Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravím kluci,

dostal jsem takový bojový úkol a to sice namontovat přední elektrická okna do Fabie I. Sehnal jsem motory a začal se pídit po spínačích. Ty originální SW Fabia můžou působit fajn, ale mně se prostě nelíbilo to, že zaberou celý prostor úložné přihrádky. Začal jsem tedy hledat na internetu nějaké inspirace, ale bohužel jsem nenašel vůbec nic - a když myslím nic, tak opravdu vůbec nic, co by stálo za zamyšlení. Takže jsem se to snažil vyřešit jinak. Koupil jsem univerzální sadu spínačů viz. odkaz níže a začal uvažovat, kam je umístit. Nakonec se naskytla výborná možnost použít stejnou přihrádku, kam se montují SW Fabia, ale vzít to trochu po svém. Takže bylo potřeba toto:

1, Z těchto rámečků spínačů odřezat kousek shora a zespoda tak, aby se cca. vešly do přihrádky.Spínače totiž mají zobáčky, které se musí odřezat a potom parádně pasují do přihrádky.

2, Vlepil jsem je dovnitř mamutem (lepidlo, které lepí snad vše). U řidiče dvouspínač (řidič+spolujezdec), pro spolujezdce pouze spínač pro jeho okno.

3, Sehnal jsem černý tmel na plasty (Auto Kelly) a zatmelil a zahladil okraje rámečků aby byly v jedné linii s přihrádkou. Navíc jsem tmelil i část, kde jsou rámečky v prostoru (směr doprostřed přihrádky) tak, aby působily zároveň. Mají totiž výřez, který by působil nehezky a tak bylo potřeba jej zahladit.

4, Potom už klasika.

5, Broušení tmelu papírem 150. Následně 1500 a 2000 pod vodou.

6, Dotmelení nerovností a broušení opět 2000 pod vodou.

7, Nástřik plničem, broušení 2000 pod vodou.

8, Konečný nástřik černým sprejem + bezbarvým lakem.

9, Vypadalo to fajn takže nebylo třeba dobrušovat 2000.

Elektrické zapojení jsem nechal na šikovném panu autoelektrikáři, pan Pavel Blažek z Rosic u Brna (www.zabezpecitauto.cz). Muselo se použít pár relátek, ale vše funguje skvěle. Nechal jsem si navíc zapojit jednotku M-WIN na dojezd oken a je to paráda. Pokud jste někdo z okolí, mohu vřele doporučit ! 

Jako bonus, o kterém jsem před montáží nevěděl bylo to, že spínače mají v sobě zabudované slabé zelené podsvícení, které má v podstatě stejný odstín, jako osvětlení ovládání klimatizace, takže to vypadá jako originál :-).

Takže si troufnu tvrdit, že nyní mám elektrická okna s originálním umístěním spínačů, které snad nikdo nemá :-). Pokud to takto někdo má takto nainstalováno, budu rád, když si budeme moci vyměnit nějaké informace. Pokud někdo ostatní bude potřebovat jakoukoliv radu, rád poradím, jak jsem vše dělal :-).

http://www.levnealarmy.cz/eshop/komfortni-prvky/elektricke-stahovani-oken/spinace/univerzalni-spinac-vcetne-domecku-a-kabelaze-48006.html

Fotky snad napoví vše :-)

Mějte se a snad budete mít novou inspiraci.

post-97056-0-54266000-1449263538_thumb.j

post-97056-0-41727600-1449263540_thumb.j

post-97056-0-29482700-1449263543_thumb.j

post-97056-0-50708200-1449263544_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, no já jsem si právě koupil tu originální sadu motorů, ale k tomu se dodávají zvlášť pouze spínače SW Fabia. Žádné spínače na dveřích, jak se dělají originál od Škoda, se neprodávají. Jedině sehnat na vrakáči apod. Určitě myslíš spínače SW Fabia, které mají ty krytky, aby nezůstala díra po "švihadlách". Ale to nejsou originály, ty se montují do přihrádky tam, kde to mám já. Odkaz níže.

http://www.levnealarmy.cz/eshop/komfortni-prvky/elektricke-stahovani-oken/stahovani-oken-pro-fabii-fabia-kit-se-spinaci.html

Odkaz ke komentáři

Pošlete mi prosím odkaz, kde se prodává originál motory oken Fabia a spínače do dveří. Neříkal jsem, že Fabia má v originále spínače v prostoru přihrádky. Samozřejmě, že jsou na dveřích. Říkal jsem, že se takové spínače do dveří nesehnaly a že k Fabia KIT motorům se jako standart dodávají spínače SW Fabia, které se montují do přihrádky.

http://www.levnealarmy.cz/eshop/komfortni-prvky/elektricke-stahovani-oken/originalni/

Odkaz ke komentáři

Něco se prodává, ale musely by se koupit spínače a madlo dveří. Koupit tedy jdou, ale cenově je to o trochu výše. Navíc je trochu problém s tím, že se dají sice koupit originály pro řidiče (ovládání oken řidiče a spolujezdce) ale nedá se jen tak koupit originál spínač ovládání okna pouze spolujezdce. Já jsem jednoduše vycházel z toho, že jsem měl koupeny motorky k oknům a teď jak vyřešit spínače. Všude na netu na mě koukaly jen SW Fabia a ty se mi prostě nelíbily protože, jak jsem už psal, zabírají celou přihrádku. Chtěl jsem nějaké jiné spínače. Originály jsem tedy zavrhl jak z důvodu ceny, tak z toho důvodu, že to madlo dveří se dá taky využít jako malá odkládací schránka (mobil, kapesníky, apod.). SW Fabia jsem zavrhl proto, že zaberou celou přihrádku. Takže jsem hledal nějakou relevantní náhradu za spínače SW Fabia, které by se daly taky umístit do přihrádky pod rádio, ale přitom ji nezabraly celou. Takže jsem to vyřešil tak, jak jsem psal :-). Je to opravdu fajn, věřte tomu nebo ne :-).

http://www.skoda-dily.cz/katalog/fabia/nahradni-dily/elektricka-vybava/spinace-dveri/spinac-ovladani-oken-552.html

http://www.skoda-dily.cz/katalog/fabia/nahradni-dily/karoserie/interier-vozu/interier-dveri-435.html?strana=2&sort=&listtype=&query=

Editováno: , autor: MBohac
Odkaz ke komentáři

Resp. dá se koupit i originál spínač ovládání okna pouze spolujezdce spolu s madlem, ale jak jsem psal, takto jsem nechtěl přijít o další "odkládací" místo. A navíc se to opravdu cenově prodražuje i když se může zdát, že jen o pár set.

Editováno: , autor: MBohac
Odkaz ke komentáři

Já bych to teda radši udělal, tak jak je originál ve dveřích :) sice píšeš, že se to prodraží o pár set, ale jelikož doma nemám takový lepidlo, tmel na plasty, plnič, brusný papíry, a černej sprej -> tudíž bych to musel všechno kupovat a co pak zase s tím když z toho použiju trošku. Tak se mi ty ceny cca vyrovnají, možná tohle by vyšlo ještě dráž, ale pokud si všechno měl tak to je jiná :)

Odkaz ke komentáři

se dají sice koupit originály pro řidiče (ovládání oken řidiče a spolujezdce) ale nedá se jen tak koupit originál spínač ovládání okna pouze spolujezdce....

http://www.skoda-dily.cz/katalog/fabia/nahradni-dily/elektricka-vybava/spinace-dveri/spinac-ovladani-oken-552.html

http://www.skoda-dily.cz/katalog/fabia/nahradni-dily/karoserie/interier-vozu/interier-dveri-435.html?strana=2&sort=&listtype=&query=

tomu nějak nerozumím, vždyť v tom odkaze, ty ovladače pro spolujezdce mají... 

vkaždém případě bych také hlasoval pro originál, jinak to bude vždy vidět, že to je nabastlené. A volil bych i originální stahovačky do dveří. To fabiácké stahování má sice své mouchy, ale stále vykazuje větší životnost. Na vrakárně se to dá všechno sehnat celkem levně, přeci jen už je to notně staré auto...

Odkaz ke komentáři

Zastávám názor co kluci. Taky sem si po přečtení slova originální myslel jako fabrická. A ty přitom mysliš originální-jedinečná.

Pokud už si je dal takle, tak bych dal jen 2 vypínače. Nedával bych řidič-spolujedzdec a spolujezdec. Od řidice bys na ten druhej dosáhl v pohodě a ještě bys měl vo něco větší kastlík. Ale jinak sis s tím máknul.

Odkaz ke komentáři

Kluci tak já nějak odpovím popořadě :-). Takže na molpir jsem se díval už dávno, ale prostě cenově je tohle úplně mimo. Když to vezmu obecně, tak protože to je už staré auto, tak jsem do toho chtěl investovat co nejméně. Tohle řešení mě vyšlo na 980,- motory + 450,- spínače. Ost. materiál max. 250. Všehovšudy tedy max. 1700,-. Vycházel jsem taky z toho, že tahle naše Fabia nemá komfortku, takže by se musela sehnat + spínače do dveří, madlo, apod. Buď Aukro nebo vrakáč. Bohužel na tohle nebyl a není čas to shánět, proto jsem se pídil po něčem levném co se zároveň bude dát namontovat rychle a bude se dát objednat na netu. Je fakt, že jsem mohl koupit originály na skoda-dily.cz, ale zase je to cenově jinde. Výroba toho kastlíku mi zabrala cca. 4-5 hodin, ostatní věci jsem měl druhý den doručené balíkem. Potom montáž a hotovo. Taky jsem vycházel z rad a tipů, co jsem našel tady na fóru a např. na UK fórech. Nikde nebylo nic moc kloudného, když vezmu příklad, tak odkaz níže. Takhle jsem to ale opravdu nechtěl. Při vší úctě právě toto vypadá jako bastl a já se snažil to udělat tak, aby to padlo do interiéru a nebylo to zas tak moc poznat. Jak říkám, chtěl jsem investovat co nejméně a aby to působilo trochu fajn. Taky účel byl, aby se nemuselo nikam do palubky nebo čalounění vrtat nebo dělat díry. Takhle se v podstatě jen upravil kastlík. Další, i když maličkost byla, že to madlo ve dveřích je taková maličká odkládací schránka. A občas se fakt dá použít na drobnosti.

http://forum.skodahome.cz/topic/7121-el-stahov%C3%A1n%C3%AD-oken/

Prostě takto jsem to pojal, za co nejmenší peníze a snažil se, aby to vypadalo co nejlíp. Chtěl jsem inspirovat a tušil jsem, že budete zastávat originální řešení. Samozřejmě, že je toto vždycky nejlepší, ale takto si myslím, že by to taky mohlo být fajn :-). Tak snad si třeba někde někdo z toho inspiraci vezme :-).

Tož tak :-)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...