e1. Vloženo 8. Září 2017 Sdílet Vloženo 8. Září 2017 naschd, tú nízku hladinu oleja by som na tvojom mieste riešil oveľa promptnejšie. Nízku hladinu ti totiž nesignalizuje, keď je olej na minime risky, ale keď ho tam už chýba naozaj dosť, a treba doliať aspoň nejaký liter. S 30 tisíc km starým olejom jazdiť tak, že ti chýba ešte aj štvrtina olejovej náplne je podľa mňa už dosť na hrane. Samozrejme motor to prežije, ale jeho životnosť týmto prístupom určite nepredĺžiš. Obzvlášť, keď už samotné 30 tisícové "premenlivé" olejové intervaly nie sú pre motor ideálne, nie to ešte tak, že ti chýba 25% olejovej náplne. Je jasné, že ten olej ubúdal postupne, ale teoreticky sa dá povedať, že ku koncu ten olej už dostával zabrať asi tak, ako keby si na ňom mal odjazdiť 40 tisíc km, lebo cca. 3 litre opotrebovaného oleja museli zvládnuť to, čo je inak úlohou 4 litrov oleja. Ku všetkému to bola aj prvá, vlastne zábehová náplň, ktorá v motore typicky dostáva zabrať ešte oveľa viac. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kirameku Vloženo 4. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2017 Motorizace 1.2TSi 66kW, prodlouzeny interval. Ted po 13500km je olej malinko nad spodni ryskou, takze asi budu muset dolit predpokladam tak dve deci nejakeho VW 504.00. Bohuzel nevim, jaky presne tam je z vyroby (zda 5w-30, ci 0w-30). Byl by problem v pripade, ze puvodni napln je 5w-30, pokud by se dolily dve deci 0w-30? Podle informaci, ktere jsem nasel, by to problem byt nemel, neb ty oleje (pokud vyhovuji dane specifikaci) by mely byt misitelne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 5. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2017 @kirameku Pokud jsi ještě nebyl měnit olej z výroby, tak bych už nedolíval a nechal ho vyměnit. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kirameku Vloženo 16. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2017 Ano, vymena je jedna z moznosti, bohuzel se k tomu ted nedostanu. Nakonec jsem jen dolil tak 4deci 5w30 ("skodovackeho" oleje) (postupne, neb jsem mel trochu strach, abych tam toho nedolil) a olej je plus minus v polovice mezy ryskami. Takze za tech 14k km si to vzalo asi tak pul litru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalr Vloženo 18. Květen 2018 Sdílet Vloženo 18. Květen 2018 Tak se asi stanu majitelem Fabie s touto motorizací, ale trochu mě děsí ta spotřeba oleje. Ani mé staré TDI nebere tolik oleje co 1,2 TSI. Myslel jsem, že si od častých kontrol olejové měrky odpočinu, ale zatím to ak nevypadá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 Co myslíš tím "tolik"? Podle zkušeností s 1.2 TSI kterých máme v rodině několik kusů se na olej při 15tis. intervalu nemusí starat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalr Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 (editace) No cerpam nejen odsud ale i jinych for a celkem me to prekvapuje u moderniho auta. Navic ja budu mit kratke trasy po meste. A jake maji ty vozy jizni rezim?mesto / dalnice? Moje soucasna 1.9 bere cca 0.1 l na 1000 km. Nekdera tsi me prijde ze i vice Editováno: 19. Květen 2018, autor: michalr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 a ty nektera tsi jsou vsechny 1.2 EA211? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 ty o kterých mluvím, tak jedno je 1.2 TSI 66kW, jezdí trasy z vesnice do města, takže studený motor, cca 6km přes vesnice/mimovesnice docela kopcovitým terénem a pak cca 8km přes hlavní tah ve špičce, po 17 tis žádná hláška a auto pude za chvíli po 2 letech na výměnu oleje (do nedávna jezdilo dané auto dokonce s aktivním StartStopem, takže o starty nebyla nouze). Další Octavia III 1.2 TSI 81kW, jezdí skoro furt dálnice, ročně najede 30tis a jezdí na dlouhý interval, většinou těsně před výměnou se dolívá pár deci (né pro to že by si auto řeklo, ale ryska je těsně nad minimem). Další je moje FIII 1.2 TSI 81kW, jezdím tak 20% město, zbytek tak 50/50 okrsky a dálnice, těch v skoro 14tis jsem na 3/4 měrky oleje. Ono je hlavní to že ten interval 30 tis je hodně dlouhý a v tom motoru jsou jen 4l oleje, tedy i normální spotřeba 0,1-0,2l/1000 udělá na tom dlouhém intervalu okolo 0,5l oleje, což už jde na těch 4l oleje poznat. U motorů u kterých byla zvýšená spotřeba oleje běžná, tak to jsou 1.2 TSI 63 a 77kW, ale to je starší generace E111, ty s novou E211 nemají krom názvu společného nic. Ano, i nové TSI si vezmou něco málo oleje, ale to je u turbomotoru celkem běžné a jak píši, ve spojení s dlouhým intervalem a relativně malou náplní se to může projevit (a je jedno zda se jedná o 1.2 TSI, nebo 1.0 TSI). Ale na 15tis by snad neměl nastat žádný problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalr Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 (editace) Dlouhe intervaly jezdit rozhodne nebudu. Vim ze u turbp motoru nejaka ta spotreba byt musi. Asi jsem zhyckany svou kia ceed 1.6 gdi ktera si neveme ani kapku. Ovsem to je klasicka atmosfera Editováno: 19. Květen 2018, autor: michalr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 (editace) Já když měnil po 9000km, tak jestli na měrce ubyly 1-2mm. Olej používám 5W40. Většinou cesty 10+10km, občas nějaký výlet. Žádné dálnice. Editováno: 19. Květen 2018, autor: Bikes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalr Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 5w40 me daji normalne v autorizaku nebo tam leji jen 5w30 popripade neco jineho? Me ta 5w40 prijde vhodnejsi na me jezdeni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 Záleží podle toho jaký máš interval, pokud proměnný, tak specifikace 504.00 a to bývá 5w30 nebo 0w30. Pro pevný interval pak 502.00 a to bývá ten 5w40, ale nikde není práno že jen tyto viskozity, důležitá je ta specifikace. U 1.2 TSI bude z výroby nejspíše proměnný interval, tedy tam bude 504.00 specifikace. Ale to už je trochu jiná debata než spotřeba oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 Ohledně té atmosféry. Je to už také přímý vstřik benzínu, takže ona ta žádná spotřeba oleje může být i ředění oleje benzínem. Pokud se jezdí krátké trasy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalr Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 U atmosféry jezdím nejen krátké ale i dlouhé trasy tj. kombinace tak nějak všeho. A poslední otázka, sice trochu mimo téma, ale lze si v autorizáku říci, že chci pevný interval a olej pro to určený? Tedy žádný LL? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 Můžeš, sám jsem si to nechal takle přeprogramovat, proto dávám 5w40. Pokud si vezmes i svůj olej (na to se ale nejdřív zeptej, jestli to ho povolí) tak i ušetříš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalr Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 Tam kam se chystám, je zakázané mít vlastní olej. Díky. Taky díky za váš čas. Do té 1,2 TSI 66 kw půjdu. Sorry za off Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bikes Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 tak pokud máš v okolí víc servisů, tak bych kouknul i po jiném... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalr Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 Určitě zaskočím i jinam. Jen ještě má 1,2 TSI 66 kW ve výbavě TRUMF žlutou kontrolku hladiny oleje? Nebo má jen červenou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 Minimálně na MFA by se měl zobrazit nápis "DOPLŇTE OLEJ", viz manuál strana 39:https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Fabia_NJ/10-2014/Manual/Fabia/A06_Fabia_OwnersManual.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalr Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 Super díky. S novými škodovkami nemám zkušenost. A s auty co jsem doted jezdil, tak měli rovnou cervenou, která ovsem nehlídá hladinu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Květen 2018 Sdílet Vloženo 19. Květen 2018 Pokud vím tak by ji měli mít všechny škodovky s proměnným intervalem. Jen bych na tu kontrolku nespoléhal, ona je asi spolehlivá, ale reaguje až na spodní rysku, je dobré ten olej i tak jednou za čas zkontrolovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kořas Vloženo 20. Květen 2018 Sdílet Vloženo 20. Květen 2018 (editace) U mě na 1.2 81 kw vychází úbytek cca 0,5 l oleje na 15 tisic km, nejdřív jsem si to nehlídal, ale pak se rozsvítil za jízdy žlutý trojúhelník a ukázalo to zkontrolujte hladinu oleje, která byla lehce pod dolní ryskou, od té doby kontroluji víceméně pravidlně Editováno: 20. Květen 2018, autor: Kořas úplně jsem to zblbnul, díky @michalr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalr Vloženo 20. Květen 2018 Sdílet Vloženo 20. Květen 2018 0,5 deci nebo 0,5 litru? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 20. Květen 2018 Sdílet Vloženo 20. Květen 2018 Asi bych řekl 0,5l. Já jsem po cca 25 000 dolíval skoro 0,7l, hodně jsem se na kontrolu vydlábnul. Pokud teď budu jezdit co 15000 tak v podstatě nebude nutné dolívat nic(snad). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.