Přejít na obsah

Snímač otáček klikového hřídele O2 1,9 TDI 77kW BXE

Hustoles77

Doporučené příspěvky

dcfba19572805a864e4ab2cade27ba0b.jpg

Nejdřív si obstarej imbusovy klíč s kulovym koncem, protože k sroubu se dostaneš šikmo, tak ať tu hlavu nestrhnes. Sezen si nebo vyrob háček na vytahnuti konektoru. Já použil ocelový plochy drátek ze starého stěrače co je v gumicce a jen jsem ho na konci zahnul. Takto šel ven konektor hned, rukou jsem se trápil a nešlo to.

Při demontáži i montáži měj nový resp. starý snímač před sebou ať víš kde poslepu nasadit ten imbus na šroub.

Ať se daří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je super, ze prevodovka nemusi dolu, to jsem netusil. Sorry za mystifikaci. :kol-28:

dcfba19572805a864e4ab2cade27ba0b.jpg

Nejdřív si obstarej imbusovy klíč s kulovym koncem, protože k sroubu se dostaneš šikmo, tak ať tu hlavu nestrhnes. Sezen si nebo vyrob háček na vytahnuti konektoru. Já použil ocelový plochy drátek ze starého stěrače co je v gumicce a jen jsem ho na konci zahnul. Takto šel ven konektor hned, rukou jsem se trápil a nešlo to.

Při demontáži i montáži měj nový resp. starý snímač před sebou ať víš kde poslepu nasadit ten imbus na šroub.

Ať se daří.

Super, díky za info, není mi jen jasné - je třeba vytahnout nejdříve konektor ? Není možné vyšroubovat šroub, vytahnout snímač a pak odpojit konektor ?  Chystám se na to o víkendu ! :-)

Četl jsem tu něco i no nějakém přípravku na montáž, aby čidlo správně  sedělo, ale když se na čidlo podívám, nevidím, že by se něco mělo nějak nastavovat ....

Odkaz ke komentáři

Nemusí, jen celý olejový filtr dolů. Pak se tam dá dostat. Ted jsem to dělal.

Probíhá příprava !

Je třeba demontovat celý držák filtru, tzn příruba - 4 šrouby M10, odpojit kovovou hadičku ?

Musí se to celé vytahnout ven, tzn odmontovat hadice, atd..,  nebo stačí odšroubovat a odehnout stranou, aby se tam dostala jen ruka s přípravečkem  ?

post-1500-0-44765600-1443876473_thumb.jp

Editováno: , autor: Hustoles77
Odkaz ke komentáři

• o 9 měsíců později...

Jeden dotaz. Mam nove turbo, vstriky, ale stale je auto nejake mrtve. Spotreba v norme. Mam motor bxe, Octavie facelift. Jednou se mi stalo, ze jsem proletl kaluzi a najednou se mi zvysily otacky. Po cca 1km spadly. Muze to delat snímač otáček klikové hridele? Ze by byl prerusen nekde drat?? Diagnostika cista. Zitra jdu na rozvody, ze bych ho nechal preventivne vymenit vcetne kabelaze?? Diky

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...