PTiCA Vloženo 10. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2016 Narazil jsem na webu ze se daji aktualizovat mapy v RNS315 pomoci SD karty. Sam jsem kvuli tomu presel na Columbuse ale nekomu tento navod pomuze Samozrejme to neni jen otom mit SD kartu s mapama Postup jak pripravit a naformatovat SD kartu zde>>> 1. Link to download the content of the East Europe V8 maps for RNS315. 2.You need a Linux (Ubuntu) PC with integrated SD card reader. Linux 64bit 3.Only works with Samsung EVO+ SD (Red one) Steps: Extract the content and copy on the SD, top folder is navpsf_update Look under /dev to see which SD is yours, in my case it is mmcblk0 Change the CID with the attached tool sudo ./mmc prog_cid /dev/mmcblk0 5d53424c32424d31013917ca53010400 remove the card and reinsert it Now lock the card by password, it's not possible to unlock it with normal MMC driver, you need a patched version of kernel to be able to unlock it. Password you know from command below. sudo ./mmc lock_sd /dev/mmcblk0 C99A20843ED7D90B6801E49F2BC80277 Enjoy your new maps! http://gpszone.ro/forum/viewthread.php?thread_id=9141&rowstart=20#post_82231 Nová verze VW RNS310 EU West V9 Videonávod na změnu CID kodu na SD Kartě - Samsung Evo Plus SD Card Jestli se vam podari mapy aktualizovat, dejte vede... Tento postup slouzi pro vasi originalne zakoupenou kopii map. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 28. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2016 Tady je vše detailně: http://cartechnology.co.uk/showthread.php?tid=19023 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clouseau Vloženo 6. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2016 (editace) Jak už jsem psal jinde...není to tak easy, jak se zdá...hlavně sehnat kartu se kterou to jde může být problém... když by to někdo zkoušel a neuspěl, tak ať mi pošle zprávu... Editováno: 6. Listopad 2016, autor: clouseau Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 8. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2016 Tak hlásím, že mi se aktualizace západních map výše popsaným postupem úspěšně povedla: Je ale nutné mít tu červenou Samsung EVO + 32 GB kartu (co jsem vygooglil, ani tam ale nemusí všechny revize fungovat). S Kingstonem a A-DATA se to nechtělo vůbec bavit. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 8. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2016 Však píšu nic na tom není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 8. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2016 A casovo to kolko trvalo? Nemyslim pripravu karty, ale samotny update v radiu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 9. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2016 To jsem bohužel neměřil. Amundsen psal, že až 120 minut, myslím, že by to mohlo odpovídat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 20. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2016 (editace) Tak uz mam taky Diky slapnahrabe za nahrani Editováno: 20. Listopad 2016, autor: ASPIRE 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chrto Vloženo 30. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2016 No zohnat spravnu EVO+ kartu je fakt problem, to mozem potvrdit. Vie niekto dat typ, odkial sa daju kupit (ak uz ma nejake funkcne)? Popripade original CID funkcnej karty, nech sa da vylucit, ci to nejde len na starych kartach? Vdaka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 30. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2016 Já jsem zatím upravoval 4 karty a všechny jsem bral odtud. Původní CID jsem si neuložil, ale podle mě na to nemá vliv. Důležité je, aby se ta utilita domluvila s řadičem na kartě. Foto čísel na použitelném kusu: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aymara Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 funguje podle návodu,nebyly by mapy VW RNS 315 West Europe V8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 Ve fóru, které výše odkazoval ferda25, je i archiv s torrentem na západní mapy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chrto Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 @slapnahrabe Vdaka za tip. Objednal som kartu odtial a problem ostava. ioctl: Invalid or incomplete multibyte or wide character Skusal som na troch notebookoch (lenovo T410, lenovo T410si a nejaky ten Asus). OS: Ubuntu 16.04 64bit a Ubuntu 14.04 64bit (instalacia na USB aj priamo na PC) Chyba je stale ta ista. Podla origo CID sa da zistit, kedy bola karta vyrobena co mi zatial prisli su vyrobene 10/2016 Tak sa snazim dopatrat, ci tento kod neslape len na starsich kartach. Ci je mozne zmenit cid aj na novych kartach. Mohol by som este poprosit o info, aku verziu Ubuntu pouzivate, HW, typ instalacie.. Vopred vdaka, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 Mi tedy zatím šly všechny Evo+ karty, co mi lidé donesli i co jsem kupoval já. Podle té chyby bych tipoval problém i jinde, těžko soudit na dálku. Používám Gentoo Linux IA-32 architektura na stařičkém Pentium M notebooku, kde je integrovaná čtečka pro SD/MMC karty na PCI sběrnici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chrto Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 Vdaka za reakciu. Prehladal som fora a vacsina rad je skus inu evo+ kartu. Jedina hmatatelna odpoved je na tomto fore: http://mhhauto.com/Thread-VW-RNS315-map-update?page=19 Citujem: I also had the same problem and on another laptop worked as a charm, the sd card must be shown as mmcblk"xy" also it does not matter if ubuntu is installed or runed from usb key or dvd booted. Vyzera to na HW problem. Aj ked vsetky notebooky zobrazili kartu ako mmcblk0 a nejedna sa len o USB ctecky. Dalej na tom istom fore vznika zoznam HW, na ktorom se zmenit CID podarilo (http://mhhauto.com/Thread-VW-RNS315-map-update?page=23) + dalsie metody, ako CID na karte zmenit. Ak by sa hodilo niekomu viac teorie v tojto veci, pirdavam este tento odkaz. Je tam aj link na GitHub s origo kodom. http://richard.burtons.org/2016/07/31/cid-change-on-sd-card-update-evoplus_cid/ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clouseau Vloženo 9. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2016 Zkoušel jsi toto: Now you have to test whether the microSD card is compatible. To do this, type the following command Ls -l / sys / block | Grep mmc There are now a series of many entries. Look for a line with the "mmc0: 0001" entry, if you find it, you can use the microSD card. If you have an entry with zb. "Mmc0: 59b4", you can stop or test another microSD card. ? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clouseau Vloženo 9. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2016 V 5. 12. 2016 at 16:25, aymara napsal: funguje podle návodu,nebyly by mapy VW RNS 315 West Europe V8 https://hubic.com/home/pub/?ruid=aHR0cHM6Ly9sYjEuaHViaWMub3ZoLm5ldC92MS9BVVRIXzIwY2FjZDg2NDhlNjA5YzIxY2ZlZDI5OWRhMzQyZDJlL2RlZmF1bHQvLm92aFB1Yi8xNDgxMjc2OTc4XzE0ODIxNDA5Nzg/dGVtcF91cmxfc2lnPTljZmRkOWE1OGQzYjhiYTJmNzY1Y2QzZDkyMTJhOTUzMTE3MzVmYjEmdGVtcF91cmxfZXhwaXJlcz0xNDgyMTQwOTc4# Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aymara Vloženo 10. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2016 V 9. 12. 2016 at 10:51, clouseau napsal: Díky vyzkouším dán vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mahofio Vloženo 12. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2016 V 8. 11. 2016 at 8:43, slapnahrabe napsal: Tak hlásím, že mi se aktualizace západních map výše popsaným postupem úspěšně povedla: Je ale nutné mít tu červenou Samsung EVO + 32 GB kartu (co jsem vygooglil, ani tam ale nemusí všechny revize fungovat). S Kingstonem a A-DATA se to nechtělo vůbec bavit. Ahoj , zkoušel jsem to taky, ale koupil jsem EVO + s novějším datumem vydání a nejde CIP přepsat. Je možné k někomu dojet a nechat si to nahrát ? Děkuji - kontakt 777037445 Stačí sms - zavolám a dojedu kamkoliv v ČR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 12. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2016 Možná bude lepší uvést, odkud jsi, ať se Ti přihlásí někdo poblíž, kdo to dělá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mahofio Vloženo 12. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2016 Zlín , ale přijet mohu kamkoliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chrto Vloženo 15. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2016 V 9. 12. 2016 at 10:48, clouseau napsal: Zkoušel jsi toto: Now you have to test whether the microSD card is compatible. To do this, type the following command Ls -l / sys / block | Grep mmc There are now a series of many entries. Look for a line with the "mmc0: 0001" entry, if you find it, you can use the microSD card. If you have an entry with zb. "Mmc0: 59b4", you can stop or test another microSD card. ? Tak to bude asi ono. Chce to staru EVO+ kartu. Vsetky co mi prisli vratia "Mmc0: 59b4" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 15. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2016 59b4 už se ke mě také dostala a nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clouseau Vloženo 16. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2016 (editace) jojo...chce to prostě mít štěstí a trefit tu správnou... Na slovensku měl jeden štěstí s kartou objednanou odsud : https://www.alza.sk/samsung-micro-sdxc-64gb-evo-plus-sd-adapter-d2863319.htm?o=1 Ale těžko říct, jestli tam mají všechny použitelné, nebo měl štěstí... Jiný zase objednal někde z Filipín 5 karet a použitelná byla jen jedna... Editováno: 16. Prosinec 2016, autor: clouseau Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BlazingUFO Vloženo 19. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2016 Zdravim, je mozne nahrat do amundsena aj zapadne aj vychodne mapy sucasne? A neodpredal by mi niekto uz pripravenu sd kartu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.