pešír Vloženo 4. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2009 Máte někdo jiné něž originální tažné zařízení, dost mě vadí že je oddělávací a pak ta nevzhledná krytka otvoru, kdyby ji dávali alespoň v barvě auta. krytka je opravdu hrozná, teda pokud zrovna jení držák, ale mám jí nalakovanou do barvy auta!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 komu to už odpadlo? ten rámeček na tu krytku tažáku.Jestli jsem první, tak se obloukem vyhněte prodejci a servisu kudrna Orlová. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 2. Září 2009 Sdílet Vloženo 2. Září 2009 (editace) to pada snad vsude. jeto jen na tom tesnicim tmelu a jak se vyndava tazny, tak se do toho praska a casem to upadne. Musel sem to prilepit mamutem a stejne mam spodni cast trochu odchliplou. Az to zase upadne, tak to prosroubuju nejakyma peknejm elox sroubama. Editováno: 9. Září 2009, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milh@us Vloženo 2. Září 2009 Sdílet Vloženo 2. Září 2009 (editace) tak o těch zadních senzrech mi ani nemluvte. Když jsem auto objednával, prej musí být odnímatelný TZ- ok, chápu to. Ale pak když zapojím zástrčku, zařadím zpátečku, a ono to na mě řve, to mě fakt nasr**o. Prej asi chyba v zapojení. No nic, je to další zápis na papír. To budou hoši v salonu koukat, až jim to tam dovezu, a budu všechny ty věci chtít opravit... Editováno: 2. Září 2009, autor: Milh@us Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 2. Září 2009 Sdílet Vloženo 2. Září 2009 Blacky konečně někohos potěšils.Já sem to lepil lepidlem na autosklo.Nejhořší je kdy ho sundáš na slunku a dáváš zpět večer, kdy je už poměrně chladno. Milh@us o tym potom napiš, já když mám tažný a couvám, tak to taky řve, protože ty čidla chytnou ten závěs, tohle moc neřeším, já když odpojím vozík, sundám i závěs.Mně zase blbne(blblo?) ASR. Zapojil jsem vozík a někdy se rozvítilo ASR, né za jizdy, ale po nastartování a třeba po chcípnutí a zase startu zhaslo.Na garančce nic nenašly a diagnostiku jsem musel zaplatit, záruka nezáruka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 9. Září 2009 Sdílet Vloženo 9. Září 2009 hmmm., to piskani parkacu pri taznym, je chyba v nakodovani. Uz se to nekde psalo. Ma to fungovat tak, ze pri zapojeni vozejku to ma RJ poznat a parkace vypnout. Stejne jako se odpojej mlhovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 14. Září 2009 Sdílet Vloženo 14. Září 2009 jo, o tym jsem kdesi četl a prej to musí být třinácti polová zástrčka s odpojovacím kontaktem(VW) Já tam mám taky tu německou a redukci, ale když se na to podívám, tak tych pinů tam není třináct, prostě nejsou tam všecky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 13. Březen 2014 Sdílet Vloženo 13. Březen 2014 Je nutná u Fabia II r.v.2011 nějaká speciální elektrika nebo se napojuje rovnou od světel?Budu ji teprve kupovat tak nevím jak to tam je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pompeus Vloženo 3. Duben 2014 Sdílet Vloženo 3. Duben 2014 Ahoj. Po dvou letech od koupi potřebuji využít tažné zařízení. Mohl by mi někdo poradit postup jak tažné zapojit a pak odpojit? Mám originální odjímatelné. Klíček mám v zámku,který nejde otočit a s pákou ani nehnu. Nerad bych něco ulomil, či nasadil špatně. Tak jestli by někdo nepopsal podrobný návod? Předem díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal9 Vloženo 3. Duben 2014 Sdílet Vloženo 3. Duben 2014 dát klíček,otočitklíčkem, zamáčknout ten červenej čuplík a páku zatlačit dolů´= připraveno na nasazení do auta. Nasadíš to tam, ono to cvakne a páka se vrátí zpátky. Otočíš klíčkem a je hotovo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 3. Duben 2014 Sdílet Vloženo 3. Duben 2014 Píše, že s klíčkem nemůže otočit. To znamená, že má nataženo. Takže odšpuntovat díru pod nárazníkem, vrazit do ní tažné, páka vystřelí nahoru - pozor na ní, a potom otočit klíčkem a vytáhnout. Zašpuntovat zámek krytkou. Oddělání: zasunout a otočit klíčkem, zmáčknout čudl a páku silou stlačit dolů, až to cvakne. Tažné vypadne. Kdyby ti páka vystřelila ještě mimo díru, při nasazování, tak musíš páku zatlačit dolů, jak píše Michal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
056152 Vloženo 8. Duben 2014 Sdílet Vloženo 8. Duben 2014 Zdravím všechny majitele škody Fabie II Mám kombíka r.v. 2012 a situace mě nutí namontovat tažné zařízení a ve značkovém servise chtějí 15.000,-. No tolik nedám. V bazaru jsem viděl pěknou felicii s tažným za 14.000,- . Nevěděl by někdo kde na internetu a co přesně si koupit. Montáž si udělám sám. Děkuji za rady a odkazy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Manďák Vloženo 14. Duben 2014 Sdílet Vloženo 14. Duben 2014 Ahoj. Po dvou letech od koupi potřebuji využít tažné zařízení. Mohl by mi někdo poradit postup jak tažné zapojit a pak odpojit? Mám originální odjímatelné. Klíček mám v zámku,který nejde otočit a s pákou ani nehnu. Nerad bych něco ulomil, či nasadil špatně. Tak jestli by někdo nepopsal podrobný návod? Předem díky Ahoj, mně se stalo na mém autě to samé, po několika letek nejde otočit klíčkem v zámku a po nasunutí se nezacvakne, dnes jsem byl ve Škodovce v HK a tam také nevěděli co s tím ... :-( Nemáte někdo nějaký nápad? Díky moc za radu. Mandy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel63 Vloženo 5. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2014 Montáž TZ asi není tak jednoduchá, jako u Felicie. Pokud vím, tak mechanicky to patrně zvládne každý trochu šikovný servis, problém ale odhaduji v elektrice - dnes to nejde jen tak jednoduše (i když budu vědět, který kabel je od čeho) napíchnout dráty k zadním světlům a z nich si vytáhnout elektriku do zásuvky. Současné Fabie II podle mne mají kontrolu okruhů a připojením další žárovky (na přívěsu) se zvýší odběr a myslím si, že to bude řvát. Před montáží TZ bych to určitě nejprve konzultoval s autoelektrikářem, který o elektrice Fabie II něco ví. Já mám TZ orig. z výroby (objednáno na novém voze) a něco stojí mechanika a skoro to samé nějaká elektronika pod sedadlo spolujezdce, která umožní vytáhnout kabely do zásuvky tažného. Já mám spíš problém s tím, že dnes se dodává automaticky zásuvka 13-pólová a koupil jsem si redukci na 7-pól, ale zatím tak v 90% použití mi ten středový váleček zůstane na zástrčce vleku, místo aby zůstal v zásuvce. Pavel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 5. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2014 U Fábie žádný problém,dělal jsem je a připojení normálně ke světlům.Žádná kontrola tam není.Stačí jednoduchá 7-pin zásuvka s kabeláží za cca 200 kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel63 Vloženo 5. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2014 No jo, ale tohle (napojení zásuvky přímo na světla) udělat u funglovky, tak mi řeknou, že jsem udělal neautorizovaný zásah do elektriky a padne mi záruka. Pavel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 5. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2014 Jsou tam redukce a vše se připojuje na konektory,žádný zásah do původní elektriky.Ovšem cokoli se přidá tak je se zárukou problém když to není udělané v servise. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda25 Vloženo 5. Březen 2016 Sdílet Vloženo 5. Březen 2016 Jsou tam redukce a vše se připojuje na konektory,žádný zásah do původní elektriky.Ovšem cokoli se přidá tak je se zárukou problém když to není udělané v servise. A kde najdu konektory pro připojení elektroinstalace tažného? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tažak Vloženo 5. Březen 2016 Sdílet Vloženo 5. Březen 2016 U Fabie/jako u většiny aut/žádné konektory na připijení zásuvky nejsou,řeší se to zářezovými svorkami,nebo typovou kabeláží/mezikus mezi lampou a přívodem je odbočení do zásuvky/.Od modelového roku 2010 jde všechno přes datovou sběrnici a je nutné použít typovou/cca 4000,-/ nebo universální (cca 1300,.) kabeláž.Ty ceny jsou bez montáže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda25 Vloženo 21. Březen 2016 Sdílet Vloženo 21. Březen 2016 U Fabie/jako u většiny aut/žádné konektory na připijení zásuvky nejsou,řeší se to zářezovými svorkami,nebo typovou kabeláží/mezikus mezi lampou a přívodem je odbočení do zásuvky/.Od modelového roku 2010 jde všechno přes datovou sběrnici a je nutné použít typovou/cca 4000,-/ nebo universální (cca 1300,.) kabeláž.Ty ceny jsou bez montáže. Takže když budu montovat TZ na Fábii II rv 2010 musím použít elektroinstalaci podporující datovou sběrnici? S tou univeržální se to řešit nedá? Nějaký postup na připojení se tu někde nenachází? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 22. Březen 2016 Sdílet Vloženo 22. Březen 2016 Nechá se použít tahle ale pokud máš couvací senzory tak se při couvání nevypnou. http://www.tazne.cz/elektropripojka-7pin-uni-cc-can-bus-mini-p5556/?cid=8283 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tažak Vloženo 22. Březen 2016 Sdílet Vloženo 22. Březen 2016 Odpojování senzorů umí i univerzální přípojky,jsou o cca 300,- dražší než základní provedení/přečtěte si pozorně odkaz od Pavla,je tam uvedeno i objednací číslo přípojky s odpojováním/. Univerzální přípojka odpojuje přeušením napájení nebo kostry modulu senzorů,typová přípojka odpojuje v datové sběrnici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stoupa1980 Vloženo 13. Květen 2016 Sdílet Vloženo 13. Květen 2016 (editace) Ahoj. Mám Fabii 2, rv 2008, combi s couvacíma senzorama a chci si na auto svépomoc namontovat tažné zařízení včetně elektriky. Poprosím jestli by mi někdo neporadil jaké tažné a el. vybrat a postup montáže. Editováno: 23. Květen 2016, autor: stoupa1980 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 14. Květen 2016 Sdílet Vloženo 14. Květen 2016 (editace) Ahoj tak obyčejné tažné s pevným uchycením na FII Combi tě vyjde cca 1600+ elektroinstalace 600 kč. Na netu je toho spousta. Doporučuji slovenského výrobce Galia. Je pozinkované a já osobně jej mám 5 let a nikde není rez. Otec má Staré 3 roky v černém laku-komaxitu a už se loupe a rezne. Postup montáže dostaneš z tažným. Nic složitého. Editováno: 14. Květen 2016, autor: Mirek 835 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stoupa1980 Vloženo 14. Květen 2016 Sdílet Vloženo 14. Květen 2016 (editace) Jako tažný samotný si myslím že zvládnu lehce ale ta elektroinstalace, s tou potřebuji poradit. Jestli by mi někdo poslal něco co má odskoušenýho(nejlíp odkaz přímo na stránku). Za těch 600kč je ta elektrika na nacvaknutí do světel? Editováno: 23. Květen 2016, autor: stoupa1980 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.