octavia_66_tdi Vloženo 2. Červen 2020 Sdílet Vloženo 2. Červen 2020 Diky zitra mrknu. Tak to by byl gol. Asi by me odvezli .. Jj vse jako v puvodni. Jeden lin a napajeni plus novy svazek k airbagu. Nesviti ani tlacitka pri svetlech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 2. Červen 2020 Sdílet Vloženo 2. Červen 2020 A nakodováno? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia_66_tdi Vloženo 2. Červen 2020 Sdílet Vloženo 2. Červen 2020 (editace) Prave ze nekodovano nic. Na modelu 16 jsem take nic nekodoval. Jestli se u FL musi tak mam jeste nadeji to rozchodit :-) Editováno: 2. Červen 2020, autor: octavia_66_tdi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 3. Červen 2020 Sdílet Vloženo 3. Červen 2020 Kodovat netreba, ide to na skusku aj bez toho. Ak nesvieti ani volant, skontroluj poistku. Z BCM ide signal iba k tlacidlam. Alebo potom nemas vymeneny alebo mas blby kabel k bagu... Prilis vela neznamych premennych na taketo dohady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia_66_tdi Vloženo 3. Červen 2020 Sdílet Vloženo 3. Červen 2020 jasně, dnes na to mrknu. pojistka byla dobrá a proud tam šel. mrknu ještě na napětí až u volantu. propojovací kabel spodní i horní jsem vyndal z jednoho auta a dal stejně do nového. byla to moje dodělávka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 3. Červen 2020 Sdílet Vloženo 3. Červen 2020 Volant svítí při přítomnosti + - a komunikace. Jen tak + - je tma. A ukazovali mi v VCDS zaškrtávací okénko instalace MF. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia_66_tdi Vloženo 3. Červen 2020 Sdílet Vloženo 3. Červen 2020 (editace) To by se jeden pos.... Co s tim da s tam dodat? Asi vymena krabicky ze.. Editováno: 3. Červen 2020, autor: octavia_66_tdi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 3. Červen 2020 Sdílet Vloženo 3. Červen 2020 No tou kontrolou jednotky by se mělo začít jak je popsáno v tomto vláknu. Ņěkteré jak už psali to zastavilo v akci. A ano vyměnit jednotku. Ale servisu s odblokování ochrany komponent se nevyhneš. Jestli to vůbec půjde ale asi jo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia_66_tdi Vloženo 3. Červen 2020 Sdílet Vloženo 3. Červen 2020 Tak to mě nenapadlo. Nevím co bude náhrada aby pasovala. Spíš uvažuju, že to vzdám.. Vědět to, tak připlatím a koupím s komplet auto. Jel podle wirerovo návodu a dělal jsem to na starším autě. Pak jsem to přehazoval mezi auty a tuto diskuzi jsem našel až pak, když už byl problém a pawouk mě přesměřoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia_66_tdi Vloženo 3. Červen 2020 Sdílet Vloženo 3. Červen 2020 Zajímalo by mě jak velká pakárna je to zprovoznit po výměně, kdyby někdo věděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 3. Červen 2020 Sdílet Vloženo 3. Červen 2020 @wirer měnil BCM. Natáhne se konfigurace ze serveru, No a co bylo dokodováno je fuč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 3. Červen 2020 Sdílet Vloženo 3. Červen 2020 Tak tak. Niekde to mam v teme i na fore. Zohnat BCM, nechat v Skodovke vymenit, ak si mal nieco nakodovane tak si to musis vratit spat. Ale vymena BCM do tejto temy uz nepatri... Vacsinou ked si nie som isty ci jednotka nieco podporuje, skusam hladat na webe aspon obrazky ci tam su piny. Mam radsej prax ako teoriu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 13. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2020 Ked sa nahodou rozhodnete svojpomocne menit volant ci packy na dorobenie tempomatu, v ziadnom pripade neskusajte otacat podvolantovym kruzkom (tzv. slimak) , ale si ho riadne zafixujte ⚠️ V tomto pripade sa odtrhnute vedenie podarilo spat pripevnit a zafixovat, aj to ale az na druhy pokus. Nie je to sranda nieco podobne opravovat, no nastastie sa podarilo bez nutnosti vymeny samotneho kruzku. Bez neho nefunguje klakson, airbag vodica ci multifunkcny volant. Vo volante pred opravou praskalo vplyvom odtrhnuteho prepoja, vedenie sa pretacalo proti beznemu pohybu... Neskumal som detaily preco sa to tak stalo, len sme to opravili. Nie je to moje auto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 3. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2021 Neporadil by někdo znalejší ohledně čísla volantu? Chtěl bych dodělat MF, ale musím sehnat celý volant. (mám ten obyčejný PUR). Je to F3 vyrobeno 2018 někdy v říjnu a je to model 19. No a zjistil jsem, že od nějakého roku se měnily moduly airbagů. A ty nepasují do starších volantů, které se dají sehnat. Nevím podle čeho rozeznat jaký airbag vlastně mám (starý-nový model) a zda bude pasovat do MF volantu. Neřešil toto někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 13. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2021 Tak když nikdo neporadil, tak jsem si poradil sám. Cca 3 hod práce, pivka cigára a spousta sprostých slov při tahání drátu od BCM. Celkové náklady 2142,- (volant+konektor+piny). 2 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bunicek Vloženo 14. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2021 Neví někdo proč multifunkce u nového volantu funguje jinak, než je uvedeno v návodu? Pravé tlačítka po stisknutí vždy vyvolají menu palubního počítače (je jedno jestli zmačknu pravé nebo levé) Hlavně nejde jedním stiskem zobrazit nabídku telefon nebo přepínat mezi telefonem a palubním počítačem. Zobrazí se hlavní menu a tam musím vše ručně listovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenik182 Vloženo 31. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2021 Zdravím, chci si dodělat multifunkční volant na Fabia 3 Combi FL rv2021. Mám BCM jednotku která MF volant podporuje, takže jsem začal shánět kabeláž. A chtěl bych se zeptat na následující. Nevíte prosím Vás zda je NUTNÉ sehnat dvouramenný (tedy nový) volant s MF, nebo bude kompatibilní a funkční i nějaký starší tříramenný s MF? Nový 2ram by vyšel cca na 4 tisíce bez airbagu, ty starší 3ram jdou sehnat výrazněji levněji. Nevíte tedy jak je to s kompatibilitou? Nebo jediná změna je vyloženě designová? Díky Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 31. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2021 (editace) @jenik182 samozřejmě můžeš použít i starší volant s MF tlačítky, ale pozor..musíš k tomu mít i airbag k tomu volantu, protože na tvém současném dvouramenném je jiný airbag, na předchozím tříramenném po FL je taky jiný airbag a do třetice u tříramenného před FL taky jiný airbag..takže ten jinej volant s bagem ti vyjde možná více, než kdybys koupil ten dvouramenný a na něj bys jen přehodil tvůj současný airbag. Editováno: 31. Srpen 2021, autor: ski1961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenik182 Vloženo 1. Září 2021 Sdílet Vloženo 1. Září 2021 No já bych ten tříramenný volant bral určitě jako celek (volant + airbag). Samozřejmě bych nejraději chtěl ten dvouramenný, ale jak jsem psal, je to trochu pálka a přidaná hodnota oproti staršímu není (kromě ladnějšího designu). Každopádně děkuji za upřesnění :) Teď ještě sehnat pár pinů na dodělání kabeláže k napájení, BCM jednotce a pojistkám a můžu frčet na montáž :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 1. Září 2021 Sdílet Vloženo 1. Září 2021 @jenik182 já tedy nevím, ale máš pocit, že seženeš levněji ten starší včetně airbagu za méně než 4.000,- ? takhle jak říkáš koupíš ten dvouramenný a nahodíš tvůj airbag...tak mi to vychází nějak pořád nejlépe.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenik182 Vloženo 1. Září 2021 Sdílet Vloženo 1. Září 2021 No když nad tím teďka uvažuji, tak ten airbag dělá půlku ceny a je pravda že po bazarech jsou většinou bez airbagu, takže to vyjde pak zhruba nastejno. Jó, vypadá to, že tu cenu nijak nesnižím. Tak ještě poslední dotaz. Vadí něčemu případně DSG pádla na MF volantu u auta co nemá DSG? Vím, budou tam úplně zbytečné, ale je jich na prodej více, tak ať vím, zda takové inzeráty vůbec brát v potaz :) Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepperTea Vloženo 23. leden 2022 Sdílet Vloženo 23. leden 2022 Zdravím, Zkoušel jsem hledat, ale odpovídající příspěvek/téma jsem nenašel, tak snad nebudu za trotla :) Mám Fabii 3 z konce roku 2017, 1.0 DSG Style v konfiguraci NJ54ND, s Maxi Dot a pokud vím Amundsenem, tempomatem atd., ale v konfiguraci velmi bizarně poskládáno s koženým volantem bez multifuknce. Stál bych o lepší volant, klidně i s kompletní výměnou, ideálně https://skoda-parts.cz/produkty/kulaty-vyhrivany-dsg-kozeny-volant-s-airbagem-a-padly-cerna-nit/ , protože se mi velmi líbí dvourameno, vyhřívání a jsem zvyklý automatu pomáhat pádly. Otázkou je, jestli je to vůbec technicky možné a případně smysluplné. Vím že tu k nějakým předělávkám tlačítek do F3 docházelo, ale vyhřívání jsem ještě neviděl a i když je přím na skodaparts uvedeno, že je Fabie III podporována, nikde se mi to nepovedlo ověřit. Jde mi hlavně o fungování vyhřívání, pádel a nějakého toho přeskakování skladeb v inftm, další funkce klidně oželím. Případně zda dává větší smysl sáhnout po nějakém méně vybaveném volantu nebo jen dodělat mf tlačítka do toho současného. Předem díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 23. leden 2022 Sdílet Vloženo 23. leden 2022 (editace) Vyhřívaný volant do Fabie 3 dodělat lze, ale nikde se neukazuje údaj o tom, zda je vypnutý nebo zapnutý. Zároveň u daného volantu je problém, že nefunguje tlačítko CANCEL/ESC a VIEW. Takže nelze přepínat mezi aplety (audio, auto, navigace). Lze to ale umožnit přes LIN converter, na který dělal návod ExecutedDonut. Přepínání skladeb apod. funguje i bez dalších úprav. Pro dodělání vyhřívaného volantu je nutná výměna podvolantového kroužku, dotažení + (s pojistkou samozřejmě) a -, provést kódování/přizpůsobení a je hotovo. Dokážu s tím kdyžtak pomoci, stačí napsat do zpráv Editováno: 23. leden 2022, autor: Krosta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.