Prosinec 12, 201410 r inak všetky tie motory majú pre aj proti , aj nesmrtelne 1,9TDI potrebujú zo začiatku poriešiť spodok - ojničné ložiská inak je to riziko , a na krátke jazdenie proste nie sú ... Moc to globalizuješ. A mimochodem se nejednalo o ložiška, ale ojniční šrouby. Každý motor má své problémy jak jsi napsal. I stará FSI 2 Jirka Brno Tudíž já bych ti za sebe doporučil 1.2 TSi. I když v testech je jako nežádoucí. Navíc za cca 170tis. můžeš mít kus, který bude vyroben po datu 6/2011 a tudíž největší strašák je tím zažehnán. Upraveno Prosinec 12, 201410 r od Sniper_2003
Prosinec 13, 201410 r Za me 2.0TFSI sice to je nenasytna mrcha ale jede a po mechanicke strance velmi odolny motor
Prosinec 13, 201410 r Sniper - či ložiská alebo šrouby na tom sa nikto nezhodol , kedže boli na horných šálach náhrady a veľa ludí tvrdilo že sa najprv vydrela šála a potom odtrhlo skrutky tak sa tomu dá celkom aj veriť ... Osobne som to riešil zatiaľ len raz 2007 BXE , nové prevedenie šál , 240tkm a bolo na nich už poznať opotrebenie , samozrejme neboli chytené do medi a ani zo skrutkami nebol problém ... Ale vieš , ak na dedine vyletí niekomu ojnica tak všetky ostatné Octavie majú zrazu nové šály a skrutky ...
Prosinec 13, 201410 r Za me 2.0TFSI sice to je nenasytna mrcha ale jede a po mechanicke strance velmi odolny motor Vozítko s tímto motorem se bude pohybovat celkem v jiné finanční laťce než psal tazatel. Upraveno Prosinec 13, 201410 r od Sniper_2003
Březen 1, 201510 r Ahoj kluci potřebuji znát váš názor. Loni v září mi umřela moje 81kw kůli blbečkovi kterej musel nutně psát sms a nedal mi přednost. Nyní chci koupit O2 a nevím jaký motor zda 1,9 (BLS,BJB,BXE) nebo 2,0 (BKD,nebo BMM) Auto si chci nechat a postupně si ho dávat do cajku-vždyť to znáte. Moje otázka zní: 1) do jakého motoru jít-který má předpoklad největší výdrže(je mi jasný že záleží jak bylo pečováno o motor předchozím majitelem) 2)Pokud to bude dovoz tak z jakého státu raději ne Málem bych zapomněl můj rozpočet je celkem 150tKč tak auto chci koupit do 130tkč a 20tkč chci nechat na počáteční servis
Březen 2, 201510 r o vyběhlých ojnicích 1,9 BXE je tady někde celé vlákno. 2,0 naftu za 130 tis. osobně považuji za riskantní - za ty peníze to bude mít hodně najeto (problém filtr pevných částic u BMM) a bude to starší ročník (praskající hlavy u ranných sérií BKD)
Březen 3, 201510 r Ja mam BJB, takze nejstarsi 1.9 v OII a co se tyka motoru, tak zatim vsechno v pohode. U EGR nemam chladic, takze to je celkem fajn. Jede to pomerne pekne a s celkem solidni spotrebou. Koupil bych to klidne znovu. (Horsi je to s vibracema, ale to je u PD klasika...)
Březen 3, 201510 r Nu tak do 130 tis. Kč bych viděl nějakou 1.9 TDI PD rok výroby kolem 2004 v dobrém stavu. Výhodou je absence DPF. Osobně se mi potvrdilo že je lepší koupit 1.9TDI a nechat ji chipnout profi firmou a máš z toho silnější 2.0. Spolehlivost 1.9 TDI PD je také v každém časopise o ojetinách známá, takže asi tak.
Březen 3, 201510 r ja si to zase nemyslím , čipnuté 1,9 často kľaknú na spodok , rýchlo sa ničí spojka a celkove sa to nedá porovnať s 2,0 BKD - tam moc problémov nie je , prvé kusy mali hlavy ktoré brali vodu , ale to sa dnes už ťažko objaví , za tie roky je to vymenené a vychytané ... jediné čo ma napadá je debilne riešený šteft rozvodovej kladky ktorý sa vie vytrhnúť zo závitu a spôsobiť KO motoru BMM je 8V s DPF , tiež poznám kopec bezproblémových kusov ... výhody 2,0 oproti 1,9 sú hlavne v 6Qte , veľkých brzdách a celkovom výkone ...
Březen 3, 201510 r bmm je dobrej motor, 1.9 TDI radši ne. 5 kvalt(na dálnicí totálně hlučný a výkon ubohej... Upraveno Březen 3, 201510 r od kokta7
Březen 3, 201510 r Je ale otazkou v jakem stavu je dpf a jaky rezim bude uzivatel provozovat. BKD ma radsi vyssi otacky. Kazdy motor ma svoje
Březen 3, 201510 r Kluci díky,za vaše názory je mi jasné,že do motoru nikdo nevidí-něco řekne diagnostika ostatní jako náprava zda teče turbo ,stav karoserie a podvozku,řekne oko a měřák laku. Osobně jsem vás požádal o radu a názory abych zminimalizoval rizika a udělal si vlastní názor. Mám výhodu v tom,že nemusím pospíchat na koupi,protože na podzim když se nehoda stala jsem si koupil favorita abych přežil zimu a mohl v klidu dořešit dopravní nehodu a pak koupit s klidem a rozvahou. Proto všem moc děkuji za vaše názory. Také mi prolétla hlavou jedna myšlenka a chtěl bych se o ni s vámi podělit. Na tomhle fóru je nás dost bláznů kteří o své auta nadmíru pečují a já se k nim také řadím. Otázka zní ve svém okolí jsem našel 02 1,9 tdi z roku 2004 po prvním majiteli. Auto má jasnou historii a majitel se o auto staral jako běžnej člověk-podle peněz. Auto není vyloženě zanedbané,ale pár investic se najde-turbo,náprava tlumiče+základní servis(olej,filtry,rozvody) Auto má najeto 310tkm cena je 105tkč a výbava 4x el okna,manuál klima,výhřev sedaček,asr. Stav laku=rozleštit+nastříkat přední kapotu-osekaná od kamínku. Auto jezdilo pouze v ČR a tak mám ověřené km od známého z stk. a teď sypte názory-bude mi stačit 160tkč udělat toto všechno a věřit že jsem udělal dobře nebo hledat dále?
Březen 4, 201510 r Ideálně 2.0 TDI CR cfhc, to je nejlepší 2 litr... Popřípadě u RSA cega. Ale to bude dražší o něco. Upraveno Březen 4, 201510 r od kokta7
Březen 4, 201510 r ja bych 11let stare auto , s najetymi 300t km a investici dalsich 60tisic domu nechtel ani nahodou.. pokud to neni auto z rodiny, kde vis, co tomu bylo, s patricnou cenou, patricnym servisem a jasnym stavem, tj hele fando, udelas olej, rozvody a muzes jezdit, brzdy jsem delal loni, turbo predloni, vsak vis jak jezdim... takove to -asi olej, asi filtry, asi turbo, asi tlumice, asi brzdy, asi naprava asi asi.. to bych radsi hledal v te cenove hladine 160t +-, i kdyz je mi jasny, ze octavky rok 2005+-, TDi budou vymlaceny jedna jak druha+kazda bude stocena aspon o 150000km...
Březen 4, 201510 r ..tak co vim tak nekupovat z ITALIE.. tam je ato spotrebak a vetsinou do pul roku si zada investice.. tak ale je to kus od kusu, kupovat 10-11 let stare auto, jeste k tomu Tdi a jeste k tomu oktavku, to je jako vyhrat v loterii..
Březen 4, 201510 r 310 tis. je hodně. Záleží kolik s tím chceš ještě najet. Pokud si na tom všechno budeš dělat sám, tak to může být přijatelné. Ale osobně bych do toho nešel - stav nic moc, výbava nic moc
Březen 4, 201510 r No já právě myslel,když mám hranici 160tkč že koupím levnější a co zbyde dám do servisu.Auto kupuju na dlouho a pak po koupi už nebude kam šáhnout-jen na drobnosti. Určitě to znáte pokud máte rodinu,hypotéku atd-proto se svámi radím,ale taky dobře vím,že kupovat auto je velká loterie.Vždycky se najde něco. Ale i přesto díky za vaše postřehy asi budu muset ještě chvilku počkat než trh o něco zlevní-to bude asi to nejlepší co udělat. Jinak kolik jste viděli nejvíce najeto na 02 1,9tdi-já u taxikáře který má,ale auto od nova 756tkm myslím že na taxika dobrý ne?
Březen 5, 201510 r jestli chceš auto na dlouho a máš omezený rozpočet, tak nekupuj 10 let starou Octavii s nájezdem 300 tisíc. Přesněji řečeno nekupuj ojetinu na spodní hranici cenového rozpětí. Podle mě je optimální za jetou O2, která má ještě několik let spolehlivě fungovat, dát akespoň 200 tis. (+ rezerva). V tvé situaci (hypotéka, rodina...) bych zvolil spíš nižší kategorii, třeba Fabii (samozřejmě combi). Případně ještě starší O1 - za ty prachy pořídíš dvě pěkný a nebudeš kupovat to nejlevnější na trhu. Myslím, že O2 s nájezdem přes půl mega nějak extra moc nebude. Těch 300 je taková hranice, kdy se další investice do oprav mohou rychle přestat vyplácet. A je dost aut, které se této mety nedožily.
Březen 9, 201510 r Tak teď tomu nerozumím, někdo tvrdí, že 1.9 žere prostě míň. Dneska jsem to zkoumal snad celé odpoledne. Rozdíly v síle, spotřebě, předelání na 6ti kvalt, atd. Všude bylo víceméně psáno, že ta 1.9 žere míň a v průměru tak o litr. Konkrétně, že 2.0 jede tak za 6,5 v průměru a 1.9 za 5,5. A tím myslím dlouhodobý průměr. Né, že někdo jel jako robot a podařilo se mu udělat jednou vyjímečnou spotřebu. Proto mi pořád nejde do hlavy, jak může mít 5ti kvalt menší spotřebu. Však když tam při 130km/h hodim 6ku, tak mi to přeci nemůže žrát víc, jak 1.9 na 5ku, ne? Ano, souhlasím, že se dá spekulovat o spotřebě, při rychlosti 90km/h. Tohle je pro mě zásadní parametr. Ten dvoulitr bych bral hlavně z důvodu, že budu jezdit dálky, kolem 130 - 140 km/h, ale pokud žere víc, jak 1.9, tak se spojením s údajnou větší poruchovostí se mi to teda nevyplatí a budu radši koukat po 1.9 očkách
Březen 9, 201510 r Budeš jezdit hodně dálky? Ber 2.0TDI. průměr 5.5L u 1.9 je opravdu možný, ale určitě ne na dalnici. Mám 2.0 TDI BKD, jezdí stejnou trasu už víc jak rok, 80-100-140km/h, průměr 6.0l, co jsem vyměnil olej tak 5.8l. 6ti kvalt je na dálnici super. 1.9 nekoupíš levně, protože jsou 2.0 brány jako poruchovější, tak je cena vyšroubovaná.
Březen 9, 201510 r Ono je to celkem zavádějící. Nejlepší variantou je koupit 1.9 a pak to nechat od dobrých firem nechat nachipovat. Výkon to má pak stejný nebo vyšší jak 2.0 a klesne spotřeba. Co se týká 5q absence 6-tky tam je, ale není to nic na čem by stál svět. Rozdíl 5q od 6q je v převodových poměrech. Upraveno Březen 9, 201510 r od Sniper_2003
Březen 9, 201510 r v tvojem pripade bych asi neresil jestli 1.9 nebo 2.0 ale spis bych se po stavu protoze najit slusny kousek je docela problem
Březen 9, 201510 r No, tak to bych asi potřeboval srovnat dlouhodobou spotřebu obou motorů na dálnicích při cca 130 km/h. Pokud budou stejné nebo se budou lišit o max 0,5l / 100km, tak asi nemá cenu řešit motorizaci, jak uvedl Fox, ale spíš ten stav. A jako lajk určitě narazim na nějakýho zajíce.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.