Přejít na obsah

Rozdíly sání - výměna 44/50Kw


hrnous

Doporučené příspěvky

Ahoj, u Fabie 1 - 1.4 MPi  44Kw, jsem měnil původní sání  za sání z 50 kw. Rozdíl v průřezu kanálů byl markantní, pro verzi 44 kw byl eliptický, přiškrcený a pro verzi 50Kw byl kruhový.Průřez v hlavě  byl pro obě verze stejný. Výměnu jsem prováděl  jako součást  chiptuningu. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Taky mám 44kW a vrtat do ní nebudu. Už po jejím vydání na ni byly kladné ohlasy. Některé testy psaly, že má dokonce lepší zrychlení než 50kW. Když sešlápnu pedál na podlahu při 5. stupni, vidím aktuální spotřebu zhruba 12,8l. Děda má 50kW a u toho vidím dokonce méně, než oněch 12,8l. U Feldy 1.3 mpi je zhruba 11,6l (převody jsou celkem stejné). Rozdíl obsahů motorů, tedy nasátého vzduchu a dopočítáneho správného poměru s palivem takřka přesně koresponduje.

 

Tento motor má co se týče vstřikovačů nemalé rezervy, omezení je vzduch. Podle dodaného vzduchu jednotka vstřikuje adekvátní množství paliva, aby byl zachován lambda faktor.

 

Moc dobře taky vím, že sání musí být dobře naladěné, nezáleží jen na průměru roury, ale na dalších faktorech. Kdysi jsem jezdil Feldou a taky jsem dělal psí kusy. Všechno ale vedlo vždy ke snížení výkonu (měřeno na brzdě), ačkoliv se pocitově zdálo, že to "trhá asfalt".

 

Při porovnávání těchto dvou verzí motoru se domnívám, že je 44kW opravdu lepším motorem i přesto, že má sání stejné jako Junior 1.0 MPi.

Proto do toho nebudu hrabat. Sám přicházím na to, že i když papírově má méně, v reálu bude mít přinejhorším stejně, neli dokonce více.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...