Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte, potřebuji poradit. Po ujetí 500m auto padá do nouze, bliká žhavení (občas se rozsvítí i kontrolka motoru).  2.0Tdi, 125kw, CEGA 2008, 160tis  km

chyba P0403 EGR Contol Circut

Procedury:

EGR vyčištěn

Klapka vyčištěna

EGR vyměnen

Klapka vyměněna

ŘJ přeučena na nové díly

Bohužel stále stejný problém. Vím, že už to tady kolega s podobným motorem řešil, ale u mě se jedná o CR vyrobený v létě 08, ale ještě všechno - interiér, čumák... předfacelift. EGR není dole pod motorem (tam je asi pouze chladič), ale nahoře mezi klapkou a sáním. 

Nějaké nápady? Díky moc, už nevím co s tím.

Upraveno od fag

EGR asi originál není. Nebo ano?

• Autor

Nový Francie Valeo, přesně ten, co tam byl.

vieš číslo toho dielu čo ste tam dali?

• Autor

03L 131 501 E , nicméně myslím, že původní EGR byl v pořádku. Po výměně se absolutně nic nezměnilo a před vyčištěním nebyl v nijak zapraseném stavu...

no ten pôvodný EGR už prešiel dvoma náhradami,takže aktuálne tam patrí s koncovkou K

• Autor

prosím trochu vysvětlit. to se ty EGRy musí měnit v přesném pořadí? proč se mi o tom nezmínil technik ve škodováckym servisu? 

takmer všetky ND prebiehajú počas svojej výroby jednotlivými inováciami a tým pádom sa menia ich obj.čísla ...takže skladník si vždy zadá do systému ETKA VIN číslo daného auta a tá mu vyhodí aktuálny diel 

• Autor

takže jsem pořídil špatný EGR?  ani v jednom servisu se mi o ničem takovém nezmínili :( navíc během "přeučení" řj. se na displayi normálně procentuálně otevíral a zavíral. Dneska už jsem se pomalu těšil, že je problém pryč, ale po ujetí 10km zase nouzák bohužel

Nemá se jen procentuálně  zavírat, či otvírat musí se mu udělat zákl nastavení, dále bývá vadná kabeláž.

• Autor

je tedy vyložené problém, že jsem nekoupil díl "K" na konci ? nevím, zda shánět rovnou nový nebo zkoušet kabeláž, nový SW ř.j  ...

03L131501E je naprosto v pořádku. Tam problém nehledej. Pokud Ti to píše co zde uvádíš za chybu, je nutné zkontrolovat dráty a nejlépe nově natáhnout.

• 2 měsíce později...
  • Autor

Hoši tak už je to zoufalé. Kabeláž vyměněna, stále stejný problém. Po nastartování naprosto stejná chyba.

Prý je tam ještě krátký kabel mezi klapkou a egrem, pokud jsem to správně pochopil, ale to už dost nepravděpodobné.

Napadá ještě někoho něco? :(

Máš opravdu propípanou kabeláž od Egru do Ecu?

• Autor

Ano, včera jsem za to nechal 3 litry. Výměna svazku kabelů.

• 1 měsíc později...

potřebuji sehnat nějakou "kapacitu" v okolí kolína nebo poděbrad, asi mám taky KO EGR- nebo něco.....

bliká kontrolka žhavení svítí kuře a motor v nouzáku. 

• 3 roky později...

Umim vyresit, stredni cechy, 770 117 800

• 3 roky později...
V 4. 3. 2017 na 13:16, fag napsal:

Ano, včera jsem za to nechal 3 litry. Výměna svazku kabelů.

Ahoj, vím že je to už dlouho, ale mám stejný problém. Jak si to nakonec celé vyřešil?

Dotyčný tady rok nebyl, tak nevím, zda ti odpoví.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.