Lubosss20320 Vloženo 6. Květen 2015 Sdílet Vloženo 6. Květen 2015 (editace) Keď som zvažoval kúpu R17 diskov na fabiu tak fotky pre predstavu ako to bude vyzerať som hlľadal práve tu a preto prikladám fotky ako vyzerá moja fabia na 205/40 R17. Snáď tie fotky niekomu pomôžu Editováno: 6. Květen 2015, autor: Lubosss20320 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sekyji Vloženo 27. Květen 2015 Sdílet Vloženo 27. Květen 2015 (editace) Roomster 205/40 R17 Editováno: 27. Květen 2015, autor: sekyji 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 27. Květen 2015 Sdílet Vloženo 27. Květen 2015 Jj na pohled moc pěkný, ale denně jezdit bych v tom nechtěl.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 28. Květen 2015 Sdílet Vloženo 28. Květen 2015 Jarda-k: To jsem si take rikal, hlavne vzdycky po zime, ale je to dost o tom, kde a jak (daleko) clovek prevazne jezdi. Nekvalitni povrch nebo vyjete hluboke koleje jsou naprd a dlouhe cesty jsou urcite unavnejsi. Plus samozrejme pokud clovek blbe chyti vetsi diru nebo kamen, muze oddelat pneu i rafek. Na druhou stranu grip, stabilita a s tim spojena bezpecnost jsou natolik navykove, ze uz si nedovedu predstavit, ze bych mel na zimu 15", notabene s uzsimi pneu. Pravda, jezdit denne po D1 hodinu tam a hodinu zpet bych na 17" asi nechtel. Zato po okreskach se slusnym povrchem... Jeste k tomu vzhledu - z dalky vypadaji 17" skvele a auto je s nimi hezci, zblizka to v pripade zadku zase takova hitparada neni. Paradoxne nejlip asi vypada Room s velkymi bubny. Fabka s malymi bubinky nebo obe auta s temi pidikotoucky pusobi spis trochu smesne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 28. Květen 2015 Sdílet Vloženo 28. Květen 2015 Pokud to máš na autě se kterým se občas svezeš po kvalitní silnici, tak ty 17tky chápu. Já ale se svým autem jezdím denně, ročně najedu kolem 30 tkm (+dalších cca 30 služebákem) a není to vždy po hladkých silnicích a to už člověk vyžaduje od auta i trochu pohodlí. Jinak mě připadá, že fabia s letními 15" bridgestonama drží stopu velmi slušně. Zvláště když to porovnám se zimními 14" sava eskimo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 8. Červen 2015 Sdílet Vloženo 8. Červen 2015 O víkendu jsem trochu pojezdil po vesnicích na královédvorsku a už docela chápu, že někde mohou být 17" kola s nízkoprofilovými šlupkami k nesnesení. Tak hrbaté cesty jsme na jihu měli naposledy asi za bolševika a možná ani tenkrát ne. V porovnání s tím jezdím po krásných silnicích. Kvalitnější povrch u nás mají i lesácké svážnice. Sečteno s už tak tvrdým škodováckým podvozkem a nedobrým odhlučněním, jsou tam 17" na Fabce/Roomstru nepoužitelné. Ale ano, s kvalitními 195/55 R15 Fabka docela sedí, jenže s 205/40 R17 je to úplně jiný level. Ale to si musí člověk vyzkoušet na vlastní kůži. Samozřejmě za předpokladu, že k tomu má tu slušnou silnici, jinak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 13. Červen 2015 Sdílet Vloženo 13. Červen 2015 Taky sem uvažoval o nějakejch šestnáctkách. Ale za prvé ten konfort a zadruhé jsem zůstal z ekonomických důvodů u 14ctek. Ono přece jenom rozdíl skoro čtyry tisíce za komplet nový šestnáctky oproti čtrnáctkám je taky k zamyšlení. A můj styl jízdy je spíše pohodářský. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 13. Červen 2015 Sdílet Vloženo 13. Červen 2015 Přesně kvůli těm nechutným poměrům v kvalitě silnic tady u nás na východě Čech popisovanejch JayBeem jsem už před 5 lety zvolil jako letní rozměr na Rooma 195/55 R15 - na 14" už jsem jít nemohl, kvůli velkým kotoučům vepředu (C54) je nedostanu přes brzdiče. Jak na těch patnáctkách auto vypadá je možný vidět tady: http://www.roomsterclub.com/obrazky/clenovee/227/4.jpg nebo http://www.roomsterclub.com/obrazky/clenovee/227/5.jpg 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borisenko007 Vloženo 27. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2015 hello. pani, jedna asi zbytocna otazka, ale pre istotu. mam na fabii combi 2 od vyroby alu disky antares 15" a obute letne gumy 195/55 R15. mozem na tie disky obut aj celorocne gumy rozmer 185/55 R15? diky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 27. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2015 Jo, pokud máš ten rozměr povolenej ve velkým TP, tak můžeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 13. Září 2015 Sdílet Vloženo 13. Září 2015 hello. pani, jedna asi zbytocna otazka, ale pre istotu. mam na fabii combi 2 od vyroby alu disky antares 15" a obute letne gumy 195/55 R15. mozem na tie disky obut aj celorocne gumy rozmer 185/55 R15? diky za rady. Osobne by som asi celoročne gumy nechcel. Dať ich tam môžeš, ale mám taký pocit, že 185/55r15 sú určené pre Zimné pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 Celoroční gumy pokud TP dovolí tak můžeš. Ale funkčně celoročáky ne ne ne. Sice sou ty disky lakovaný tak aby odolaly soli, jenže nic není na věčnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 Prosímtě nestraš ho, alu disky normálně zimu vydrží, dnes jsme trochu někde jinde než v dobách tvého mládí Konkrétně antaresy mám 6 let na zimu, a nepoznal bys, že jezdí v zimě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 Funkčně celoročáky ano ano ano, a stejně tak alu kola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 A co kamínky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 (editace) nic, kola furt jak nové. Editováno: 17. Září 2015, autor: Voice Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 Funkčně celoročáky ano ano ano, a stejně tak alu kola. Pokud by i další zima byla jako ta předchozí (2014-2015), tak souhlas. Ale v momentě, kdy bude aspoň jako ta ještě o rok dřívější (2013-2014), tak celoročáky v žádným případě. Samozřejmě výjimka potvrzující pravidlo pro "malý až středně velký vesnice jako Praha a podobný" - neboli ty místa, kde mají pravidlo "1+2=3". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 Mějte mě klidně za debila, ale za mě prostě na zimáky patří plechy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 Máme. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 17. Září 2015 Sdílet Vloženo 17. Září 2015 Plechy reznou vic, nez lita kola. Ja mam na zimu levne litaky z autokelly. Nestalo to o mnoho vic nez plechace plus kvalitni puklice. Nemusim to po kazde druhe zime drbat kartacem a natirat jako plechova kola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 18. Září 2015 Sdílet Vloženo 18. Září 2015 Z kelly? Bez homologace, typovýho listu a z materiálu pochybnýho? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 18. Září 2015 Sdílet Vloženo 18. Září 2015 Nechcem sa zastávať Mr.Pavka ale už 4 sezony mám plecháče na zimu bez puklíc a disky majú minimum hrdze. V zime z autom najazdím aj 10tkm. Je ale pravda že hlinikové disky sú prakticky bez starosti neni na nich toľko špina vidieť ak sú strieborné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 18. Září 2015 Sdílet Vloženo 18. Září 2015 (editace) Pokud použiju disk stajných rozměrů jako originál,zapsaný v TP a má KBA,tak se nic neděje.Zjišťovali jsme to asi na třech STK.To,co píše Pavka se týká alternativních rozměrů,které v TP zapsány nejsou.Je to přece logické,máte snad v techničáku zapsán konkrétní typ kola?Kdyby to bylo tak,že si nemůžete koupit kolo jiného výrobce,tak by se to muselo týkat i plechů,ty přece dělá také víc výrobců. Edit:děláme dost aut na pojišťovnu a likvidátora nikdy nezajímalo víc,než stav pneu. Editováno: 18. Září 2015, autor: standavfr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 18. Září 2015 Sdílet Vloženo 18. Září 2015 Právě jak jsem tenkrát řešil ty kola tak sem se byl juknout v Kelly a na těch jejich litých kolech sem KBA nějak nenašel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 18. Září 2015 Sdílet Vloženo 18. Září 2015 Bral jsem od nich kola jen jednou a KBA měly,nebyly to ale ty nejlevnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.