Květen 6, 201510 r Keď som zvažoval kúpu R17 diskov na fabiu tak fotky pre predstavu ako to bude vyzerať som hlľadal práve tu a preto prikladám fotky ako vyzerá moja fabia na 205/40 R17. Snáď tie fotky niekomu pomôžu Upraveno Květen 6, 201510 r od Lubosss20320
Květen 28, 201510 r Jarda-k: To jsem si take rikal, hlavne vzdycky po zime, ale je to dost o tom, kde a jak (daleko) clovek prevazne jezdi. Nekvalitni povrch nebo vyjete hluboke koleje jsou naprd a dlouhe cesty jsou urcite unavnejsi. Plus samozrejme pokud clovek blbe chyti vetsi diru nebo kamen, muze oddelat pneu i rafek. Na druhou stranu grip, stabilita a s tim spojena bezpecnost jsou natolik navykove, ze uz si nedovedu predstavit, ze bych mel na zimu 15", notabene s uzsimi pneu. Pravda, jezdit denne po D1 hodinu tam a hodinu zpet bych na 17" asi nechtel. Zato po okreskach se slusnym povrchem... Jeste k tomu vzhledu - z dalky vypadaji 17" skvele a auto je s nimi hezci, zblizka to v pripade zadku zase takova hitparada neni. Paradoxne nejlip asi vypada Room s velkymi bubny. Fabka s malymi bubinky nebo obe auta s temi pidikotoucky pusobi spis trochu smesne.
Květen 28, 201510 r Pokud to máš na autě se kterým se občas svezeš po kvalitní silnici, tak ty 17tky chápu. Já ale se svým autem jezdím denně, ročně najedu kolem 30 tkm (+dalších cca 30 služebákem) a není to vždy po hladkých silnicích a to už člověk vyžaduje od auta i trochu pohodlí. Jinak mě připadá, že fabia s letními 15" bridgestonama drží stopu velmi slušně. Zvláště když to porovnám se zimními 14" sava eskimo.
Červen 8, 201510 r O víkendu jsem trochu pojezdil po vesnicích na královédvorsku a už docela chápu, že někde mohou být 17" kola s nízkoprofilovými šlupkami k nesnesení. Tak hrbaté cesty jsme na jihu měli naposledy asi za bolševika a možná ani tenkrát ne. V porovnání s tím jezdím po krásných silnicích. Kvalitnější povrch u nás mají i lesácké svážnice. Sečteno s už tak tvrdým škodováckým podvozkem a nedobrým odhlučněním, jsou tam 17" na Fabce/Roomstru nepoužitelné. Ale ano, s kvalitními 195/55 R15 Fabka docela sedí, jenže s 205/40 R17 je to úplně jiný level. Ale to si musí člověk vyzkoušet na vlastní kůži. Samozřejmě za předpokladu, že k tomu má tu slušnou silnici, jinak...
Červen 13, 201510 r Taky sem uvažoval o nějakejch šestnáctkách. Ale za prvé ten konfort a zadruhé jsem zůstal z ekonomických důvodů u 14ctek. Ono přece jenom rozdíl skoro čtyry tisíce za komplet nový šestnáctky oproti čtrnáctkám je taky k zamyšlení. A můj styl jízdy je spíše pohodářský.
Červen 13, 201510 r Přesně kvůli těm nechutným poměrům v kvalitě silnic tady u nás na východě Čech popisovanejch JayBeem jsem už před 5 lety zvolil jako letní rozměr na Rooma 195/55 R15 - na 14" už jsem jít nemohl, kvůli velkým kotoučům vepředu (C54) je nedostanu přes brzdiče. Jak na těch patnáctkách auto vypadá je možný vidět tady: http://www.roomsterclub.com/obrazky/clenovee/227/4.jpg nebo http://www.roomsterclub.com/obrazky/clenovee/227/5.jpg
Srpen 27, 201510 r hello. pani, jedna asi zbytocna otazka, ale pre istotu. mam na fabii combi 2 od vyroby alu disky antares 15" a obute letne gumy 195/55 R15. mozem na tie disky obut aj celorocne gumy rozmer 185/55 R15? diky za rady.
Září 13, 20159 r hello. pani, jedna asi zbytocna otazka, ale pre istotu. mam na fabii combi 2 od vyroby alu disky antares 15" a obute letne gumy 195/55 R15. mozem na tie disky obut aj celorocne gumy rozmer 185/55 R15? diky za rady. Osobne by som asi celoročne gumy nechcel. Dať ich tam môžeš, ale mám taký pocit, že 185/55r15 sú určené pre Zimné pneu.
Září 17, 20159 r Celoroční gumy pokud TP dovolí tak můžeš. Ale funkčně celoročáky ne ne ne. Sice sou ty disky lakovaný tak aby odolaly soli, jenže nic není na věčnost.
Září 17, 20159 r Prosímtě nestraš ho, alu disky normálně zimu vydrží, dnes jsme trochu někde jinde než v dobách tvého mládí Konkrétně antaresy mám 6 let na zimu, a nepoznal bys, že jezdí v zimě.
Září 17, 20159 r Funkčně celoročáky ano ano ano, a stejně tak alu kola. Pokud by i další zima byla jako ta předchozí (2014-2015), tak souhlas. Ale v momentě, kdy bude aspoň jako ta ještě o rok dřívější (2013-2014), tak celoročáky v žádným případě. Samozřejmě výjimka potvrzující pravidlo pro "malý až středně velký vesnice jako Praha a podobný" - neboli ty místa, kde mají pravidlo "1+2=3".
Září 17, 20159 r Plechy reznou vic, nez lita kola. Ja mam na zimu levne litaky z autokelly. Nestalo to o mnoho vic nez plechace plus kvalitni puklice. Nemusim to po kazde druhe zime drbat kartacem a natirat jako plechova kola.
Září 18, 20159 r Nechcem sa zastávať Mr.Pavka ale už 4 sezony mám plecháče na zimu bez puklíc a disky majú minimum hrdze. V zime z autom najazdím aj 10tkm. Je ale pravda že hlinikové disky sú prakticky bez starosti neni na nich toľko špina vidieť ak sú strieborné.
Září 18, 20159 r Pokud použiju disk stajných rozměrů jako originál,zapsaný v TP a má KBA,tak se nic neděje.Zjišťovali jsme to asi na třech STK.To,co píše Pavka se týká alternativních rozměrů,které v TP zapsány nejsou.Je to přece logické,máte snad v techničáku zapsán konkrétní typ kola?Kdyby to bylo tak,že si nemůžete koupit kolo jiného výrobce,tak by se to muselo týkat i plechů,ty přece dělá také víc výrobců. Edit:děláme dost aut na pojišťovnu a likvidátora nikdy nezajímalo víc,než stav pneu. Upraveno Září 18, 20159 r od standavfr
Září 18, 20159 r Právě jak jsem tenkrát řešil ty kola tak sem se byl juknout v Kelly a na těch jejich litých kolech sem KBA nějak nenašel.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.