Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

tak nějak jsem to tušil... že by to nakodovali, to by museli mit VAS...

Na základě informací, které získal pan elektrikář, který mi předělával denní svícení do mlhovek tady z fóra, tak se mi ozval sám a nemusel jsem ho nahánět. Omluvil se za to, že mě o tom, jak to udělal neinformoval. Původní jednotk BCM s označením A byla vyměněná. Vysvětlil mi, že to výkonové relé je tam navíc proto, že se nepovedlo vyměněnou jednotku z typu A za typ E nakódovat tak, aby to chodilo jak má. VAS.. a vše potřebné k tomu ve firmě mají.

Domluvili jsme se na další výměně BCM za typ H, která proběhla, nic méně stále to bez relé nechodí přes BCM. Snaha z jeho strany je očividná a tak doufám, že se to povede dořešit.

Super, ráno to rozeberu. Tušíš taky, kolik ta jednotka stojí, kdyby to ta moje neuměla, jako že to asi určitě neumí? A co výměna? Musí se tam nějak dodělávat kabeláž? Díky moc.

Původní jednotka stojí údajně 6.600Kč a ta nová nebude asi o moc dražší.

Kabely budeš muset natáhnout no a pak zvládnout kódování. Tak držím palce.

• 1 měsíc později...

Podarilo se tu nekomu kdo to dodelaval zprovoznit to denni sviceni zarovkou v mlhovkach? Mam namontovana svetla s dennim svicenim, BCM ktera to podporuje a stale mi to nechodi.

• 4 měsíce později...

Zdravím,

sháním někoho kdo mi dodělá denní, tak jak to má Sup originál z výroby. Nejlépe z Prahy a okolí.

Díky za odpovědi

• 4 měsíce později...

Nemate někdo zkušenosti, potřebuji zapojit mlhovky ze Superb II rok výroby 2010 do Superbu II rok výroby 2008. Je tam jiná řídicí jednotka a nevím jestli podporuje denní svícení v mlhovkách? Jestli to vůbec jde nebo jak se to dá obejit? Děkuji

Upraveno od Cptn

1 a) Obejdeš relém vypínaným zapnutými potkávačkami

nebo

1 B) Originál: musíš dát jednotku s indexem H na konci

2) Vždy musíš natahat dráty....

1 a) Obejdeš relém vypínaným zapnutými potkávačkami

nebo

1 B) Originál: musíš dát jednotku s indexem H na konci

2) Vždy musíš natahat dráty....

Děkuji

Ahoj ,chci se zeptat jestli jsi to už zapojil a jestli nebyli při zapojení problémy.

Ahoj ,chci se zeptat jestli jsi to už zapojil a jestli nebyli při zapojení problémy.

Ještě ne, na servisu mne řekli 6500,-Kč za BCM jednotku + za práce, mlhovky přece mam ale dávat za to dalších 8-9 tisíc mně se nechce. Nemá to cenu za tě peníze. Ale pak jsem objevil BCM jednotku za 2200,-Kč tady: http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=218 . Zatím jsem se ještě nerozhodl jestli do toho půjdu nebo prodám mlhovky a vykašlu se na to.

Já jsem koupil mlhovky s denním za 1500kč a u nás ve Varech my to známej elektrikář 7.3 udělal za 1000kč.Sice nevím jak protože elektrice vubec nerozumim ale funguje to supr a s lidma co to maj tak nebyla žádná stížnost.Ještě jsem do nich hodil led žarovky a nemá to chybu.Je pravda že se my taky nechtělo kupovat novou bcm jednotku a dávat za to tolik peněz ale to je rozhodnutí každého jednotlivce jak to udělá.Jen vím že ten kluk co my to dělal je hodně precizní a hrál si s tím čtyři hodiny.

Upraveno od frydak

frydak: nahoď sem fotku toho led osvětlení

Jasný dám ale až zítra

Nějaké fotky ve tmě a zítra přidám zase foto ve dne.

post-17074-0-88398900-1299872674_thumb.j

post-17074-0-62285600-1299872703_thumb.j

post-17074-0-12180900-1299872736_thumb.j

post-17074-0-47600800-1299872756_thumb.j

post-17074-0-45851400-1299872775_thumb.j

Zapojil na relátko a hotovo....

Asi jo ale hlavně že to funguje a udělal to poctivě.Samozřejmě že i toto se dá sprasit jak jsem se tady na foru několikrát dočetl :(

Světla přes den

post-17074-0-72733800-1299947475_thumb.j

post-17074-0-93937800-1299947603_thumb.j

hmm tak ty led luxus :)

Moc dobře to vypadá. :palec2:

Nápiš prosím tě ještě co je to za typ žárovek a pokud možno zdroj, kde jsi je sehnal.

Díky.

Led žarovky 20led- patice ba15s -1.68W-DC12V-24V.Možná bych ale příště koupil ještě silnější......http://tuning.shop5.cz/cz-kategorie_17107-1-led-zarovky.html

Asi jo ale hlavně že to funguje a udělal to poctivě.Samozřejmě že i toto se dá sprasit jak jsem se tady na foru několikrát ne dočetl :(

Tak ten elektrikář fakt šikovný. Mne to nabízeli taky ale taký něco říkali o ztratě záruky a o tom že řídicí jednotka muže vyhazovat chybné hlašeni. Ale asi do toho půjdu, vypadá to super :)

Mě to bude předělávat jeden član fóra příští týden, tak jsem zvědavý, jak to dopadne. Cenovka by měla být také dobrá, ale mám jednotku, co to podporuje už z výroby. Mám auto 24.9.2009.

Pak můžu poreferovat....

Určitě, pak dej vědět jak to dopadlo

Určitě, pak dej vědět jak to dopadlo

Jen pro porovnaní, na kolik tě to vyšlo cele bez mlhovek, pouze práce a nějaké to relátko? Děkuji

Elektrikář chtěl 700kč i s relátkem ale já chtěl ještě k tomu jednu blbost tak jsem mu dal celkem 1000kč.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.