Marcelius Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 Zdravím přátelé, prosím o radu a pomoc. Dnes jsem byl na Garanční prohlídce po dvou letech. Ještě cestou na prohlídku, jsem koukal na palubní počítač na přehled jízdních dat, konkrétně na teplotu oleje.....občas na tento údaj kouknu, abych věděl kdy můžu v případě potřeby bezpečně naplno akcelerovat..... Cestou zpátky z garanční prohlídky, jsem koukal na průměrnou spotřebu, tento údaj tam mám nejčastěji, a když jsem se posouval dalšími údaji, tak jsem tam teplotu oleje již nenašel..... Říkal jsem si, tak zastavím, protože nastavení MFD jde nastavit pouze u stojícího vozidla a navolím si teplotu oleje tak aby se znovu zobrazovala...............................................NO JO......ale k mému překvapení tam už taková nabídka v nastavení vůbec nebyla......... Viz.obrázky.... Je to možné? Jak to, že tam tento údaj najednou z nabídky zmizel? To mi hlava nebere..... Napadlo mně ještě jestli něco blbě nenastavuji, nebo jestli při napojení na diagnostiku při prohlídce nedošlo k upgradu softwaru palubního počítače........ Fakt tomu nerozumím...... Servisnímu technikovi jsem zatím nepsal...... nemáte s tím někdo zkušenosti, budu rád za každou informace a pomoc....všem děkuji..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcelius Vloženo 5. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 dle mého názoru špatně nastavený interval... zajet do AS a zjebat... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 Teplota oleje se neukazuje, při pevném servisním intervalu. Nenechával sis jej změnit z proměnlivého? Lze ale dodatečně nastavit i pro pevný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sliver Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 (editace) Nechat správně překódovat. Buď zpět do servisu nebo : Tak koukám že jsem byl moc pomalej - sorry. Editováno: 6. Prosinec 2016, autor: sliver Dodatek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 Mám pevný interval a teplotu mám. Děláno v AS, tak nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcelius Vloženo 6. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 Děkuji pánové, už jsem mluvil se servisním technikem, říkal ať dorazím, že je to věc diagnostiky...... Jen pro upřesnění, u pevného intervalu jsem tam teplotu oleje měl, a ted po garančce zmizla..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 jo, je to ten případ co jsem postnul já, pevným intervalem se nic nemění - teplota by měla zůstat, problém je ve špatném formátu pevného intervalu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcelius Vloženo 6. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 Tak teplota oleje je zpátky. Z vysvětlením servisního technika, že se ale musel nastavit proměnlivý servisní interval. U pevného se prý automaticky vypne čidlo teploty oleje, protože je nežádoucí aby čidlo vyhodnocovalo teplotu, který je jeden z ukazatelů stavu motorového oleje. Takže když jsem v Maxidotu kouknul na servisní info, tak svítí pouze inspekce 365/30000 a u výměny oleje není žádný udaj. Závěr servisního technika byl takový......bude proměnlivý servisní interval (teplota oleje bude k dispozici) a na výměnu oleje mám přijet každý rok nebo 15000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 cha a zřejmě si dával 5w40 olej že ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcelius Vloženo 6. Prosinec 2016 Autor Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 přesně tak......takže mám 5w40 a proměnlivý servisní interval, což samozřejmě nejde dohromady...., co s tím no..........za rok jedu stejně na vyměnu, najezdím ročně cca 10 000km....takže to řešit asi nemá cenu......... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 no právě, o to mi šlo, udivuje mě, že ti nastavil proměnlivý, když máš 5w40, což správně nesmí podle mě je to nesmysl, že s pevným zmizí teplota oleje, ale snad někdo hodí více zkušeností... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LupinusCor Vloženo 6. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2016 Rype, jak to má správně být? Díky Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 7. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2016 Já to mám taky, po přechodu na pevný interval teplota oleje zmizí. A jak mi řekli, samozřejmě to jde nějak vrátit, ale oni to udělat nesmí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 7. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2016 jak to má 100% být nevím, jenom mi přijde divný, proč by u pevného intervalu mělo být čidlo odpojené - ničemu to nevadí... Jenom jsem si vzpomněl, že se to tu kdysi řešilo - viz můj odkaz vejš a že to bylo použitím špatného typu pevného intervalu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 7. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2016 Čidlo vyhodnocuje stav oleje kdy vás pošle na servis při LL. Při přechodu na pevný interval se čidlo odpojí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 7. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2016 Pri pevnom v bloku meranych neukazuje teplotu ani hladinu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 8. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2016 Opakuji se, ale mám pevný interval nastavený v AS a teplotu mám. R.v. 12/14. Tak jak to tedy je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 8. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2016 (editace) Že existuje pevný interval, kde je teplota oleje ve výchozím stavu jsem už také někde četl. Ale není problém teplotu oleje aktivovat dodatečně i pokud se ukazovat přestane. Takže buď máš ten pevný interval, kteý teplotu oleje nedeaktivuje nebo Ti ji dodatečně povolili. Editováno: 8. Prosinec 2016, autor: slapnahrabe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LupinusCor Vloženo 8. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2016 Rype, myslel jsem ty oleje "proměnlivý, když máš 5w40, což správně nesmí". Můžeš mě prosím uvést do obrazu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 8. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2016 jo ták, no AS ti nesmí nastavit proměnlivý interval, pokud ti tam naleje olej, který normu na proměnlivý interval nesplňuje - což ten 5W40 na 99% nesplňuje. Možná nějaký takový je - někde jsem o něm i četl, ale jen tak ho nekoupíš... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.