nevim jak to popsat. Kdyz prejizdim pres retarder, tak z prave strany neco zavrze. Muzete to pls vyfotit kde to v aute najdu, co to je a kolik by asi stala vymena v servise?
Únor 22, 20178 r Teď jsem s tím byl v servisu, taky to strašně vrzalo jako guma (nejvíc pravá strana) při přejezdu nějaké nerovnosti nebo kde se auto zhouplo. V servisu mi vyměnili lůžka stabilizátoru přední nápravy, a od té doby to konečně přestalo. Kolik to stojí netušim, šlo to na záruku.
Únor 22, 20178 r Bohuzel fotky nejdou nacist. Nejak to posledni dobou tady blbne s tema fotkama:( To bude asi toto: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0411314q-silentblok-stabilizatoru-predni-napravy-eu-12084.html Upraveno Únor 22, 20178 r od SkodaRapid
Únor 24, 20178 r tak dnes proběhla výměna a je to cajk. Už mi to vrzalo minulý rok, ale pouze při nízkých teplotách, než jsem se rozhoupal, bylo teplo a to by se mi těžko dokazovalo. Nyní už to vrzalo furt. Když mi to technik předával a řekl že už to nevrže, tak jsem mu řekl že za rok tu budu stejně znova. I mu říkám že jsem napsal do Škodovky a že jsme zatím nedostal odpověď. Řekl mi, že vyšel facelift, tak to asi řeší tím - takže si mám asi koupit nové auto blbec
Únor 24, 20178 r nic, v záruce a ještě mám umyté auto. Ale počítej že v servisu stojí sada gum lehce přes 200Kč a práce hodina max. Takže tipuju cca max litr.
Únor 24, 20178 r Nebo si je za pár korun koupíš sám a doma za 20 minut vyměníš. V mém servise to udělali na počkání. Asi to bude třeba měnit pravidelně s olejem.
Únor 25, 20178 r No já si asi řeknu o preventivní výměnu v rámci větší opravy přední nápravy, protože mám natržená přední lůžka.... Upraveno Únor 25, 20178 r od miklisek
Únor 25, 20178 r Miklisku, jak to děláte, že místo těch obrázků ve vašich příspěvcích jsou někdy vidět jenom nějaké docela šílené názvy jpg. souborů ?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.