Přejít na obsah

Motor ide na 3 valce -mokra sviecka.

Ladislav62

Doporučené příspěvky

Skoda octavia 1,6 MPI   75kw + lpg. Pri jazde  ked bolo uz prepnute na lpg. sa  rozsvietila  kontrolka – oranzovy trojuholnik z sipkou okolo a lamda sonda blikala. Obmedzilo vykon ,ale po vypnuti a zapnuti zapalovania vsetko fungovalo dalej.Tato zavada sa ale objavovala coraz castejsie az do takeho stavu ze som nastartoval  ,ale islo uz len na tri valce a bolo citit benzin. Po napojeni na vag bolo tam okrem lamda sondy aj - skrat na kostru vsrekovaca sporadicky .

Zistil som že na tretom valci  bola mokra sviecka. Po vymene sviecok medzi sebou a VN kablov ,ta tretia sviecka bola vzdy mokra. Odpojil som  napajanie indukcnej cievky ,aby my to tam zbitocne neisktilo vybral sviecky aby sa lahsie tocil motor –nie je to nutne . Pozor ostatne zasuvky musia byt zapojene –pri odpojeni napr. snimaca otacok  vstrekovace nejdu .

Potom som odpojil vsetky  vstrekovace a namiesto 3 a 4 vstrekovaca  som napojil ledky  - ku kazdej odpor priblizne 1 Kohm

Pozor na polaritu ,naopak nesvieti .Pri startovani  na  4 valci blikala a na tretom valci svietila trvalo , to znamena ze 3 vstrekovac bol pri jazde alebo startovani stale otvoreny .Bohata zmes a sviecka ju nezapali . Pri startovani je na  vstrekovaci  plus trvaly ,minus blika. Od vsterekovaca ide signal na jednotku LPG –tam  sa vstreky odpojaju ked prepne na LPG , inac cely plosny spoj  je zaliaty v gume. Ale tu bolo vsetko v poriadku. Dalej ide signal do riadiacej jednotky auta –je umiestnena pri stieracoch.

No a tam bola voda v zasuvke  –vycistil som ju vysusil, jemne kontoxu a zavada bola odstranena. Ked som auto nastartoval vysiel som hned von z garazu kvoli natecenemu benzinu do vyfuku a nechal som to bezat na volnobeh .Este chvilu bolo citit benzin.Po napojeni na vag lamda sondy fungovali ,no a co sa tika katalizatora uvidime .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...